Így lehetsz a vízmű tulajdonosa

A víz körülvesz minket, nem is véletlen, hogy sok üzlet épül rájuk, nélküle nem is léteznénk. Külföldön több vízmű cégnek is van részvénye, így fedezték a fejlesztéseket. Itthon általában az önkormányzatok tulajdona az egyes vízművek. Már egyszer írtunk róla, miért is éri meg vízmű cég részvényeibe fektetni.

A cikk megírása óta a York Water Company folytatta emelkedését, és 1 év alatt 14,5%-ot emelkedett, így megérte befektetni. Az előző cikkben kiderül az is, hogy ez a cég tartja a rekordot a leghosszabb osztalékfizetési időszak kategóriában. Év/év alapon 2 számjegyű növekedést tudott felmutatni a cég, így a befektetők is kezdenek kedvet kapni a részvényvásárláshoz. Igaz, nem egy populáris részvény, mint a McDondald’s, vagy a Facebook, de sokkal stabilabb náluk (200 éves cégről beszélünk).

Jó beszállási lehetőséget rejt most az árfolyam, mivel 22 dollárra tudjuk tenni a stop szintünket, így kis kockázatunk lesz. 26 dollár fölé is emelkedhet a részvény 1 éven belül.

yorkwater

 

Egy másik részvényre is érdemes figyelni, méghozzá a California Water Service Group (CWT ticker) részvényére. Az ő eredményük is kétszámjegyű növekedést mutat. Az árfolyamon is látszik, hogy éppen kitörésre vár. 25,5 dollár felett érdemes lesz már vásárolni. Elemzők szerint 30-40 dollár közé is emelkedhet még ebben az évben.
california water

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!