KezdőlapTőzsdeOnlineTőzsdeExpoHa nagy hozamot akarsz, akkor...

Ha nagy hozamot akarsz, akkor…

-

Ha nagy hozamot akarsz, akkor bizony kockáztatnod kell. Ezt a mondatot írd fel, mentsd le ezt a cikket, és amikor több száz százalékról álmodozol, akkor ezt olvasd el újra és újra. Ha 100% feletti hozamot akarsz évenete, sőt ha már 25% felettit, akkor tudnod kell, hogy ugyanennyit kockáztatsz is. Sajnos igaz az a mondás, hogy nincs nyereség kockázat nélkül. Miért írom le ezt?

Az OnlineTőzsdeExpo cikkek miatt megnőtt azok száma is, akik felvették velem a kapcsolatot például a Minner Facebook chatjén keresztül, és kérdezősködnek hozamkról, befektetésekről… És előkerültek természetesen a több száz %-os hozamok is. Fontos tudnod, hogy lehet bárki bármilyen profi befektető, sok minden ellene van. Ilyen például a türelmetlenség. Nézd csak meg az alábbi ábrát, ezen Warren Buffett, a világ egyik legjobb befektetőjének a vagyonának az alakulása látható. 5000 dollárból 58,5 milliárd (!!!) dollárt ért el. Tudod ezt, hogyan sikerült véghez vinnie? A kép alatt folytatom!

warranbuffettsikere

Igen, azt is gondolhatod, ez az ábra bizonyítja, hogy igenis lehet évente két számjegyű hozamot is elérni. Egyet viszont tudnod kell, neki akár több év is lehetett, míg profitot hozott egy-egy üzlete/befektetése. Sőt ő részvényekbe, cégekbe fektetett. Nem rövid távon, hanem hosszú távon gondolkodott/gondolkodik. Amikor beütött a nagy pénzeső, akkor bizony komoly összeg ütötte a markát. Láthatod is a fenti ábrán a nagyobb kiugrásokat (ilyenkor egy-egy befektetése nagyon megtértült). Mégegyszer leírom, tehát ezt úgy érte el, hogy több évig, akár 10 évig is tartotta a részvényeket, cég részesedéseit. Ő is nagy híve a diverzifikációnak, és a kockázatát inkább időben osztja el. Tehát ugyanúgy kockáztat, de ezért fektet hosszú távon, mert jobban tudja kezelni azt.

Láthattad, részvény befektetést írtam. Igen, Warren Buffett ebből szerezte a vagyonát, ebből építette. Szó szerint azért vette a cégek részvényét, mert ő a tulajdonosuk akart lenni, és profitálni belőlük. Nem a részvényből, hanem az osztalékukból, a cégfejlődésből… Érted már?

Olvasgasd az Online Tőzsde Expo cikkeit, mert további érdekes cikkeket olvashatsz, amiből tanulhatsz is. Sőt nézz rá a Minner Tőzsde rovatára. Könnyed tartalamak, és érthető cikkek.

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek