vasárnap, január 17, 2021

Így kerül a Call of Duty a brókerek látóterébe

Ha játszottál már a Call of Duty-val, vagy ismered például a World of Warcraft-ot, akkor érdekelni fog ez a tartalom. Az Activision Blizzard, az előbb említett két játék atyja most egy újabb mérföldkőhöz érkezett. Eddig is lehetett kereskedni a részvényével, most viszont bekerült az Standard & Poor 500-as indexbe. Mennyien imádják a játékait, és közben nem is gondolnak rá, hogy milyen jó lenne a cég tulajdonosának lenni? Pedig most éri meg igazán beszállni, igaz eddig is szépen hozott annak, aki vett a részvényből.

Estek a részvények az utóbbi időben, majdhogynem pánik alakult ki? Kit érdekel, Aki akar keresni az Activision részvényein, úgy is hosszútávon kereskedik. A cég osztalékot is fizet, mely bár kevés, mégis ad egy kis bizalmat a befektetőknek.

A legérdekesebb, hogy a részvényárfolyama még nem is túlfűtött. Ami nem meglepő, elvégre még csak most került be az SP500 indexbe, vagyis most kerül inkább a nagyobb befektetők, befektetési alapok látókörébe. A forgalom is alacsony volt az utóbbi 3 évben, ami jó, mert valószínűleg erős kezekben vannak a részvények (alacsony forgalom mellett emelkedett az árfolyama) . Folytatás a kép alatt arról, hogy mire kell figyelni.

Activision Blizzard részvény elemzés - finviz.com
Activision Blizzard részvény elemzés – finviz.com

A World of Warcraft felhasználó száma meredeken zuhant az elmúlt 3 évben. A játék egyrészt ki is ment a divatból, helyette már a  League of Legends-hez hasonló játékok a népszerűek jelenleg a WoW egykori felhasználó bázisánál. A bevételének nem elhanyagolható része a Blizzardnak ebből van, de úgy látszik stabilizálni tudja a felhasználóbázist. Pár hónapja debütált a WoW Token, amin keresztül akár ingyen is tudnak játszani a felhasználók, így új életet lehelt a játékba. A fizetős felhasználók így is többen lesznek.

A kiemelkedő eredményei miatt is került be a legjobban teljesítő 500 részvénybe, így jó vétel most, 40 dollár fölé is emelkedhet a részvény árfolyam rövid időn belül.

Forrás: Venturebeat
Fotó: CallofDuty

 

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Sokakkal megesik. Pedig lehetne ez másképpen is! A Minner legújabb cikkében olyan piacra lépési stratégiát is bemutat, ami neked is megmozgatja a fantáziádat. De ha nem is kattintasz tovább vigyél el információt. Szóval több Minner vállalkozó is indult már úgy el, hogy beharangozó kampányt, sőt eseményt csinált az indulásból, ők nem élték át a fenti képen szemléltetett ürességet! Ma is működik még a vállalkozásuk! Itt a cikk: Így indítunk be egy új termékkereső oldalt, vállalkozást

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek