Ideje ránézni a LinkedIn-re, mert 364 millió ember nem tévedhet

Egyre többen használják itthon is a LinkedIn közösségi oldalt, amire lényegében egy online CV-t tölthetsz fel. Ennél sokkal többre is használhatod. Én alapból láttam a fantáziát abban, hogy egy helyen több önéletrajz elérhető, és a HR-eseknek is jó alapanyagot ad az oldal. De mire jó még?

Az utóbbi időben megfigyeltem egyre több vállalkozó, sőt vezető pozícióban lévők is használják B2B értékesítésre, vagyis vállalatok közötti üzletekre, új kapcsolatok felkeresésére.

Egy éve beszéltem hazánk legnagyobb LinkedIn szakértőjével, Bánki Tamással (drlinkedin.hu). Alapból mondta, hogy az én profilom elég rossz, ezt alá is írom :), semmire se jó, ezt is megemésztettem. Egyrészt a beszélgetésünk is már akkor felkeltette az érdeklődésemet az oldal iránt, de még aktívan nem foglalkoztam vele. Azt lényegében most fogom majd elkezdeni.

Egy másik profi LinkedIn szakértő Pécsi Ferenc (Sore.biz) egyik Facebook bejegyzése gondolkodtatott el: pontosan nem tudom idézni, a lényeg az volt, hogy ha átlagban van 300 LinkedIn kapcsolatod, és nekik is van átlag 300 kapcsolatuk (egyezéseket most ne vegyük figyelembe), akkor közel 90 000 emberhez juthatsz el a 300 kapcsolatodon keresztül. Mivel LinkedInen nekem is főleg céges kapcsolataim vannak, vállalat vezetők…így már tényleg érzem a súlyát, és olyan alapvető dolgot mondott, ami itt van a szemünk előtt…

Oké, ha tehát valamit akarsz a LinkedInen, akár jó állást, vagy új üzleti partnereket, akkor őket keresd, minden egyes kifizetett 1000 Ft-odra több száz ezer forint profitod származhat (Milyen jó marketing szöveget találtam ki nekik). Viszont térjünk is rá arra, amihez én értek, a tőzsdére. Itt van nekünk a LinkedIn részvénye. Látható, hogy a HR-esek imádják, költenek rá, a cégek is elkezdték használni B2B-re.

A részvény jó vételi lehetőséget kínál számunkra. Az elmúlt egy évben 100%-os emelkedés is volt a részvényen, ezért nem véletlen, hogy az utóbbi pár hónapban a részvény korrekcióban volt, és 277-ról 200 dollár alá is csökkent az árfolyam. A cég stabil növekedési számokat mutatott, 35%-os bevételnövekedés (év/év alapon), felhasználók szám 23%-kal nőtt, oldalletöltések száma is nőtt 30%-kal.

280 dollárig várja az Argus profi elemző csapata. Ez a célár számomra is megfelelő. 31% profitot jelent a jelenlegi szintről, míg 190 jó kiszállási szint lehet, ha rossz irányba indulna az árfolyam. Így 10,8% kockázatra jut 31% profit, 1:3 arány, nem rossz, sőt jó!

LinkedIn részvény elemzés - finviz.com
LinkedIn részvény elemzés – finviz.com

Az alábbi számok is magukért beszélnek

Linkedin felhasználók száma - Forrás: LinkedIn
Linkedin felhasználók száma – Forrás: LinkedIn

Forrás: Linkedin.com
Fotó: Linkedin (azért külföldieket használtam a legfelső képnél,
mert nem akartam magyarokat kitenni 🙂

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!