vasárnap, január 17, 2021

Ha nagy hozamot akarsz, akkor…

Ha nagy hozamot akarsz, akkor bizony kockáztatnod kell. Ezt a mondatot írd fel, mentsd le ezt a cikket, és amikor több száz százalékról álmodozol, akkor ezt olvasd el újra és újra. Ha 100% feletti hozamot akarsz évenete, sőt ha már 25% felettit, akkor tudnod kell, hogy ugyanennyit kockáztatsz is. Sajnos igaz az a mondás, hogy nincs nyereség kockázat nélkül. Miért írom le ezt?

Az OnlineTőzsdeExpo cikkek miatt megnőtt azok száma is, akik felvették velem a kapcsolatot például a Minner Facebook chatjén keresztül, és kérdezősködnek hozamkról, befektetésekről… És előkerültek természetesen a több száz %-os hozamok is. Fontos tudnod, hogy lehet bárki bármilyen profi befektető, sok minden ellene van. Ilyen például a türelmetlenség. Nézd csak meg az alábbi ábrát, ezen Warren Buffett, a világ egyik legjobb befektetőjének a vagyonának az alakulása látható. 5000 dollárból 58,5 milliárd (!!!) dollárt ért el. Tudod ezt, hogyan sikerült véghez vinnie? A kép alatt folytatom!

warranbuffettsikere

Igen, azt is gondolhatod, ez az ábra bizonyítja, hogy igenis lehet évente két számjegyű hozamot is elérni. Egyet viszont tudnod kell, neki akár több év is lehetett, míg profitot hozott egy-egy üzlete/befektetése. Sőt ő részvényekbe, cégekbe fektetett. Nem rövid távon, hanem hosszú távon gondolkodott/gondolkodik. Amikor beütött a nagy pénzeső, akkor bizony komoly összeg ütötte a markát. Láthatod is a fenti ábrán a nagyobb kiugrásokat (ilyenkor egy-egy befektetése nagyon megtértült). Mégegyszer leírom, tehát ezt úgy érte el, hogy több évig, akár 10 évig is tartotta a részvényeket, cég részesedéseit. Ő is nagy híve a diverzifikációnak, és a kockázatát inkább időben osztja el. Tehát ugyanúgy kockáztat, de ezért fektet hosszú távon, mert jobban tudja kezelni azt.

Láthattad, részvény befektetést írtam. Igen, Warren Buffett ebből szerezte a vagyonát, ebből építette. Szó szerint azért vette a cégek részvényét, mert ő a tulajdonosuk akart lenni, és profitálni belőlük. Nem a részvényből, hanem az osztalékukból, a cégfejlődésből… Érted már?

Olvasgasd az Online Tőzsde Expo cikkeit, mert további érdekes cikkeket olvashatsz, amiből tanulhatsz is. Sőt nézz rá a Minner Tőzsde rovatára. Könnyed tartalamak, és érthető cikkek.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Sokakkal megesik. Pedig lehetne ez másképpen is! A Minner legújabb cikkében olyan piacra lépési stratégiát is bemutat, ami neked is megmozgatja a fantáziádat. De ha nem is kattintasz tovább vigyél el információt. Szóval több Minner vállalkozó is indult már úgy el, hogy beharangozó kampányt, sőt eseményt csinált az indulásból, ők nem élték át a fenti képen szemléltetett ürességet! Ma is működik még a vállalkozásuk! Itt a cikk: Így indítunk be egy új termékkereső oldalt, vállalkozást

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek