Ha ezt az ábrát meglátod, azonnal rohansz Facebook részvényt venni!!!

Kezdjük az elején. Szóval, a virtuális valóság szemüvegek piaca még csak most indul be. Igen, a Facebooknak is köze van ehhez a technológiához, mert az Oculus Rift szemüveg gyártóját felvásárolta, így már a hardverpiacon is ott van Zuckerberg cége. De miért lettem ennyire lelkes?

Igazából a VR, és AR előtt, vagyis a virtuális valóság (virtual reality) és kiterjesztett valóság (augmented reality) előtt én is nagy lehetőséget látok. Sőt a játékkonzolok (XBox és PlayStation, Wii-re gondolok) 2000-es évek piacrobbantó hatásához hasonlítom. A VR pedig elég sok területre beszívódhat, pl. pornóipar, mozi, reklámpiac, az előbb említett játékpiac, de akár az online kaszinó, póker piacára is…).

A piaci szereplők is tenni fognak róla, hogy jobban felfigyeljenek rá az emberek (nem úgy mint a 3D nyomtatásra). A közeljövőben olyan nagy nevek harcolnak egymással a piaci részesedésért , mint a Facebook, a Sony, a HTC, a Microsoft, a Google és a Samsung.

Milyen gyönyörű ez az ábra!? Persze ez egy előrejelzés, de ha ennek fele megvalósul, már érezheted a zsebedben a pénzt. Igen, mert nem véletlenül a tőzsde rovatban találod ezt a tartalmat. Kép alatt folytatom.

Mekkora a virtuális valóság piac? - Business Insider
Mekkora a virtuális valóság piac? – Business Insider

Mivel a Facebook az Oculus tulajdonosa, így már érted, a címben miért írtam Zuckerberg cégéről. A közösségi hálónak van részvénye is, így te is tulajdonosa lehetsz a Facebooknak, és profitálhatsz ebből a piacból (természetesen van kockázata is, de erre való a diverzifikáció). Tudod, hogy gondolkodnak a befektetők? Amikor meglátják mennyi új bevétele származott a Facebooknak az Oculusból, vagyis a virtuális valóság hardverekből, azonnal “rárepülnek” a részvényre, és vásárolják, sőt zsákolják. De miért? Azért, mert a Facebooknak így már nem csak a reklámokból van bevétele, hanem a hardverpiacról is jön be pénz.

Már több elemzést is írtam a Facebookról, melyekben kiemeltem a VR piac jelentőségét. Természetesen hosszútávú befektetésként írok a FB részvény vásárlásról. Többször említettem, hogy nem kell azonnal minden pénzt rátenni, érdemes elosztva, mondjuk negyedévente vásárolni kisebb részvénycsomagokat. A kockázatunkat így le tudjuk csökkenteni.

fbreszvenyoculus

Ehhez a tartalomhoz kapcsolódik még:
Oké, szóval van a virtuális valóság szemüveg, és van a kiterjesztett valóság szemüveg…
Hol tudok venni Google VR (Cardboard) szemüveget? – Csak pár ezer forint?

A tőzsde rovatot a HotForex szponzorálja:
[sam_ad id=”116″ codes=”true”]

Forrás: BusinessInsider
Fotó: Youtube

Van még 5 perced? Instant üzlet

Olvasd el a Minner rövid üzleti híreit a Minner Instantban!Kattints ide és csak görgess lefelé a rövid üzleti információkat olvasva. Tovább a Minner Instantra! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!