Home office, távmunka… ezeket a szavakat a magyar cégek messziről kerülik

Itthon a munkavállalók 10%-a mondhatja el magáról, hogy szabadúszó, ez az érték külföldön 25%. Mennyiszer hallhattuk azt régen, hogy a technológia fejlődésének az egyik következménye, hogy rengeteg munka már otthonról is elvégezhető lesz a jövőben (vagyis kb. most). Tudtad, hogy a távmunkában dolgozók jobban is keresnek?

Fontos! Értelemszerűen most azokról a munkaterületekről van szó, ahol lehetséges a távmunka. Továbbá főállású távmunkában dolgozókra vonatkozik (vagy félig táv, félig iroda).

Nekem elsőre, amikor a távmunka szót meghallom vagy olvasom, mindig valami gagyi MLM-es cég hirdetése jut eszembe. Ugye? Ezzel sokan vagyunk így. A tapasztalatom, hogy a cégek többsége, még nem gondolt bele, hogy  mennyi előnyük származik a távmunkából.

Mitől félnek?

  • hogy a bizalmas anyagokat, a céges adatokat rosszul kezeli a távmunkában dolgozó “alkalmazott”
  • hogy nem tudják felügyelni a munkát – talán ez a legnyomósabb érvük amellett, hogy egyes területeken dolgozóknak megengednék a távmunkát.
  • hogy rosszabbul teljesít a munkavállaló… – mintha felügyelet alatt biztosan megnőne a teljesítménye…

Itthon is egyre több helyen alkalmaznak viszont szabadúszókat. Nem olyan mértékben, mint külföldön, de már kezdődik a mozgolódás. Tévhit ez a “nem tudom felügyelni a munkát” vélemény. A szabadúszók sokkal jobban be tudják osztani az idejüket, mint például az irodában dolgozó munkatárs. Sőt, amikor produktívnak érzik magukat, azonnal munkához is látnak. A másik fontos dolog, hogy itt nem arról van szó, hogy a munkavállaló a hét minden napján távmunkában dolgozik. A nemzetközi példákat is nézve az 5 munkanapból 2-3-at otthonról, a többit a munkahelyen.

Előnyök:

  • a cégnek kisebb infrastruktúrát (kisebb iroda…) kell használni
  • az alkalmazott sokkal kreatívabb és produktívabb lehet irodán kívül
  • nem kell azonnal teljes állásban távmunkában alkalmazni valakit, hanem hibrid modellben például 3 nap az irodában 2 nap távmunkában.
  • “könnyebb csesztetni”, sőt időszakos megbízások esetén még olcsóbb megoldás is
  • könnyebb a felelősségre vonás is
  • a munkavállalónak távmunkában magasabb lesz az órabére (ez a munkavállaló előnye), de még így is spórol a munkáltató

Miért írom le ezeket? – ötletek vállalkozóknak, távmunkában dolgozóknak

Egyrészt azért, hogy a munkáltatók hátha átgondolják a távmunka foglalkoztatásukat. Érdemes tesztelni, vagy jutalomként felajánlani, így valójában ösztönözzük is az embereket már a távmunka előtt is, majd amikor a jutalmat megkapja, sokkal hálásabb lesz és ki lehet dolgozni egy olyan jutalmazási rendszert, hogy állandóan megkapja a távmunkát.
Illetve a munkavállalónak is rávilágíthatok egy-két dologra. Képzeld, én az elején úgy szereztem marketing megbízásokat, hogy beadtam “rendes” álláshirdetésekre az önéletrajzomat, majd az interjún elmondtam, miért is jelentkeztem hozzájuk. És hogy gondolják meg a távmunka lehetőségét, elmondtam az előnyöket. Többször előfordult az is, hogy attól még felvettek valakit az adott munkára, de engem is megbíztak. Természetesen többségében elmondták, hogy ők főállású, bent ülő embert szeretnének felvenni.

fotó: Youtube

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!