Honnan jön a bevétele Dancsó Péternek a vloggerkedésből, Youtube csatornájából?

Múlt héten írtam egy cikket Dancsó Péterről, mert vloggerként (videóblogger), nethuszárként egy TV – műsort kapott a Viasat6-on (Nethuszár című műsor). Igazából sokan nem ismerik még itthon sem, viszont a médiában vele azonosítják a vloggerkedést, vagyis inkább ő az egyik, akivel azonosítják, mert Szirmai Gergely is eléggé ismert. A Minner.hu előző vállalkozási ötletében is említettem, hogy sokszor nem az alapszolgáltatásodból jön a legnagyobb profit. Dancsó ebben az esetben vloggerként műsorszolgáltató, ez a “vállalkozása”.  Honnan kön bevétele? A nagy dohány? Neem nem a Youtube-tól.

A videói előtt nincsenek reklámok, legalábbis én eddig egyszer sem láttam, tehát elvileg nem kap bevétel részesedést s Youtube-tól, max a kis reklámcsíkokból.  Akkor tudod miből van bevétele? Az évek alatt mit tanult meg profi módon? Hát videózni, videót vágni, szerkeszteni… Több forrásból is tudom (illetve a weboldalán is ott van), hogy vállal céges megrendeléseket. Persze most már a Viasat6-tól is kap pénzt a Nethuszár műsorért. Utóbbi nem is annyira lényeges most a cikk szempontjából.

A lényeg az, hogy ő a Videómánia Youtube csatornájával érte azt el, hogy a videókészítő tudását értékesíteni tudja. Az is hozzá tartozik, hogy az évek során fejlesztette tudását és abból (is) keres pénzt.
Jegyezd meg tehát azt, hogy a szolgáltatásod, terméked kialakításánál figyelmbe veheted azt is, hogy nem a fő tevékenységedből (ami kifelé látszik) van a legnagyobb hasznos, sőt lehet nem is abból van a bevételed.

Ehhez a cikkhez szorosan kapcsolódnak a következő tartalmaim:
Indíts vállalkozást: 59. ötlet – Vlogger
Indíts vállalkozást: 68. ötlet – Saját főzőműsor a Youtubeon
Indíts vállalkozást: 74. ötlet – Termék, szolgáltatás tesztelő blogger
Te mit szólnál, ha a Youtube csatornáidat megvenné a Disney?
Így is lehet milliókat keresni, turmixolj mobilokat, pl iPhone-t
Mennyit keresnek a Youtube sztárok? Milliókat, dollárban!!! (Forbes, 2015)

fotó: Dancsó Péter/Youtube

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!