Idén már nem lesz kész a moduláris telefon? – videó a cikkben

A Google gondozása alatt 2013-ban indult el egy fejlesztés, ami a Projekt Ara névre hallgat. Olyan monduláris telefonról van szó, miben mi saját magunk cserélhetjük az egyes alkatrészeket a mobilunkon, sőt így mi döntjük el milyen erős legyen a mobil, milyen specifikációk legyenek bent.

A Projekt Ara Twitter oldalán elég furcsa posztok jelentek meg az elmúlt 24 órában. Újrakalkulálásról, újratervezésről posztolgatnak. Közben persze nyugtatják is a követőket, hogy a projekt marad.  Működőképes prototípus elvileg már létezik, de nagyobb tech kiállításokon sem láthatták még a látogatók. Az is felmerülhet persze, hogy az újrakalkulálásra a Google név és szerkezeti átalakítása miatt van szükség.

Ennyire bonyolult elkészíteni?
A válasz igen. Gondolj bele, hogy így az operációs rendszernek, vagyis az Androidnak is kezelnie kell a modulokat, és ha úgy nézzük így rengeteg variáció jöhet ki mobiltípusok terén. Más lehet a kamera, a processzor…
Ebből kiindulva, nem véletlen, hogy a projekt csúszhat egy picit.

Nézd meg bemutató videót a moduláris mobilról:

Fotó: Project Ara/Twitter
Forrás: Engadgetphandroid.com

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!