Google, Facebook, Microsoft, Apple… mindennapi életünk részei, és még profitálhatunk is belőlük

A fenti listát még folytathatnám a McDonald’s-szal, Coca-Colával, de utóbbiak talán nem a mindennapjaink részei. Ez a tartalom azért jött létre, hogy felhívjam a figyelmet egy nagyon fontos dologra. Az pedig az, hogy több olyan cég is van, amikkel szinte nincs nap, hogy ne találkoznánk, ne használnánk. És még nem gondoltál rá, hogy ezeknek a nagy cégeknek a tulajdonosa legyél? Bár az is igaz, lehet, hogy nem is tudod, de tulajdonosa vagy a legtöbbnek.

Tudtad, hogy a részvényvásárlás után egy-egy cég tulajdonosa is leszel? Nekem vannak Facebook részvényeim, és ugyanúgy tulajdonos vagyok benne, mint Mark Zuckerberg.  Milyen jó! Ő dolgozik, ötletel, én pedig élvezem a profitot. Ilyen részvényt úgy tudsz venni, ha bemész akár egy hazai brókercéghez is. Ott nyitsz egy értékpapírszámlát, majd vagy brókeren, vagy online felületen keresztül vásárolsz a részvényekből. (Például Equilor vagy Erste Bróker)

Hogyan lehetsz úgy is tulajdonosa a fenti részvényeknek, hogy nem is tudsz róla? Ha van befektetési alapod, akkor 90%-ban biztos, hogy azok a bef.alapok vásárolnak a Dow Jones 30 és az S&P500 tőzsdeindexekből, így te is közvetetten tulajdonosa leszel a fent felsorolt nagy márkáknak, mivel az indexekben ezek a részvények is szerepelnek. Persze így nem olyan módon, mint a második bekezdésben leírtakban, de legalább profitálsz belőle.

A “Miért emelkednek hosszú távon a részvényindexek?” cikkből megtudhattad, hogy az indexek emelkedése mögött még logika is van. Nem véletlen, hogy hosszú távon nagyon jól járhatsz ezekkel a “kreált” portfóliókkal. Ezt az ábrát nézd!

Dow Jones index árfolyam - finviz.com
Dow Jones index árfolyam – finviz.com

Fotó: iphonedigital/Flickr

Figyeld a Minner tőzsderovatát, mert a felsorolt nagy részvényekről több tartalmat, elemzéseket is szoktam készíteni!

Hogyan döntöd el, hogy mikor szállj be egy-egy részvénybe?

Egyrészt ebben segít az adott brókercégnél a kapcsolattartód, a brókered. Lehet tőle kérdezni, megvitatni a részvényeket. Segíteni fog benne. Továbbá a brókercégek folyamatosan adnak ki elemzéseket, hogy mibe érdemes éppen fektetni. Másik megoldás, hogy a segítség mellé saját magad is kutatómunkát végzel, és így könnyebben meg is érted, hogy a bróker miről beszél. Ebben segít a MinnerAkadémia videós tőzsdeoktatása. Videókon keresztül megtanítalak a tőzsde, a részvénykereskedelem és a devizakereskedelem mikéntjére. Vagyis az oktatás után tudni fogod, hogy: Mikor, miért és mibe fektess. Kattints ide, és kerülj te is a tanítványok közé!

Ki írta ezeket a tippeket? Mándó Milán vagyok. Több mint 10 éve foglalkozom tőzsdével, részvénykereskedelemmel. A Minner tőzsderovatában már 3 éve olvashatod az elemzéseimet, melyekkel évről-évre kétszámjegyű hozamot érhettél el. Legutóbb pedig azért figyeltek fel rám a hazai befektetők, mert a tőzsdeoktatásomban szereplő devizastratégiát alkalmazva 5 hónap alatt megnégyszereztem a betett tőkét.

Köszi, hogy olvasol! Gyere vissza többször is! Sikeres 2020-at!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!