Így játszadoznak a nagy tőzsdeguruk a részvényekkel

Hallottál már a legdrágább részvényről a világon? Warren Buffett cége a Berkshire Hathaway részvényenként 55,5 millió forintba kerül. Igen, ennyit kell kifizetned, hogy 1 darab részvényt vehess. Nos Warren Buffettnek beszólt egy spekuláns, aki már többször is befolyásolt a részvények árfolyamát csak egy-egy felszólalással.

Bill Ackmanról van szó, aki bírálta Warren Buffettet, mivel szerinte a Coca-Cola részvényében túl nagy a részesedése Buffett irányította Berkshire Hathawaynak. Ez azért lényeges, mert Ackman szerint nem éri meg ennyire hosszútávon befektetni a Coca-Cola-ba, mert az üdítőgyártó előidézője a cukorbetegségnek és az elhízásnak. Ackman valószínűleg pozícióból is beszél (vagyis spekulál a Coca-Cola részvényre), mivel ha Buffett elkezdené 12%-os részesedést a Coca-Cola-ból leépíteni, akkor az árfolyam eséshez vezetne. Ackman pedig szeret árfolyam esésre játszani.

A Coca-Cola szóvivője szerint Ackman felelőtlenül szólalt fel a cég ellen, és nem is ismeri a termékpalettát teljes mértékben. Én egyrészt egyetértek Ackmannal is, de az is tény, hogy a Coca-Cola fogyasztása akkor vezet tényleges elhízáshoz és cukorbetegséghez, ha töménytelen mennyiségben fogyasztjuk.

A Coca-Cola részvény árfolyama (ticker: KO) az utóbbi egy évben nem sokat változott. Így jó beszállási lehetőséget nyújthat számunkra. A befektetők is hosszútávon jó befektetésként tekintenek a részvényre. Jelenlegi árfolyamnál 3,14%-os éves osztalékot is fizet, ami ha úgy nézzük nem is rossz. 49 dollárig várják az elemzők is a részvényt 1-3 éven belül, ami 20% profitot jelent. A stratégiát ugye tudod már? Többször is írtam róla a Minneren. Nem azonnal veszek a rá szánt tőkéből, hanem negyedévente, vagy árfolyamtól függően kisebb “csomagokat”.

Coca-Cola részvény elemzés - finviz.com
Coca-Cola részvény elemzés – finviz.com

Fotó: cmgdigital.com
Forrás: CNNMoney

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!