Hasít a magyar alapítású magyar startup a LogMeIn, 243%-os hozam

A magyar startup sikerek között általában a Prezi, Ustream, LogMeIn hármast szokták emlegetni. A három cég közül a LogMeIn már a tőzsdén is kint van (amerikai tőzsdén), vagyis lehet kereskedni a részvényével. Közel egy éve írtunk a részvényről, azóta 59%-ot emelkedett, a 2009-es részvénykibocsátása óta pedig 243%-ot. Ez azt jelenti, hogy éves 40% emelkedést tudott felmutatni eddig a részvény. Nézzük tovább, mert brutális cégnövekedés figyelhető meg.

A cég távoli elérés szoftvert értékesít, ami jó piacnak tűnik, mivel egyre több eszközt használunk így könnyű megtalálni a réspiacot, azokat a munkavállalókat, cégeket, akik otthonról is dolgoznak, és el szeretnék érni a munkahelyi gépüket (számítógépen, tableten, mobilon…). Több százmillió eszközről használják már a LogMeIn szoftvereit.

A vállalat bevétele folyamatosan nő, ellenben a nyereségessége még hagy maga után kivetni valót. A befektetők viszont jelenleg a bevételnövekedést figyelik, a nagyobb negyedéves profit is hamarosan meg fog jelenni. Az alábbi ábrán is látszik, hogy a cég negyedévről negyedévre növeli a bevételeit.

LogMeIn pénzügyi eredmény - google/finance
LogMeIn pénzügyi eredmény – google/finance

Ez év májusában a nagy ármozgást követően (jó negyedéves jelentés, és kilátások) sokan zárták vételi pozícióikat. Azóta az árfolyam oldalazik. Az elemzők 73-75 dollár közé várják a részvényt. Jelenleg óvatosan kell kezelni, mert a rést akár be is töltheti, igaz az is, hogy eddig nem tette meg. A következő stratégiát alkalmaznám, hogy profitáljak a részvény szárnyalásából:
A tökét három részre osztom, és egy csomaggal jelenlegi áron veszek, a második csomag két-három hónap múlva kerülne be, ha az árfolyam 55 dollár felett van, de 67 dollár alatt. A harmadik csomag pedig valahol december környékén. 55 dollár alatt viszont nem érdemes tartani a részvényt.

logmein_juli2015

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!