Hogyan válassz 3D nyomtatót otthonra?

Már pénztárcabarát áron is kaphatunk 3D nyomtatókat otthoni használatra. Bár, léteznek 100 ezer forint alatti gépek is, a cégek azt tanácsolják, hogy inkább az előbb említett érték felett vásároljunk. Ha belegondolunk, az okosmobilunk drágább, mint egy 3D nyomtató, ezt is tartsuk szem előtt vásárláskor.

A DigiShapernél tett látogatásunkkor Balog Tamás elmondta, hogy az egyik ismerőse az internetről vett egy gépet, és azóta is csak ott porosodik. Ennek oka, hogy nem a felhasználási célnak megfelelően lett kiválasztva a nyomtató.

Ezeken a kérdéseken érdemes végig menni a nyomtató kiválasztása előtt:

 • Mire fogjuk használjuk? Ezen már sok minden eldől.
  Kis dolgokat (pl. makettek, kisebb tárgyak, szobrok) szeretnénk nyomtatni, nagy felbontással?
  Vagy nagyobb tárgyakat, ahol elég a kisebb felbontás.
  3d_builder
 • Ki fogja használni? Például a gyerekek is hozzáférnek, ők is használják? Fontos, hogy burkolva legyen a gép, hogy megvédje a gyerekeket a felforrósodó elemektől, és az elektromos vezetékektől. Elengedhetetlen a CE tanúsítvány megléte. ( Az alábbi képen egy burkolt nyomató látható, UP MINI
  up_mini
 • Mennyi műszaki érzéke van a leendő tulajdonosnak? Ha valaki olyan típus, hogy még egy villanykörte cseréje is kihívás számára, akkor neki a drágább kategóriában érdemes keresgélnie. Az olcsóbb gépeket ugyanis sokszor kell kalibrálni, állítgatni, szerelni, amihez műszaki érzék szükséges. Nagyon hasznos, ha valaki ellátogat a gépépítő workshopunkra, és ott kérdez a kiválasztott gépről, mivel sok bosszúságtól kíméli meg magát, ha megtanulja, hogyan kell javítani a nyomtatót, és az milyen beállításokkal adja a legjobb eredményt.
  printbot
  Printrbot simple – barkácsolóknak  vs UP Plus – a kényelmeseknek
 • Érdemes próba nyomtatást kérni az adott géppel, hogy lássuk mit is fogunk kapni a pénzünkért.
 • Ehhez máris kapcsolódik a kérdés, milyen anyagokból szeretnénk nyomtatni. Mivel, ha egzotikusabb anyagokkal is kísérleteznénk.
  Például az alábbi BCN 3D+ nyomtatóba krumplipüréből nyomtathatsz.
  potato
 • Nagy segítség, ha független tesztmagazinokat olvasunk (Make magazin)
  plecsni
  A fenti Printbot a „Legjobb ár-érték arányú” nyomtató, míg az UP a „Legkönnyebben kezelhető”
 • Az is kérdés lehet, hogy hordozható gépre van a e szüksége. (Printrbot Go)
  Printrbot goprintrbot_go-family
  Összecsukható nyomtató: Printbot Go
 • A funkció a lényeg, vagy a dizájn? Az alábbi képen a 3D nyomtatók iPad-je látható, BEE,
  bee

Gyere be hozzánk az üzletbe, és segítünk kiválasztani a 3D nyomtatót, így elkerülöd a rossz választást.
DigiShaper – Budapest, 1034 Lajos utca 42

digishaper_logo

Vegyél részt a Minner.hu nyereményjátékán, és legyen tiéd az értékes nyeremények egyike! A DigiShaper egy 6 órás nyomtatási utalványt és egy workshopon való részvételt ad a szerencsés nyertesnek. Kattints ide a részletekért és a további nyereményekért!

Ez izgalmas volt! Még ilyet! Megújult a Minner főoldala!

Kattints ide és nézz rá a friss cikkekre, podcastokra, rövid üzleti tartalmakra (instant)! Csak görgess és olvass, inspirálódj! Üzletre fel! A Minner üzleti flowban tart! Tovább a Minner főoldalára!