Így használd az AI-t a marketingedben! Tiktok videó ötlet, forgatókönyv

Dátum

Megosztás

A Minneren nem is olyan régen meghirdettünk egy AI marketing pályázatot, méghozzá izgalmas nyereményként egy autómosó franchise díjának nagy részének elengedését lehet megkaparintani, több klassz Minner képzés mellett. Már a kihívás feladatai is érdekesnek bizonyultak, érdemes végigmenni rajtuk. De hogy ne spoilerezzek, másik oldalról közelítem meg most az AI marketinget.

Az AI azért sem tud rutinszerűvé válni egy cég életében, mert még a ChatGPT vagy más AI eszközök is sokat hibáznak, kell a folyamat mellé a felügyelet. Amire marketingesként legjobban lehet használni, hogy segítsen ötleted adni, bedobjon szavakat, amiket jó lenne használni a hirdetésben és persze a képek generálásában hamarosan nagy segítség lesz (még nem). Maradunk tehát most a szövegnél.

#kutatás: A Hubspot State of AI felmérésőből kiderült, hogy az amerikai marketingesek 58%-a használja az AI-t közösségi média posztok gyártására, 43% támaszkodik AI-ra az e-mail marketingben (ötletek generálása, A/B teszt változatok készítése), 36% használ AI-t képi anyagok elkészítésére, képgenerálásra, 35% pedig blogposztok írására (angolul jobb tartalmat készít, de önmagában erre támaszkodni nem szabad). Itt beszéltünk erről.

Mi kell nekünk, hogy az AI támogatást nyújtson a marketingünkben?

 • Legyen egy olyan alap bemutatkozónk, amit először bemásolunk a ChatGPT-nek (új chat folyamat megnyitásakor is). Információ nélkül átlagos megoldásokat kapunk.
 • El kell dönteni, hogy melyik stratégiát követjük:
  • Egy teljes chatüzenetben megadjuk az aktuális feladat összes instrukcióját.
  • Vagy rétegről-rétegre megyünk. Egyszerre csak egy kérés és megyünk befelé a célunk felé, mintha egy hagymát bontanánk le.

A kiindulási pont

A Minner AI pályázatában a te saját GreenLine Clean autómosódnak (franchise) kell elkészíteni néhány marketing megjelenését, hirdetését, szövegét. Lásd itt: Kezdő vállalkozó AI pályázat GreenLine Clean franchise lehetőséggel – GreenLine Clean X Minner pályázat

Mit kell tudni a GreenLine Cleanről? 

A GreenLine Clean innovatív, környezettudatos nanotechnológiát alkalmazó, franchise autómosó hálózat, amely számos magyarországi helyszín mellett már több külföldi országban is elérhető. 

 GreenLine Clean autómosók előnyei röviden:

 • Környezettudatos, fenntartható technológia (nanotechnológia)
 • Elégedett ügyfelek folyamatosan növekvő száma
 • Szolgáltatások széles spektruma (külső-belső mosástól egészen a polírozásig)
 • Egyszerű infrastrukturális elvárások (nincs szükség például vezetékes vízrendszer kiépítésére)
 • Nincs szükség hatalmas beruházásokra, építkezésekre – alacsony beruházási érték
 • 99.9%-ban biológiailag lebomló tisztítószerek
 • Az innovatív nanotechnológia
 • Kedvező ár-érték arány
 • Ügyfélbarát szolgáltatás: kényelmes és időhatékony a kliensek számára

(Franchise információk a cikk végén)

Ismertessük meg a ChatGPT-t a cégünkkel

Ezt a fenti szöveget egy az egyben bemásolom és megkérem a ChatGPT-t, hogy erre még ne reagáljon, csak írja meg, hogy rögzítette az információt.

Wow és milyen jól megértette, mit szeretnék!

Folytattam tovább. Nos, én a „hagyma elvet” szoktam követni, vagyis kezdjük felülről és ami tetszik válasz, azzal megyünk tovább. Az alábbi képen azt látod, hogy Tiktok videó script-et, szöveget, forgatókönyvet szeretnék majd készíttetni vele. Először kezdjük az ötletekkel.

Sok esetben lehet nem egyértelmű a prompt, amit beírunk, vagy a ChatGPT ad túl általános választ. Itt jön a finomhangolás. Alig 1 percbe telt egyébként mindez.

Az alábbi képen látszik, hogy itt már ad releváns ötleteket. Nem rosszak, van ezek között olyan ötlet amivel már lehet kezdeni valamit, de a brainstorming az brainstorming, még kérek tőle!

Mit szűrhetsz le ebből már most? Egyrészt ne legyen nagy elvárásod az AI felé (ezt már te is tapasztaltad). Ha itt most élőben ötletelnénk (valódi személyek), mi magunk is mondanánk olyat, ami nem üti meg a „wow-faktort”. Az AI-tól sem várhatjuk el, hogy elsőre lenyűgözzön minket.

Hangosan fel is zördültem, hogy na ez az! A Coca-Colás felütés eszembe nem jutott volna! Ezzel már tudunk tovább menni! Ki lehet hozni a ChatGPT-ből a kreatív marketingest! Szóval ezt kértem, hogy bontsa ki a kólás ötletét a sikeres Tiktok videó felépítése alapján.

Sikerült!

Kedvet kaptál? Akkor próbálkozz meg a pályázattal!

Oldd meg a feladatokat, próbáld meg beépíteni az AI-t a marketing folyamataidba!

Kezdő vállalkozó AI pályázat GreenLine Clean franchise lehetőséggel – GreenLine Clean X Minner pályázat

GreenLine Clean franchise információk

A GreenLine Clean innovatív, környezettudatos nanotechnológiát alkalmazó, franchise autómosó hálózat, amely számos magyarországi helyszín mellett már több külföldi országban is elérhető. 

A GreenLine-ról bővebben az alábbi linkeken tájékozódhatsz: 

A franchise előnye

A vállalkozás indítást gyorsítja fel, könnyíti meg az, ha franchise-ként indítjuk el a vállalkozásunkat, és mivel kész rendszert kapunk, könnyebben is vesszük azokat az akadályokat, amikkel szembetalálkozunk a vállalkozásunk kezdetekor.

A magyar alapítású GreenLine Clean már ismert márka az autósok körében, sőt hazai franchise autókozmetikai vállalkozások mellett nemzetközi piacon is bizonyított (pl. Németország, Ausztria). Néhány millió forint ráfordítással már elindíthatod a saját autómosó szolgáltatásod akár egy hónapon belül úgy, hogy ebben a franchise jog és a hozzá tartozó “know-how” díja is benne van gyakorlati és elméleti oktatásokkal, sőt eszközök és sok minden más (weboldal, időpontfoglaló rendszer, saját applikáció, marketing, grafikák, digitalizáció, stb.).

Fotó: Canva License

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!