KezdőlapTőzsdeÍgy játszadoznak a nagy tőzsdeguruk a részvényekkel

Így játszadoznak a nagy tőzsdeguruk a részvényekkel

-

Hallottál már a legdrágább részvényről a világon? Warren Buffett cége a Berkshire Hathaway részvényenként 55,5 millió forintba kerül. Igen, ennyit kell kifizetned, hogy 1 darab részvényt vehess. Nos Warren Buffettnek beszólt egy spekuláns, aki már többször is befolyásolt a részvények árfolyamát csak egy-egy felszólalással.

Bill Ackmanról van szó, aki bírálta Warren Buffettet, mivel szerinte a Coca-Cola részvényében túl nagy a részesedése Buffett irányította Berkshire Hathawaynak. Ez azért lényeges, mert Ackman szerint nem éri meg ennyire hosszútávon befektetni a Coca-Cola-ba, mert az üdítőgyártó előidézője a cukorbetegségnek és az elhízásnak. Ackman valószínűleg pozícióból is beszél (vagyis spekulál a Coca-Cola részvényre), mivel ha Buffett elkezdené 12%-os részesedést a Coca-Cola-ból leépíteni, akkor az árfolyam eséshez vezetne. Ackman pedig szeret árfolyam esésre játszani.

A Coca-Cola szóvivője szerint Ackman felelőtlenül szólalt fel a cég ellen, és nem is ismeri a termékpalettát teljes mértékben. Én egyrészt egyetértek Ackmannal is, de az is tény, hogy a Coca-Cola fogyasztása akkor vezet tényleges elhízáshoz és cukorbetegséghez, ha töménytelen mennyiségben fogyasztjuk.

A Coca-Cola részvény árfolyama (ticker: KO) az utóbbi egy évben nem sokat változott. Így jó beszállási lehetőséget nyújthat számunkra. A befektetők is hosszútávon jó befektetésként tekintenek a részvényre. Jelenlegi árfolyamnál 3,14%-os éves osztalékot is fizet, ami ha úgy nézzük nem is rossz. 49 dollárig várják az elemzők is a részvényt 1-3 éven belül, ami 20% profitot jelent. A stratégiát ugye tudod már? Többször is írtam róla a Minneren. Nem azonnal veszek a rá szánt tőkéből, hanem negyedévente, vagy árfolyamtól függően kisebb “csomagokat”.

Coca-Cola részvény elemzés - finviz.com
Coca-Cola részvény elemzés – finviz.com

Fotó: cmgdigital.com
Forrás: CNNMoney

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek