KezdőlapTőzsdeHollywood túlzott néhány jelenetben a Wall Street farkasában

Hollywood túlzott néhány jelenetben a Wall Street farkasában

-

Tavaly decembertől sokan megnézték a Wall Street farkasa tőzsdés filmet, én is közöttük voltam. Nagyon tetszett, mint ahogy a legtöbb bróker film. Abban persze mindenki egyetért, hogy amit Jordan Belforték csináltak az nem volt etikus.

Na de nézzük az egyik legtöbbször idézett jelenetet a filmből:
“Senki nem tudja, hogy egy részvény értéke felfelé, lefelé vagy oldalra fog-e menni, legkevésbé a brókerek. De úgy kell tennünk, mintha tudnánk.” /Mark Hanna szereplő, Wall Street farkasa c. film/

Na akkor először is már az első szó hibás, mivel a filmben szereplő Mark. Hanna (Matthew McConaughey), aki Jordan Belfort főnöke nem azt mondta, hogy senki hanem, “egyikünk se tudja”. És itt a brókerekre érti, főleg azokra, akik az ügyfeleket felhajtják, mivel nekik tényleg nem is kell tudniuk melyik részvény megy fel és le. Erre ott vannak az elemzők. Ők egyszerű bekattant házalóügynökök.

Persze egy filmről van szó, tehát ha picit ferdítenek azzal semmi baj, csak a laikus embert elriasztja a tőzsdétől.
Ha megnézzük a nagy portfólió kezelőket, akkor láthatjuk, hogy persze ők sem tudják 100%-ban merre megy az árfolyam, de nem is kell naponta tudniuk, elég ha hosszútávon kereskednek, és az eredményeik magukért beszélnek. Hiszen Soros György, Warren Buffett évtizedek óta profitot termel, miközben válságok is voltak ezen időszak alatt.

Ez a rész már nem a túlzásról szól, hanem egy tipp
A filmben viszont jól elmagyarázzák a penny stockokat, azaz a centes részvényeket. Tudtátok, hogy amit Jordan csinál azt a mai napig más is csinálja? Neve sincs részvényeket felpumpálnak, majd eladják őket. Ilyen részvényeket érdemes figyelni, mivel már azokon a piacokon is lehet árfolyam esésre spekulálni, így kifigyelhető pár ilyen eset, és így megszívatni az ilyen Jordan Belfort féle stratégiát használókat.

Erre jó példa a mi kedvenc penny stock részvényünk a Cassidy Ventures Inc, többször írtunk róla, itt, itt, itt és itt.
Utóbbi napokban milyen mozgást mutatott? Tegnap 50%-ot emelkedett újra 2 dollár közelébe, előtte meg 2 dollárról 1,26  (-37%) dollárig esett. A cég veszteséges, nincs weboldala, sőt keverik sokszor egy másik céggel. Ezzel aztán lehet játszani, egy angol befektetők ezzel a módszerrel csinált 1000 angol fontból 1 millió angol fontot (de persze több hasonló centes részvényen)
Akit érdekel az ilyen kereskedés, írjon egy emailt a kereskedes@minner.hu -ra.

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek