Használható dolgot is lehet készíteni 3D nyomtatóval: csuklósín

Sok emberben felmerül a kérdés, hogy itt ez a 3D nyomtatás technológia, de hát milyen hasznos dolgot lehet vele nyomtatni. Mivel egy átlagos ember nem fog neki kezdeni autót kinyomtatni. Sok felhasználási területet még el se tudunk képzelni. A Loughborough Egyetemen olyan terveket készítettek, amivel könnyedén ki lehet nyomtatni egy csuklósínt.

[sam id=”7″ codes=”true”]
Hirdetés
Nagyon sok idős ember szenved ízületi megbetegedésekben, és nagyon sokuknak segít a betegségük során a csuklósín. Igaz, nagyon sokan használnak ilyet, de ezekben hamar megizzad a kéz, nem is teljesen kézre álló, és persze nem is esztétikusak.
Erre lehet megoldás a Loughborough Egyetem megoldása. A beteg karját bescannelik, és így személyre szabottan készül a kényelmes és könnyen hordható csuklósín. Ha a technológia elterjed, bármelyik orvos el tudja készíteni a páciensének, így a betegnek már nem lesz olyan körülményes hordania a sínt.

Forrás: 3ders.org

 

Van még 5 perced? Instant üzlet

Olvasd el a Minner rövid üzleti híreit a Minner Instantban!Kattints ide és csak görgess lefelé a rövid üzleti információkat olvasva. Tovább a Minner Instantra! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!