Honnan lesz dobozom? Csomagolóanyag webáruház

Dátum

Megosztás

Könnyű ma beindítani a webáruházat, szinte néhány nap alatt elindítható a webes felület, fizetési megoldás, na de mi kell még. Naná, hogy a logisztika, és persze ehhez kapcsolódó csomagolóanyagok! Sok tényezős a csomagolóanyag beszerzésed a webshopodnál. Nézzük is ezeket!

Tényezők a csomagolóanyag beszerzésnél:

  • Milyen a futárcég, akivel együtt dolgozol (például Magyar Posta esetén szükséged lesz a megfelelő csomagméretekre)
  • Figyelembe kell venni, hogy neked a termékedhez egyedi doboz kell-e vagy olyan beszállítót választasz, akinek 60 különböző méretű doboza van nagy mennyiségben raktáron és itt persze az is kérdés, hogy a futárcég ezt tudja-e kezelni. 
  • Mennyi az átlagos hely igénye, doboz igénye a csomagoknak, mennyi térkitöltőt használsz. 
  • Kell-e dizájnos, egyedi csomagolás. 
  • Környezetvédelmi szempontok, környezetbarát csomagolás. 
  • Kerül-e rá csomagkísérő tasak, futártasak?
  • Időtényező: fontos hogy neked mikorra kell a csomagolóanyag és hogy az adott cég rendelkezik-e raktárkészlettel, amit akár aznap már fel tud adni (Black Friday-kor majd ezt a tippet megköszönöd).
  • Fontos még hogy egy helyen mindent meg tudsz venni, ezáltal szállítási költséget is spórolsz illetve időt takarítasz meg, hisz nem kell 4-5 helyen keresgélned, mire mindent megveszel. 

Postai csomagméretek

Webáruház tulajdonosként csomagküldő szolgáltatóként a Magyar posta, vagyis az MPL egy jó alternatíva számodra. Az ő általuk használt méretekhez egyébként több más futárcég is hozzáidomult, ami nem véletlen, mindenki ezeket használja, és sok webáruháznál nem csak egy csomagküldő cég közül választhatunk.

Ha pontosan a postai méretekbe csomagolsz, akkor nem lesznek méretproblémák és esetleges drágább szállítási díj.

A Fiorex ügyfelei azt szeretik, imádják, hogy a kartondobozokra rá vannak nyomtatva a méretek és vonalkód is, így csomagolásnál ez megkönnyíti majd a te mindennapjaidat is és hatékonyabbá teszi működésed, hisz amennyiben használsz valamilyen rendszert, pontosabban nyomon fogod tudni követni költségeidet.

Plusz szabvány mérete miatt, belefér a postai csomagautomatákba is, ami hatalmas előny.

A cikk megjelenését támogató Fiorex -nél lehetőséged van a postai szabványméretek beszerzésére. 

Az A51, A52, A53 méretű 3 rétegű dobozaik teljesen egészében megfelelnek a Posta S, M, L méretű dobozának.

(Kattints a megfelelő méretre a rendeléshez!)

Ragasztószalag

Ezek a dobozok elképzelhetetlenek ragasztószalag nélkül, mert az tartja egyben, érdemes megemlíteni, hogy a Fiorex olyan szalagot tart, mely akár hűtőházi körülmények között is fog ragadni. Akik márkát kívánnak építeni, már nem csak a transzparens és havanna barna szalagokat használhatják, hanem akár saját logózott terméket is rendelhetnek. 

Térkitöltés, térkitöltők

Amint több terméket szállítasz ki, azonnal jön a meglepetés, hogy: ahha szükség lesz térkitöltőkre. Így eléred, hogy ne mozogjon ide-oda a csomagban a termék, ne sérüljön. Ez megoldható

A lényeg, hogy semelyik irányba ne mozogjon a termék.

Csomagkísérő tasak / futártasak:

Ennek segítségével a doboz külsejére tudunk ragasztani olyan dokumentumot, ami fontos lehet a szállítás során. Például visszáru címirat, vagy származást igazoló dokumentumok, de sok esetben a számlát is ide szokták helyezni. Előnye, hogy felragasztás után nem lehet leszedni roncsolás nélkül.

Légpárnás boríték:

A másik népszerű és egyszerű csomagolóanyag a buborékos boríték, hivatalosan légpárnás boríték. A papírdobozokhoz hasonlóan több méretből tudjuk kiválasztani a nekünk megfelelőt, érdemes választás előtt a belső méretet is ellenőrizni, hiszen végül is odakerül a küldemény. Gyors és biztonságos csomagolást biztosít, könnyebb tárgyak esetén.

Környezetbarát csomagolóanyagok

Erről lesz még külön cikk a Minneren, aktualitás, hogy pont a napokban jelentek meg a Közlönyben a július 1-től életbe lépő változások, melyre a csomagolástechnikai cégek hónapok óta készülnek, így most csak néhány szóban említjük ezt.

A környezetbarát csomagolóanyagok nagy részénél a PLA szóval fogsz találkozni. A PLA termékek tulajdonságaiban hasonlít a hőre lágyuló műanyagokra, azonban a hagyományos értelemben vett műanyagokkal ellentétben ez az anyag növényi keményítőből készül, ezért biológiai úton lebontható. Éppen ennek a tulajdonságának köszönhetően nyújthat jó alternatívát a hagyományos műanyagok kiváltására. 

Itt megemlíteném még a térkitöltőket is.  Persze, a legtöbb levegős, de így is képződik műanyag. Így jó alternatíva lehet a biológiailag lebomló térkitöltő hab. Lásd  képen:

Élvédők, pántolók

Ez főleg a szállítás alatt lesz érdekes számodra. Ezeknek a célja, hogy ne sérüljön a doboz éle. Papír, hab és műanyag élvédők léteznek.

Egyéb kiegészítők

Például a képen látható ragasztószalag lehúzógép. Webshop tulajdonosként ez lenne az első, amit beszerzek. És persze a ragasztószalagok, tapétavágó kés. 

Irány a Fiorex.hu, szerezd be a csomagolóanyagodat!
Sikeres webáruház üzemeltetést!

Van még ilyen anyag? Kapcsolódó tartalmak: 

fotó: Envato License

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!