KezdőlapTőzsdeÍgy kerül a Call of Duty a brókerek látóterébe

Így kerül a Call of Duty a brókerek látóterébe

-

Ha játszottál már a Call of Duty-val, vagy ismered például a World of Warcraft-ot, akkor érdekelni fog ez a tartalom. Az Activision Blizzard, az előbb említett két játék atyja most egy újabb mérföldkőhöz érkezett. Eddig is lehetett kereskedni a részvényével, most viszont bekerült az Standard & Poor 500-as indexbe. Mennyien imádják a játékait, és közben nem is gondolnak rá, hogy milyen jó lenne a cég tulajdonosának lenni? Pedig most éri meg igazán beszállni, igaz eddig is szépen hozott annak, aki vett a részvényből.

Estek a részvények az utóbbi időben, majdhogynem pánik alakult ki? Kit érdekel, Aki akar keresni az Activision részvényein, úgy is hosszútávon kereskedik. A cég osztalékot is fizet, mely bár kevés, mégis ad egy kis bizalmat a befektetőknek.

A legérdekesebb, hogy a részvényárfolyama még nem is túlfűtött. Ami nem meglepő, elvégre még csak most került be az SP500 indexbe, vagyis most kerül inkább a nagyobb befektetők, befektetési alapok látókörébe. A forgalom is alacsony volt az utóbbi 3 évben, ami jó, mert valószínűleg erős kezekben vannak a részvények (alacsony forgalom mellett emelkedett az árfolyama) . Folytatás a kép alatt arról, hogy mire kell figyelni.

Activision Blizzard részvény elemzés - finviz.com
Activision Blizzard részvény elemzés – finviz.com

A World of Warcraft felhasználó száma meredeken zuhant az elmúlt 3 évben. A játék egyrészt ki is ment a divatból, helyette már a  League of Legends-hez hasonló játékok a népszerűek jelenleg a WoW egykori felhasználó bázisánál. A bevételének nem elhanyagolható része a Blizzardnak ebből van, de úgy látszik stabilizálni tudja a felhasználóbázist. Pár hónapja debütált a WoW Token, amin keresztül akár ingyen is tudnak játszani a felhasználók, így új életet lehelt a játékba. A fizetős felhasználók így is többen lesznek.

A kiemelkedő eredményei miatt is került be a legjobban teljesítő 500 részvénybe, így jó vétel most, 40 dollár fölé is emelkedhet a részvény árfolyam rövid időn belül.

Forrás: Venturebeat
Fotó: CallofDuty

 

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek