Így legyen ötösünk a lottón, vagy tényleg naivak az emberek?

Szerencsére többször jön be tippünk, mint amennyi nem. Mert sajnos utóbbira is van példa, bár tény az is, hogy ezért írunk olyanokat, amiknél kisebb a kockázat. Na, de térjünk rá az erős dollárra. Keddi cikkünkben arról írtunk, hogy mindenki arról beszél, hogy erős a dollár, sőt a nagy elemző cégek is mind azt mondják tovább erősödik… És a leglényegesebb mondatunk a cikkben valósággá vált (vagy csak mázlink volt): “Vajon miért mondja a Goldman Sachs azt, hogy további erősödés várható? Ne legyünk naivak, nem adnak ingyen tippeket :)

A dollár szépen erősödni tudott a nagyobb devizákkal szemben, és főleg az előző cikkben berajzolt eurusd devizapáron is ez látható. A rajzunk majdnem teljesen meg is valósult. Felső kép a mi várakozásunk, alsó kép pedig a tegnapi mozgás. (a kép alatt folytatódik, olvashatod a miértet is)

EURUSD - 2015. erős dollár, várható irány - finviz.com
EURUSD – 2015. erős dollár, várható irány – finviz.com

Végül is fel is ment 1,1-ig az árfolyam, mondhatni bejött a tipp, csak előbb, mint amire számítottunk.

EURUSD március - FED kamatdöntés - finviz.com
EURUSD március – FED kamatdöntés – finviz.com

A FED (amerikai jegybank) nem emelte fel az alapkamatát, így 0,25%-on maradt. Várhatóan nem is fogja egy ideig, erre reagált a piac. Az amerikaiaknak nem jó az erős dollár, több nagyobb vállalatnak sem kedvez. Az inflációs célt is szeretné megtartani a jegybank, így az erős dollár csak a deflációt hozná az amerikai gazdaságra, így mindent bevetnek a gyengülés mellett. Az látszik, hogy tudnak hatni a piacra, és hallgatnak rájuk a befektetők. Mégis a nagyok tudtak sokat profitálni belőle, előző cikkünkbe kiemeltük, hogy többen már a paritást látták, hogy 1,0000-ig lemegy az eurusd árfolyam. Be is jött a tippünk, nem véletlen, hogy a Goldman Sachs folyamatosan hangoztatta, illetve szépen kirázták a spekulánsokat.

Tényleg buktak a spekulánsok? Naná!
Látod az alábbi ábrát? a piros bekeretezett és aláhúzott részt nézd meg. Tegnap a dollár erősödésre játszott a többség, 64.43%-a a spekulánsoknak erre játszott. Majd ezután a fekete vonalnál látszik az árfolyam el is indult felfelé. Persze a Goldman Sachs erről lehet nem tehet, de mégis folyamatosan azt sugallta, hogy tovább erősödhet. Ez az, amikor a nagyok kiütik a kicsiket.

eurusdshort
Olvasd továbbra is a tippjeinket, mert ebből bárki tud profitálni.

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)