Fontos gazdasági események történtek tegnap, illetve ma

Putyin - Euromaidanpress

Tegnap Amerikát fűtötte, hogy a FED mit fog bejelenteni, mi lesz a kötvényvásárlási program leállása után….Meg is jött a válasz, az alapkamat marad 0% közelében még huzamosabb ideig. A piacokat ez felfűtötte és minden amerikai tőzsde index pluszban zárt, a részvények szárnyaltak. Ez jó hír azoknak, akik rendelkeznek ilyen részvényekkel.

A svájci jegybank pedig bejelentette, hogy a nagyobb betétekre negatív kamatot fizet, vagyis inkább ő vesz el tőkét. Ezzel máris megvédte ismét a svájci frankot az erősödéstől. Azért is kellett, mert az orosz rubel gyengülése részben kihat a frankra is, és nem szerették volna, ha újra menekülő deviza lenne. Az erős frank sok kárt okoz a svájci gazdaságnak, ezért is védik a devizájukat, az EURCHF devizapárt nem engedik 1,2-es szint alá menni.

Megszólalt ma Putyin is, a 3 órás sajtótájékoztatón van túl. Éppen magyarázkodik az orosz helyzettel kapcsolatban. Eléggé optimista volt a gazdasági kilátásokkal szemben, szerinte nem kell sokáig 17%-on tartani a kamatot. Illetve azt mondta a gazdaságuk igazodni fog az alacsony olajárhoz. Véleményem szerint picit mellébeszélt, nagy a gond az oroszoknál.

Fotó: euromaidanpress.com
Forrás: CNN, Reuters, Euronews

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!