Így keress a Wall Street farkasain!!!

Ha láttad a Wall Street farkasa filmet, akkor tudod milyen az, amikor a részvény árfolyamokat befolyásolják a csalók, hogy utána profitáljanak belőle. Ezt főleg a centes (penny stock) részvényekkel tudják megtenni. Már egy korábbi Minneres cikkben is írtam, hogy ugyanezzel a módszerrel már a weben is keresik áldozataikat az ifjú Jordan Belfortok. Itt a cikk: A WhatsApp farkasa – penny stock vételre akarta rávenni az embereket
Hogyan tudod megtalálni őket? És hasznot húzni a csalókból?

A Facebook keresője egyre jobb, így egy-egy szövegrészre, posztra is rá tudunk keresni. Például olyan szavakra keresünk rá, amit valószínűleg a csalók is használnak, hogy a szegény áldozatokat rávegyék adott részvény vásárlására. A pump and dump lényege, hogy ráveszik a csalók az embereket, hogy vegyék a részvényt, majd ők a csúcson eladnak. Felpumpálják az árfolyamot. Nos ezt próbáljuk meg megtalálni. Ez csak egy ötlet, bevallom én is csak néhányat találtam. Tehát a recept: Én a Facebook mobil applikáción belül keresek (még csak ott működik rendesen). Keress rá olyan szavakra, ami részvényvásárlásra ösztönöz, centes részvényekkel kapcsolatosak, nagy hozamot ígérnek…

Persze nem olyan egyszerű megtalálni, ki kell tapasztalni melyek a csalók által használt szavak. Még a Twitterben is látok fantáziát, ott is feltűnhetnek csalók. Az alábbi képeken csak azt látod, hogy a penny stock -ra kerestem rá, de igazából több mindenre is rá tudsz keresni. Hajrá! Az ötlet megvan.

fbpennystock
Forrás: Minner

2015-12-05-15-20-50
Forrás: Minner

2015-12-05-15-25-16
Forrás: Minner

 

 

Kiemelt fotó: Wall Street farkasa

Kipróbált módszereket mutatunk be videókon keresztül. Ha ennyi mindent kapsz ingyen a Minneren, képzeld milyen izgalmas anyagok vannak a fizetős képzésekben! Nézd meg legújabb anyagainkat a MinnerAkadémián! Kattints ide!
Avatar
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Ezen nagyot mosolyogtam, tényleg zseniális húzás! 1 eurót fektettek cégekbe egészen alacsony részesedésért cserébe, 500 startupba fektetett így be a Unicor VC kockázati tőke társaság. Viszont ezzel elérte, hogy többször is egy lapon említsék őket nagyobb tőketársaságokkal, mert ezek a média egyébként is szeret írni, főleg ha unikornisok (gigantikus startup) lettek adott cégekből. És felsorolják kik is nyertek az üzleten.

A Unicor VC-től nem lehet azt a tényt elvenni, hogy olyan vállalatokba fektet, amelyek rövid időn belül 1 milliárd euróst értékelést érnek el. A Top kockázati tőkebefektetők között említik a céget mindig. Ez megnyitotta a kaput nekik már több helyen is.

Imádom az ilyet! És most ez többszörös hatású volt, mert márkaépítést is sikerült elérniük, nem csak figyelmet kapniuk.

Gerillamarketingről itt olvashatsz, sőt podcast is egyben: Emlékszel a Minner wifis gerillamarketingjére? És a kávésra? Gerillamarketing példák [podcast]

Forrás: Haszon

MinnerInstant

Ahogy már tavaly felreppent a hír, a cég megváltoztatja a nevét. Főleg a politikai korrektség miatt. Ezt írják oldalukon:

Meghallgattunk. És tanultunk. Bár ez soha nem állt szándékunkban, megértjük, hogy a csomagoláson szereplő ember képe szolgasághoz kapcsolódó képeket idéz, és azt is, hogy az Egyesült Államokban az “Uncle” szó bizonyos időkben fekete emberekre utaló pejoratív kifejezésként élt. A nevünket Ben’s OriginalTM -ra cseréljük, és többé nem szerepeltetjük a képet a csomagolásunkon, hogy még befogadóbbá tegyük a márkánk arculatát.

Továbbiak erről a témáról A politikai korrektség akkor is érték, ha beleszól a vállalkozásunk életébe?

MinnerInstant

Most a pandémia alatt sokan csinálják, pedig nem szabályos, és nem felel meg az írásbeliség szabályának az e-mailben elküldött, majd aláírt és bescannelt szerződés. Persze keveset találkozunk ilyen bírósági üggyel, vagy nem érint minket, kisebb KKV-kat.

Megoldás lehet, ha áttérsz online, e-szerződésre, e-aláírásra. Körbejártuk és bemutattuk a témát: Így működik az online szerződés, aláírás. E-szerződéskötés útmutató

MinnerInstant

Nem rendelnék a nyár környékén! Július 1-től már vámoltatni kell a 22 euró alatti rendeléseket is. Kb. 40 millió csomag érkezik így harmadik országból melyek 3/4-e 22 euró alatti csomag. Persze pont azért is hozták be a szabályt, mert lehetséges nem is annyi a csomag értéke, mint amennyi rá van írva. Nos nincs még álláshirdetési dömping a postánál vámügyintézésre, vagy logisztikai munkásra. Pedig ennyi csomagot végigvinni, nem lesz egyszerű, főleg a vevőnek is be kell kapcsolódnia a vámeljárásba, ahogy azt nagyobb értékű rendeléseknél megszoktuk.

Erről cikk: 2021-től vége a 22 euró alatti áfamentességnek. Például a kínai rendeléseknél és még vámkezelés…

Forrás: MTI


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek