Így kerül a Call of Duty a brókerek látóterébe

Ha játszottál már a Call of Duty-val, vagy ismered például a World of Warcraft-ot, akkor érdekelni fog ez a tartalom. Az Activision Blizzard, az előbb említett két játék atyja most egy újabb mérföldkőhöz érkezett. Eddig is lehetett kereskedni a részvényével, most viszont bekerült az Standard & Poor 500-as indexbe. Mennyien imádják a játékait, és közben nem is gondolnak rá, hogy milyen jó lenne a cég tulajdonosának lenni? Pedig most éri meg igazán beszállni, igaz eddig is szépen hozott annak, aki vett a részvényből.

Estek a részvények az utóbbi időben, majdhogynem pánik alakult ki? Kit érdekel, Aki akar keresni az Activision részvényein, úgy is hosszútávon kereskedik. A cég osztalékot is fizet, mely bár kevés, mégis ad egy kis bizalmat a befektetőknek.

A legérdekesebb, hogy a részvényárfolyama még nem is túlfűtött. Ami nem meglepő, elvégre még csak most került be az SP500 indexbe, vagyis most kerül inkább a nagyobb befektetők, befektetési alapok látókörébe. A forgalom is alacsony volt az utóbbi 3 évben, ami jó, mert valószínűleg erős kezekben vannak a részvények (alacsony forgalom mellett emelkedett az árfolyama) . Folytatás a kép alatt arról, hogy mire kell figyelni.

Activision Blizzard részvény elemzés - finviz.com
Activision Blizzard részvény elemzés – finviz.com

A World of Warcraft felhasználó száma meredeken zuhant az elmúlt 3 évben. A játék egyrészt ki is ment a divatból, helyette már a  League of Legends-hez hasonló játékok a népszerűek jelenleg a WoW egykori felhasználó bázisánál. A bevételének nem elhanyagolható része a Blizzardnak ebből van, de úgy látszik stabilizálni tudja a felhasználóbázist. Pár hónapja debütált a WoW Token, amin keresztül akár ingyen is tudnak játszani a felhasználók, így új életet lehelt a játékba. A fizetős felhasználók így is többen lesznek.

A kiemelkedő eredményei miatt is került be a legjobban teljesítő 500 részvénybe, így jó vétel most, 40 dollár fölé is emelkedhet a részvény árfolyam rövid időn belül.

Forrás: Venturebeat
Fotó: CallofDuty

 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!