szombat, január 16, 2021

Hol tudom megnézni, hogy mikor teszi közzé negyedéves jelentését egy külföldi részvénytársaság?

A külföldi, tőzsdén is szereplő cégek negyedéves jelentéseit árgus szemekkel figyelik a befektetők. Egy-egy részvény a jelentés közzététele után akár 5-10%-ot is el szokott mozogni (néhány még többet is). A negyedéves jelentések időpontját előre lehet tudni. Több lehetőséged is van.

Itt tudod megnézni, a tőzsdei cégek mikor teszik közzé pénzügyi jelentéseiket, eredményeiket:

 • Tudod, melyik részvényét akarod megnézni konkrétan:
  Akkor például a finviz.com-ra kell felmenned, kiválasztani a részvényt, és a grafikon alatti táblázatban a harmadik oszlop alulról a második felirat: Earnings – mellette pedig a dátum.
  Képernyőfelvétel (113)_LI
 • Ha szeretnéd látni előre melyik nap, milyen cég jelent:
  a, keress rá az earnings calendar stock szavakra a Google-ban.
  b, Yahoo Earnings Calendar – kattints ide – Ajánlott!
  c, Bloomberg – kattints ide
  d, Marketwatch – kattints ide

A rövidítések jelentése (pl. BMO) a jelentés naptárakban:

BMO: A megjelölt napon a tőzsdei kereskedés előtt, tőzsde nyitás előtt teszik közzé.
AMC: A tőzsde zárást követően teszik közzé a jelentést.

Minner tőzsde rovatát a HotForex.com támogatja! Náluk is tudsz kereskedni a főbb amerikai, és európai részvényekkel, illetve tőzsde indexekkel, devizákkal.

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Sokakkal megesik. Pedig lehetne ez másképpen is! A Minner legújabb cikkében olyan piacra lépési stratégiát is bemutat, ami neked is megmozgatja a fantáziádat. De ha nem is kattintasz tovább vigyél el információt. Szóval több Minner vállalkozó is indult már úgy el, hogy beharangozó kampányt, sőt eseményt csinált az indulásból, ők nem élték át a fenti képen szemléltetett ürességet! Ma is működik még a vállalkozásuk! Itt a cikk: Így indítunk be egy új termékkereső oldalt, vállalkozást

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek