Hol tudom megnézni, hogy mikor teszi közzé negyedéves jelentését egy külföldi részvénytársaság?

A külföldi, tőzsdén is szereplő cégek negyedéves jelentéseit árgus szemekkel figyelik a befektetők. Egy-egy részvény a jelentés közzététele után akár 5-10%-ot is el szokott mozogni (néhány még többet is). A negyedéves jelentések időpontját előre lehet tudni. Több lehetőséged is van.

Itt tudod megnézni, a tőzsdei cégek mikor teszik közzé pénzügyi jelentéseiket, eredményeiket:

 • Tudod, melyik részvényét akarod megnézni konkrétan:
  Akkor például a finviz.com-ra kell felmenned, kiválasztani a részvényt, és a grafikon alatti táblázatban a harmadik oszlop alulról a második felirat: Earnings – mellette pedig a dátum.
  Képernyőfelvétel (113)_LI
 • Ha szeretnéd látni előre melyik nap, milyen cég jelent:
  a, keress rá az earnings calendar stock szavakra a Google-ban.
  b, Yahoo Earnings Calendar – kattints ide – Ajánlott!
  c, Bloomberg – kattints ide
  d, Marketwatch – kattints ide

A rövidítések jelentése (pl. BMO) a jelentés naptárakban:

BMO: A megjelölt napon a tőzsdei kereskedés előtt, tőzsde nyitás előtt teszik közzé.
AMC: A tőzsde zárást követően teszik közzé a jelentést.

Minner tőzsde rovatát a HotForex.com támogatja! Náluk is tudsz kereskedni a főbb amerikai, és európai részvényekkel, illetve tőzsde indexekkel, devizákkal.

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!