Így lehetsz a vízmű tulajdonosa

A víz körülvesz minket, nem is véletlen, hogy sok üzlet épül rájuk, nélküle nem is léteznénk. Külföldön több vízmű cégnek is van részvénye, így fedezték a fejlesztéseket. Itthon általában az önkormányzatok tulajdona az egyes vízművek. Már egyszer írtunk róla, miért is éri meg vízmű cég részvényeibe fektetni.

A cikk megírása óta a York Water Company folytatta emelkedését, és 1 év alatt 14,5%-ot emelkedett, így megérte befektetni. Az előző cikkben kiderül az is, hogy ez a cég tartja a rekordot a leghosszabb osztalékfizetési időszak kategóriában. Év/év alapon 2 számjegyű növekedést tudott felmutatni a cég, így a befektetők is kezdenek kedvet kapni a részvényvásárláshoz. Igaz, nem egy populáris részvény, mint a McDondald’s, vagy a Facebook, de sokkal stabilabb náluk (200 éves cégről beszélünk).

Jó beszállási lehetőséget rejt most az árfolyam, mivel 22 dollárra tudjuk tenni a stop szintünket, így kis kockázatunk lesz. 26 dollár fölé is emelkedhet a részvény 1 éven belül.

yorkwater

 

Egy másik részvényre is érdemes figyelni, méghozzá a California Water Service Group (CWT ticker) részvényére. Az ő eredményük is kétszámjegyű növekedést mutat. Az árfolyamon is látszik, hogy éppen kitörésre vár. 25,5 dollár felett érdemes lesz már vásárolni. Elemzők szerint 30-40 dollár közé is emelkedhet még ebben az évben.
california water

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!