Hol találok olyan részvényt, aminek az árfolyam esésére lehet spekulálni?

Egy esetleges tőzsde árzuhanásból érdemes profitálni. Fel kell rá készülni. Egy előző Minneres cikkben tippet adtam ahhoz, hogy mit tudsz olyan esetben tenni, amikor már úgy érzed, az árfolyamok a csúcson vannak, több jel is árfolyam esésekre utal, és te alacsonyabb kockázattal meg szeretnéd fogni a mozgást és profitálni belőle. Nos a tipp egyik része az volt, hogy olyan részvényeket keress, melyekre érdemes árfolyam esésre spekulálni. (igen, abból is tudsz profitálni, van olyanra lehetőség, hogy árfolyam esésre spekulálj.) Hol találsz ilyet? Hol tudod kiválasztani az ilyen részvényeket?

Több olyan oldal is van, ahol külön szűrési feltételekkel kereshetsz a részvények között. Pl. alkalmazottak száma, osztalék fizetés (igen/nem), veszteséges cégeket kilistázza neked… Tehát több szempont szerint ki tudod választani azokat a cégeket, akik veszteségesek, és utána tovább tudod vizsgálni őket. Ehhez segítséget kapsz ebben a két cikkben:
– Már minden eszköz rendelkezésedre áll, hogy olyan információkhoz juss, mint a Wall Street-i brókerek
– Használd ki a tőzsdében is a BIG DATA-t! Extra cégadatok/árfolyam adatok/technikai jelzések…

Egy kis inspiráció:
A fenti linkeken említettem a Finviz oldal Screener funkcióját. Itt például olyanra is tudsz szűrni, hogy:
– ebben az évben emelkedett a részvény, (Screener menüpont/Technical/Performance – Year up)
– pedig veszteséges a cég (pl. EPS adatot nézel, Screener menüpont/Fundamental/EPS growth this year – negative)
Ezeket beállítod, és máris szűkebb lesz a kör. További szűrési feltételekkel pedig még jobb ötleteket kapsz. És már ki tudod választani azokat a cégeket, amik nagyobb esés előtt állhatnak. Természetesen meg kell vizsgálni, miért emelkedett részvényük, miközben veszteségesek. Érdemes ránézni a finviz oldalon a grafikon alatt található egyéb információkra is, pl. alkalmazottak száma. Ha 100 alatt van, akkor még kedvezőbb lehet egy jól elhelyezett eladási pozíció.

Regisztrálj be a HotForexhez, náluk tudsz árfolyam esésre is kereskedni, illetve meg tudsz ismerkedni a tőzsdével is (már kis tőkével is el lehet kezdeni náluk kereskedni). Ők támogatják a Minner tőzsde rovatát! Olvasd el a többi tőzsdés cikket is a Minneren. Kattints ide! 

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!