Gondolnád, hogy az esküvők növekvő üzleti lehetőséget jelentenek 2017-ben? Közel 150 milliárdos piac

Nem is gondolnád, hogy az utóbbi években megnőtt a házasságok száma Magyarországon, sőt, további érdekes adat, hogy a válások száma csökkent. 2010-es mélypontot követően újra egyre többen házasodnak. Természetesen vannak okai, amiért hirtelen megnőtt a házasságkötési kedv, vagyis lehet nem a kedv nőtt, hanem…

Míg 2000-ben a nők 24,7, a férfiak 27,2 évesen álltak anyakönyvvezető elé, addig 2015-ben az előbbiek 29,6, az utóbbiak pedig 32,4 éves korukban szánták rá magukat a házasságra. Ugyanezen időszak alatt az először házasulók aránya az összes megkötött frigyhez viszonyítva 75–80% között mozgott. Tehát egyszerűen eltolódott a házasságkötés, és volt egy 5-6 éves rés, ami most ért be. A kép alatt folytatom!

hazassagkotesek_szama_mti

Esküvős vállalkozás indítása?

Adja magát a dolog, hogy most már érdemes lehet újra ebben gondolkodni. Elvégre 46 000 esküvő jut a május-szeptemberi időszakra, tehát elég nagy piac. Átlagban 2-5 millió forintra rúg egy-egy esküvő a házasulandó feleknek (vagy azok szüleinek),
A legnagyobb probléma: ez egy egyszeri alkalom, így nehéz visszatérő vásárlót generálni a házasságkötésekhez tartozó üzletekhez. Tehát üzleti modellben korlátozottak a lehetőségeink.
Érdemes belépni az esküvős Facebook csoportokba, és láthatod, hogy egyrészt a házasulandó felek milyen problémákba ütköznek, mik az igényeik. De van itt még valami! Az ezt a piacot kiszolgáló vállalkozásoknak is elkél a támogatás, akár marketing, szervezés, menedzsment, oktatás… szempontból.

Forrás: KSH

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!