szombat, január 16, 2021

Hol találok olyan részvényt, aminek az árfolyam esésére lehet spekulálni?

Egy esetleges tőzsde árzuhanásból érdemes profitálni. Fel kell rá készülni. Egy előző Minneres cikkben tippet adtam ahhoz, hogy mit tudsz olyan esetben tenni, amikor már úgy érzed, az árfolyamok a csúcson vannak, több jel is árfolyam esésekre utal, és te alacsonyabb kockázattal meg szeretnéd fogni a mozgást és profitálni belőle. Nos a tipp egyik része az volt, hogy olyan részvényeket keress, melyekre érdemes árfolyam esésre spekulálni. (igen, abból is tudsz profitálni, van olyanra lehetőség, hogy árfolyam esésre spekulálj.) Hol találsz ilyet? Hol tudod kiválasztani az ilyen részvényeket?

Több olyan oldal is van, ahol külön szűrési feltételekkel kereshetsz a részvények között. Pl. alkalmazottak száma, osztalék fizetés (igen/nem), veszteséges cégeket kilistázza neked… Tehát több szempont szerint ki tudod választani azokat a cégeket, akik veszteségesek, és utána tovább tudod vizsgálni őket. Ehhez segítséget kapsz ebben a két cikkben:
– Már minden eszköz rendelkezésedre áll, hogy olyan információkhoz juss, mint a Wall Street-i brókerek
– Használd ki a tőzsdében is a BIG DATA-t! Extra cégadatok/árfolyam adatok/technikai jelzések…

Egy kis inspiráció:
A fenti linkeken említettem a Finviz oldal Screener funkcióját. Itt például olyanra is tudsz szűrni, hogy:
– ebben az évben emelkedett a részvény, (Screener menüpont/Technical/Performance – Year up)
– pedig veszteséges a cég (pl. EPS adatot nézel, Screener menüpont/Fundamental/EPS growth this year – negative)
Ezeket beállítod, és máris szűkebb lesz a kör. További szűrési feltételekkel pedig még jobb ötleteket kapsz. És már ki tudod választani azokat a cégeket, amik nagyobb esés előtt állhatnak. Természetesen meg kell vizsgálni, miért emelkedett részvényük, miközben veszteségesek. Érdemes ránézni a finviz oldalon a grafikon alatt található egyéb információkra is, pl. alkalmazottak száma. Ha 100 alatt van, akkor még kedvezőbb lehet egy jól elhelyezett eladási pozíció.

Regisztrálj be a HotForexhez, náluk tudsz árfolyam esésre is kereskedni, illetve meg tudsz ismerkedni a tőzsdével is (már kis tőkével is el lehet kezdeni náluk kereskedni). Ők támogatják a Minner tőzsde rovatát! Olvasd el a többi tőzsdés cikket is a Minneren. Kattints ide! 

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Január 15-én lesz 20 éve, hogy elindult az online enciklopédia. Már több mint 55 millió szócikk található rajta, havonta 22 milliárdos nézettséget tud felmutatni. A Wikipédia adományokból tartja fenn magát, nincsenek rajta reklámok, bár a márkák is jelen vannak rajta.

MinnerInstant

A napokban nagyon népszerű lett a 444.hu egyik tartalma, ami a kiégésről szó. Igazán átfogó anyag lett, csak ajánlani tudom:

Fiatal felnőttek, akiknél a kiégés az alapállapot – 444.hu

És itt vannak erről a Minner anyagai is:

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…

MinnerInstant

Alig 6 napja posztoltam arról, hogy Livermore egykori tanai szerint 30 000-ről 40 000-ig lazán el tud száguldani, mert lendületben van a bitcoin. És valóban. Érdemes elolvasni Jesse Livermore tanairól szóló könyvet, a címe: Egy spekuláns feljegyzései


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek