szombat, január 16, 2021

Így legyen ötösünk a lottón, vagy tényleg naivak az emberek?

Szerencsére többször jön be tippünk, mint amennyi nem. Mert sajnos utóbbira is van példa, bár tény az is, hogy ezért írunk olyanokat, amiknél kisebb a kockázat. Na, de térjünk rá az erős dollárra. Keddi cikkünkben arról írtunk, hogy mindenki arról beszél, hogy erős a dollár, sőt a nagy elemző cégek is mind azt mondják tovább erősödik… És a leglényegesebb mondatunk a cikkben valósággá vált (vagy csak mázlink volt): “Vajon miért mondja a Goldman Sachs azt, hogy további erősödés várható? Ne legyünk naivak, nem adnak ingyen tippeket :)

A dollár szépen erősödni tudott a nagyobb devizákkal szemben, és főleg az előző cikkben berajzolt eurusd devizapáron is ez látható. A rajzunk majdnem teljesen meg is valósult. Felső kép a mi várakozásunk, alsó kép pedig a tegnapi mozgás. (a kép alatt folytatódik, olvashatod a miértet is)

EURUSD - 2015. erős dollár, várható irány - finviz.com
EURUSD – 2015. erős dollár, várható irány – finviz.com

Végül is fel is ment 1,1-ig az árfolyam, mondhatni bejött a tipp, csak előbb, mint amire számítottunk.

EURUSD március - FED kamatdöntés - finviz.com
EURUSD március – FED kamatdöntés – finviz.com

A FED (amerikai jegybank) nem emelte fel az alapkamatát, így 0,25%-on maradt. Várhatóan nem is fogja egy ideig, erre reagált a piac. Az amerikaiaknak nem jó az erős dollár, több nagyobb vállalatnak sem kedvez. Az inflációs célt is szeretné megtartani a jegybank, így az erős dollár csak a deflációt hozná az amerikai gazdaságra, így mindent bevetnek a gyengülés mellett. Az látszik, hogy tudnak hatni a piacra, és hallgatnak rájuk a befektetők. Mégis a nagyok tudtak sokat profitálni belőle, előző cikkünkbe kiemeltük, hogy többen már a paritást látták, hogy 1,0000-ig lemegy az eurusd árfolyam. Be is jött a tippünk, nem véletlen, hogy a Goldman Sachs folyamatosan hangoztatta, illetve szépen kirázták a spekulánsokat.

Tényleg buktak a spekulánsok? Naná!
Látod az alábbi ábrát? a piros bekeretezett és aláhúzott részt nézd meg. Tegnap a dollár erősödésre játszott a többség, 64.43%-a a spekulánsoknak erre játszott. Majd ezután a fekete vonalnál látszik az árfolyam el is indult felfelé. Persze a Goldman Sachs erről lehet nem tehet, de mégis folyamatosan azt sugallta, hogy tovább erősödhet. Ez az, amikor a nagyok kiütik a kicsiket.

eurusdshort
Olvasd továbbra is a tippjeinket, mert ebből bárki tud profitálni.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Január 15-én lesz 20 éve, hogy elindult az online enciklopédia. Már több mint 55 millió szócikk található rajta, havonta 22 milliárdos nézettséget tud felmutatni. A Wikipédia adományokból tartja fenn magát, nincsenek rajta reklámok, bár a márkák is jelen vannak rajta.

MinnerInstant

A napokban nagyon népszerű lett a 444.hu egyik tartalma, ami a kiégésről szó. Igazán átfogó anyag lett, csak ajánlani tudom:

Fiatal felnőttek, akiknél a kiégés az alapállapot – 444.hu

És itt vannak erről a Minner anyagai is:

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…

MinnerInstant

Alig 6 napja posztoltam arról, hogy Livermore egykori tanai szerint 30 000-ről 40 000-ig lazán el tud száguldani, mert lendületben van a bitcoin. És valóban. Érdemes elolvasni Jesse Livermore tanairól szóló könyvet, a címe: Egy spekuláns feljegyzései


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek