Friss Alibaba hírek: 1 trillió eladás + egy új szolgáltatás (Netflix “klón”)

Az Alibaba Group vezére Jack Ma egy Chicago-i konferencián azt nyilatkozta, hogy az elkövetkező egy évbe el akarják érni az 1 trilliós tranzakciós számot az Alibaba-hoz tartozó webáruházakban. Ez a merész kijelentést teljesíteni is tudja a cég, mivel az Alibaba az Amazonnal ellentétbe nem foglalkozik az áruk raktározásával, ő csak közvetítő szerepet tölt be. A riválisát így hamar lekörözheti bevétel és nyereség szempontjából is. Igaz, az amerikaiak imándják az Amazont, és az Alibabanak is az USA egy nagy piacnak számít, tehát még sok munka áll mögöttük. Egy új területre is belép az Alibaba…

…a héten jelentették be, hogy a következő hónapokban indítják el a Netflixhez hasonló videó stream szolgáltatásukat. Ezt Tmall Box Office névre kereszteltéék, és először csak Kínában vezetik be. A céljuk az, hogy megelőzzék a HBO és a Netflix piaci térnyerését. Az Alibaba saját set-top boxán keresztül lesz elérhető a szolgáltatás. 90%-ban fizetős tartalmak lesznek rajta, 10%-ban pedig ingyenesek.

Először az elemzők, és persze én is furcsán néztem, miért is akar új területre belépni az Alibaba, sőt ilyen hirtelen. A gyors piacra lépést gondos tervezés előzhette meg, így nem tartom elkapkodott döntésnek. A szolgáltatások közötti diverzifikációt a befektetők is üdvözölni fogják.

A részvényben még bőven van potenciál, és alul árazottnak is tartom a részvényt, ahogyan azt sok elemző is. Ide kattintva olvashatod régebbi elemzéseket, és híreket az Alibaba-val kapcsolatban.

Fontosabb elemzők várakozásai, minden elemző emelte a célárat:
Morgan Stanley-től Robert Li 109$ célárat határozott meg
Deutsche Bank-tól Alan Hellawell 104$
Credit Suisse-től Dick Wei 114$
Nomura Securities-től Chao Wang 139 dollárig várja a részvény.

Alibaba részvény elemzés - finviz.com
Alibaba részvény elemzés – finviz.com

 

Forrás: TheVerge
Foto: AlibabaGroup

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!