Hallottál már a Tesla Motorsról? Most jól figyelj…

Szerintem a Tesla Motors Inc.-t nem kell senkinek sem bemutatnom. Már hazánkban is látni egy-két Tesla autót, persze főleg gazdagok kiváltásága ilyen autót vezetni. Tavaly szeptember óta a Tesla részvény ára csökkenő trendbe lépett. Egyrészt egy természetes korrekció is volt, másrészt az a hír járta be a világsajtót, hogy a tervezett gyártást nem biztos, hogy tudja tartani a cég. A vállalat erre valamennyire rácáfolt, és jó ütemben jönnek le az autók a gyártósorról.

Plusz extra továbbá az, hogy fejlesztették a gyártósorokat, és ezentúl több robot dolgozik az autókon, így tarthatóak lesznek a megrendelések. Az erős dollár viszont nem befolyásolja a keresletet a Tesla modellek iránt (USA-n kívül 10-20%-os árváltozás is történhetett, pl. a forint is gyengült). A cég 2015-ben közel 70%-os növekedést vár, az új gyártósoroknak köszönhetően ez meg is valósulhat.

A részvény ára jelenleg olyan szinten tartózkodik, hogy kisebb kockázattal is be lehet szállni. Meglovagolva a későbbi várakozásokat, a részvény újra 250 dollár közelébe is mehet. A nagyobb volatilitás miatt érdemes körültekintően eljárni, aki vásárlásban gondolkodik, neki azt javasoljuk részletekben (kisebb csomagokban) fektessen a részvénybe. 180 dollár környéke jó kiszállási lehetőséget is tartogat, ha rossz irányba menne az árfolyam. 12%-os kockázatunk lesz 20-30%-os profittal szemben. Tehát a matek is velünk van.

Tesla részvény árfolyam - február
Tesla részvény árfolyam – február

 Fotó: Tesla Facebook

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!