Hogyan válassz 3D nyomtatót otthonra?

Már pénztárcabarát áron is kaphatunk 3D nyomtatókat otthoni használatra. Bár, léteznek 100 ezer forint alatti gépek is, a cégek azt tanácsolják, hogy inkább az előbb említett érték felett vásároljunk. Ha belegondolunk, az okosmobilunk drágább, mint egy 3D nyomtató, ezt is tartsuk szem előtt vásárláskor.

A DigiShapernél tett látogatásunkkor Balog Tamás elmondta, hogy az egyik ismerőse az internetről vett egy gépet, és azóta is csak ott porosodik. Ennek oka, hogy nem a felhasználási célnak megfelelően lett kiválasztva a nyomtató.

Ezeken a kérdéseken érdemes végig menni a nyomtató kiválasztása előtt:

 • Mire fogjuk használjuk? Ezen már sok minden eldől.
  Kis dolgokat (pl. makettek, kisebb tárgyak, szobrok) szeretnénk nyomtatni, nagy felbontással?
  Vagy nagyobb tárgyakat, ahol elég a kisebb felbontás.
  3d_builder
 • Ki fogja használni? Például a gyerekek is hozzáférnek, ők is használják? Fontos, hogy burkolva legyen a gép, hogy megvédje a gyerekeket a felforrósodó elemektől, és az elektromos vezetékektől. Elengedhetetlen a CE tanúsítvány megléte. ( Az alábbi képen egy burkolt nyomató látható, UP MINI
  up_mini
 • Mennyi műszaki érzéke van a leendő tulajdonosnak? Ha valaki olyan típus, hogy még egy villanykörte cseréje is kihívás számára, akkor neki a drágább kategóriában érdemes keresgélnie. Az olcsóbb gépeket ugyanis sokszor kell kalibrálni, állítgatni, szerelni, amihez műszaki érzék szükséges. Nagyon hasznos, ha valaki ellátogat a gépépítő workshopunkra, és ott kérdez a kiválasztott gépről, mivel sok bosszúságtól kíméli meg magát, ha megtanulja, hogyan kell javítani a nyomtatót, és az milyen beállításokkal adja a legjobb eredményt.
  printbot
  Printrbot simple – barkácsolóknak  vs UP Plus – a kényelmeseknek
 • Érdemes próba nyomtatást kérni az adott géppel, hogy lássuk mit is fogunk kapni a pénzünkért.
 • Ehhez máris kapcsolódik a kérdés, milyen anyagokból szeretnénk nyomtatni. Mivel, ha egzotikusabb anyagokkal is kísérleteznénk.
  Például az alábbi BCN 3D+ nyomtatóba krumplipüréből nyomtathatsz.
  potato
 • Nagy segítség, ha független tesztmagazinokat olvasunk (Make magazin)
  plecsni
  A fenti Printbot a „Legjobb ár-érték arányú” nyomtató, míg az UP a „Legkönnyebben kezelhető”
 • Az is kérdés lehet, hogy hordozható gépre van a e szüksége. (Printrbot Go)
  Printrbot goprintrbot_go-family
  Összecsukható nyomtató: Printbot Go
 • A funkció a lényeg, vagy a dizájn? Az alábbi képen a 3D nyomtatók iPad-je látható, BEE,
  bee

Gyere be hozzánk az üzletbe, és segítünk kiválasztani a 3D nyomtatót, így elkerülöd a rossz választást.
DigiShaper – Budapest, 1034 Lajos utca 42

digishaper_logo

Vegyél részt a Minner.hu nyereményjátékán, és legyen tiéd az értékes nyeremények egyike! A DigiShaper egy 6 órás nyomtatási utalványt és egy workshopon való részvételt ad a szerencsés nyertesnek. Kattints ide a részletekért és a további nyereményekért!

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!