Hol tudsz venni Pokemon, vagyis Nintendo részvényt?

Azt látod, hogy naponta 8-10%-ot emelkedik a Nintendo részvény, és te ebből kimaradsz?  A Pokemon Go játék sikere felhúzta a Nintendo részvényét. A japán tőzsdén elérhető a részvény, és július 6 óta megduplázódott az árfolyam! Először nézzük meg, hogy hol tudsz vásárolni a részvényből, majd azt, hogy érdemes-e még venni.

A japán tőzsdét nehezen fogják elérni a magyar brókercégek, de szerencsére erre is van megoldás. A Nintendo részvényét az OTC piacon (tőzsdén kívüli) is meg tudod venni, dollár alapon. A legtöbb magyar brókercégnél ezt meg tudod tenni, a www.brokermonitor.hu oldalon található brókerek között meg is fogod találni a legmegfelelőbbet. A részvény az OTC piacon dollárban, és nem japán jenben van (árfolyam grafikon a szöveg alatt). Bár így is duplázódott az árfolyama az elmúlt 12 napban, de ezt figyelembe kell venned (japán jen erősebb elmozdulása torzítóan hathat az árfolyamra, bár lehet, hogy pont ettől lesz nagyobb hozamod).  A kép alatt kiderül, hogy érdemes-e venned a részvényt!

nintendo_reszveny_otc

A Nintendo részvényre 07.12-én már készítettem egy elemzést, akkor a japán tőzsdén forgó részvényeit elemeztem, hogy ahhoz képest, hogy érdemes venni a részvényt. Ezalatt az egy hét alatt 37%-ot emelkedett a részvény. Az árfolyam meg is lódult a cikkben leírt szintről. Tudnod kell, hogy lehet, hogy erről a hajóról már lemaradtál. Bár a hirdetések megjelenése után a befektetők még megrohanhatják a részvényt, de valljuk be, nem ekkora mozgás után kell venni a részvényből. Ha te vásárolni akarsz, akkor előre elnézést kérek, de aki ilyenkor vesz, azok mind a balekok. Még ha fel is megy az árfolyam, akkor se bánkódj az elszalasztott hozam miatt. Sajnos az árfolyam már túl magas ahhoz, hogy alacsonyabb kockázat mellett be tudj szállni.

Szeretnéd begyakorolni, megtanulni a tőzsdei kereskedést? Akkor kattints ide, és töltsd le a belinkelt ebookot, melyből már kellő rálátásod lesz a tőzsdére!

A tőzsde rovatot a HotForex szponzorálja.

Fotó: Youtube

 

Kipróbált módszereket mutatunk be videókon keresztül. Ha ennyi mindent kapsz ingyen a Minneren, képzeld milyen izgalmas anyagok vannak a fizetős képzésekben! Nézd meg legújabb anyagainkat a MinnerAkadémián! Kattints ide!
Avatar
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Ezen nagyot mosolyogtam, tényleg zseniális húzás! 1 eurót fektettek cégekbe egészen alacsony részesedésért cserébe, 500 startupba fektetett így be a Unicor VC kockázati tőke társaság. Viszont ezzel elérte, hogy többször is egy lapon említsék őket nagyobb tőketársaságokkal, mert ezek a média egyébként is szeret írni, főleg ha unikornisok (gigantikus startup) lettek adott cégekből. És felsorolják kik is nyertek az üzleten.

A Unicor VC-től nem lehet azt a tényt elvenni, hogy olyan vállalatokba fektet, amelyek rövid időn belül 1 milliárd euróst értékelést érnek el. A Top kockázati tőkebefektetők között említik a céget mindig. Ez megnyitotta a kaput nekik már több helyen is.

Imádom az ilyet! És most ez többszörös hatású volt, mert márkaépítést is sikerült elérniük, nem csak figyelmet kapniuk.

Gerillamarketingről itt olvashatsz, sőt podcast is egyben: Emlékszel a Minner wifis gerillamarketingjére? És a kávésra? Gerillamarketing példák [podcast]

Forrás: Haszon

MinnerInstant

Ahogy már tavaly felreppent a hír, a cég megváltoztatja a nevét. Főleg a politikai korrektség miatt. Ezt írják oldalukon:

Meghallgattunk. És tanultunk. Bár ez soha nem állt szándékunkban, megértjük, hogy a csomagoláson szereplő ember képe szolgasághoz kapcsolódó képeket idéz, és azt is, hogy az Egyesült Államokban az “Uncle” szó bizonyos időkben fekete emberekre utaló pejoratív kifejezésként élt. A nevünket Ben’s OriginalTM -ra cseréljük, és többé nem szerepeltetjük a képet a csomagolásunkon, hogy még befogadóbbá tegyük a márkánk arculatát.

Továbbiak erről a témáról A politikai korrektség akkor is érték, ha beleszól a vállalkozásunk életébe?

MinnerInstant

Most a pandémia alatt sokan csinálják, pedig nem szabályos, és nem felel meg az írásbeliség szabályának az e-mailben elküldött, majd aláírt és bescannelt szerződés. Persze keveset találkozunk ilyen bírósági üggyel, vagy nem érint minket, kisebb KKV-kat.

Megoldás lehet, ha áttérsz online, e-szerződésre, e-aláírásra. Körbejártuk és bemutattuk a témát: Így működik az online szerződés, aláírás. E-szerződéskötés útmutató

MinnerInstant

Nem rendelnék a nyár környékén! Július 1-től már vámoltatni kell a 22 euró alatti rendeléseket is. Kb. 40 millió csomag érkezik így harmadik országból melyek 3/4-e 22 euró alatti csomag. Persze pont azért is hozták be a szabályt, mert lehetséges nem is annyi a csomag értéke, mint amennyi rá van írva. Nos nincs még álláshirdetési dömping a postánál vámügyintézésre, vagy logisztikai munkásra. Pedig ennyi csomagot végigvinni, nem lesz egyszerű, főleg a vevőnek is be kell kapcsolódnia a vámeljárásba, ahogy azt nagyobb értékű rendeléseknél megszoktuk.

Erről cikk: 2021-től vége a 22 euró alatti áfamentességnek. Például a kínai rendeléseknél és még vámkezelés…

Forrás: MTI


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek