Hallottál már a Tesla Motorsról? Most jól figyelj…

Szerintem a Tesla Motors Inc.-t nem kell senkinek sem bemutatnom. Már hazánkban is látni egy-két Tesla autót, persze főleg gazdagok kiváltásága ilyen autót vezetni. Tavaly szeptember óta a Tesla részvény ára csökkenő trendbe lépett. Egyrészt egy természetes korrekció is volt, másrészt az a hír járta be a világsajtót, hogy a tervezett gyártást nem biztos, hogy tudja tartani a cég. A vállalat erre valamennyire rácáfolt, és jó ütemben jönnek le az autók a gyártósorról.

Plusz extra továbbá az, hogy fejlesztették a gyártósorokat, és ezentúl több robot dolgozik az autókon, így tarthatóak lesznek a megrendelések. Az erős dollár viszont nem befolyásolja a keresletet a Tesla modellek iránt (USA-n kívül 10-20%-os árváltozás is történhetett, pl. a forint is gyengült). A cég 2015-ben közel 70%-os növekedést vár, az új gyártósoroknak köszönhetően ez meg is valósulhat.

A részvény ára jelenleg olyan szinten tartózkodik, hogy kisebb kockázattal is be lehet szállni. Meglovagolva a későbbi várakozásokat, a részvény újra 250 dollár közelébe is mehet. A nagyobb volatilitás miatt érdemes körültekintően eljárni, aki vásárlásban gondolkodik, neki azt javasoljuk részletekben (kisebb csomagokban) fektessen a részvénybe. 180 dollár környéke jó kiszállási lehetőséget is tartogat, ha rossz irányba menne az árfolyam. 12%-os kockázatunk lesz 20-30%-os profittal szemben. Tehát a matek is velünk van.

Tesla részvény árfolyam - február
Tesla részvény árfolyam – február

 Fotó: Tesla Facebook

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!