Google, Facebook, Microsoft, Apple… mindennapi életünk részei, és még profitálhatunk is belőlük

A fenti listát még folytathatnám a McDonald’s-szal, Coca-Colával, de utóbbiak talán nem a mindennapjaink részei. Ez a tartalom azért jött létre, hogy felhívjam a figyelmet egy nagyon fontos dologra. Az pedig az, hogy több olyan cég is van, amikkel szinte nincs nap, hogy ne találkoznánk, ne használnánk. És még nem gondoltál rá, hogy ezeknek a nagy cégeknek a tulajdonosa legyél? Bár az is igaz, lehet, hogy nem is tudod, de tulajdonosa vagy a legtöbbnek.

Tudtad, hogy a részvényvásárlás után egy-egy cég tulajdonosa is leszel? Nekem vannak Facebook részvényeim, és ugyanúgy tulajdonos vagyok benne, mint Mark Zuckerberg.  Milyen jó! Ő dolgozik, ötletel, én pedig élvezem a profitot. Ilyen részvényt úgy tudsz venni, ha bemész akár egy hazai brókercéghez is. Ott nyitsz egy értékpapírszámlát, majd vagy brókeren, vagy online felületen keresztül vásárolsz a részvényekből. (Például Equilor vagy Erste Bróker)

Hogyan lehetsz úgy is tulajdonosa a fenti részvényeknek, hogy nem is tudsz róla? Ha van befektetési alapod, akkor 90%-ban biztos, hogy azok a bef.alapok vásárolnak a Dow Jones 30 és az S&P500 tőzsdeindexekből, így te is közvetetten tulajdonosa leszel a fent felsorolt nagy márkáknak, mivel az indexekben ezek a részvények is szerepelnek. Persze így nem olyan módon, mint a második bekezdésben leírtakban, de legalább profitálsz belőle.

A “Miért emelkednek hosszú távon a részvényindexek?” cikkből megtudhattad, hogy az indexek emelkedése mögött még logika is van. Nem véletlen, hogy hosszú távon nagyon jól járhatsz ezekkel a “kreált” portfóliókkal. Ezt az ábrát nézd!

Dow Jones index árfolyam - finviz.com
Dow Jones index árfolyam – finviz.com

Fotó: iphonedigital/Flickr

Figyeld a Minner tőzsderovatát, mert a felsorolt nagy részvényekről több tartalmat, elemzéseket is szoktam készíteni!

Hogyan döntöd el, hogy mikor szállj be egy-egy részvénybe?

Egyrészt ebben segít az adott brókercégnél a kapcsolattartód, a brókered. Lehet tőle kérdezni, megvitatni a részvényeket. Segíteni fog benne. Továbbá a brókercégek folyamatosan adnak ki elemzéseket, hogy mibe érdemes éppen fektetni. Másik megoldás, hogy a segítség mellé saját magad is kutatómunkát végzel, és így könnyebben meg is érted, hogy a bróker miről beszél. Ebben segít a MinnerAkadémia videós tőzsdeoktatása. Videókon keresztül megtanítalak a tőzsde, a részvénykereskedelem és a devizakereskedelem mikéntjére. Vagyis az oktatás után tudni fogod, hogy: Mikor, miért és mibe fektess. Kattints ide, és kerülj te is a tanítványok közé!

Ki írta ezeket a tippeket? Mándó Milán vagyok. Több mint 10 éve foglalkozom tőzsdével, részvénykereskedelemmel. A Minner tőzsderovatában már 3 éve olvashatod az elemzéseimet, melyekkel évről-évre kétszámjegyű hozamot érhettél el. Legutóbb pedig azért figyeltek fel rám a hazai befektetők, mert a tőzsdeoktatásomban szereplő devizastratégiát alkalmazva 5 hónap alatt megnégyszereztem a betett tőkét.

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!