Hasít a magyar alapítású magyar startup a LogMeIn, 243%-os hozam

A magyar startup sikerek között általában a Prezi, Ustream, LogMeIn hármast szokták emlegetni. A három cég közül a LogMeIn már a tőzsdén is kint van (amerikai tőzsdén), vagyis lehet kereskedni a részvényével. Közel egy éve írtunk a részvényről, azóta 59%-ot emelkedett, a 2009-es részvénykibocsátása óta pedig 243%-ot. Ez azt jelenti, hogy éves 40% emelkedést tudott felmutatni eddig a részvény. Nézzük tovább, mert brutális cégnövekedés figyelhető meg.

A cég távoli elérés szoftvert értékesít, ami jó piacnak tűnik, mivel egyre több eszközt használunk így könnyű megtalálni a réspiacot, azokat a munkavállalókat, cégeket, akik otthonról is dolgoznak, és el szeretnék érni a munkahelyi gépüket (számítógépen, tableten, mobilon…). Több százmillió eszközről használják már a LogMeIn szoftvereit.

A vállalat bevétele folyamatosan nő, ellenben a nyereségessége még hagy maga után kivetni valót. A befektetők viszont jelenleg a bevételnövekedést figyelik, a nagyobb negyedéves profit is hamarosan meg fog jelenni. Az alábbi ábrán is látszik, hogy a cég negyedévről negyedévre növeli a bevételeit.

LogMeIn pénzügyi eredmény - google/finance
LogMeIn pénzügyi eredmény – google/finance

Ez év májusában a nagy ármozgást követően (jó negyedéves jelentés, és kilátások) sokan zárták vételi pozícióikat. Azóta az árfolyam oldalazik. Az elemzők 73-75 dollár közé várják a részvényt. Jelenleg óvatosan kell kezelni, mert a rést akár be is töltheti, igaz az is, hogy eddig nem tette meg. A következő stratégiát alkalmaznám, hogy profitáljak a részvény szárnyalásából:
A tökét három részre osztom, és egy csomaggal jelenlegi áron veszek, a második csomag két-három hónap múlva kerülne be, ha az árfolyam 55 dollár felett van, de 67 dollár alatt. A harmadik csomag pedig valahol december környékén. 55 dollár alatt viszont nem érdemes tartani a részvényt.

logmein_juli2015

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!