Így lettem 3 év alatt “elismert” marketing szakember úgy, hogy előtte nem is ezen a piacon voltam

Őszinte leszek, nemrég egy olyan kis sikerélmény ért, ami lehet, apróság, de nekem per pillanat azt jelenti, jó úton vagyok, és egy óriási visszaigazolás. Van Facebookon egy nagyobb szakmai csoport a KKV Marketing Csoport. Itt a többség marketinges vagy cégvezető. Egy tag megkérdezte, hogy kit tartanak a csoportban lévők hiteles marketing tanácsadónak. Láttam a posztot és egyszer csak hoppá, én is ott vagyok listán. És a topban, illetve még odabiggyesztették a Minner-t is a nevembe. Természetesen ez csak kis kutatás, és lehet, nem teljesen reprezentatív, de a tudat, hogy ott vagyok, főleg az élbolyban, már nekem elég is. Itt a lista, alatta folytatom a cikket:

Képernyőfelvétel (146)

Elismert? Igen, felteheted a kérdést, hogy megállja-e a helyét a fenti lista. Nem véletlen tettem a címbe is idézőjelet. Én azt mondom, az, hogy ki is írták, hogy hiteles marketing szakembereket kerestek, így úgy gondolom, nagyon is jó, hogy nemcsak a listán vagyok, hanem annak élmezőnyében, ha hátrébb lennék, értelemszerűen nem készült volna el ez a cikk.

3 éve volt egy teljes profilváltásom – Így lettem marketinges

Valójában nehéz meghatározni, mivel is foglalkozom. Egy biztos, hiába vagyok blogger, ehhez hozzá csapódott, hogy a marketingben szó szerint kiválónak kell lennem, illetve a rendezvényszervezés sem áll messze tőlem (már 20-nál is több rendezvény van a hátam mögött az elmúlt 1,5 évben). Nézzük is pontokba szedve mit kell tudnod:

 • 10 éve foglalkozom tőzsdézéssel. Rengeteg cég üzleti modelljét vizsgáltam az utóbbi években, így hamar beszippantott a hozzájuk kapcsolódó marketing is.
 • 5 évvel ezelőtt még brókerként tevékenykedtem, miközben elvégeztem a pénzügyi főiskolát (BGF, most már BGE). Ekkor megtetszett a hideghívás, és maga a sales, értékesítés.
 • Tanultam: Rájöttem, hogy a sales nagyon jól megy, és ehhez csak kicsit kell hozzátanulnom, hogy marketing szakember lehessek. Aztán természetesen a kicsiből lett az, hogy mind a mai napig tanulok.
 • Rengeteg könyvet elolvastam, nem csak marketing szakmait, hanem főleg üzletemberek önéletrajzi könyvét (pl. Richard Bransonét). Továbbá bármilyen online tartalmat elolvastam, ami online marketingről, brandről, cégépítésről szólt.
 • Előadásokra, oktatásokra jártam főleg olyan területekre, ami üzletfejlesztést érint. A marketingre szerencsére hamar ráéreztem, így azt tanultam, amihez még kellett tudás.
 • Rájöttem, hogy a Minner üzleti modelljéhez elengedhetlen a marketing magas fokú ismerete. Így erre helyeztem a hangsúlyt, illetve felmerült az igény a szponzorok esetében, hogy ne csak a Minner-en jelenjen meg a promóciójuk, hanem a saját marketingjükben is kell segítség. Erről írtam is a Minner kulisszák mögött cikksorozatban >>> Így alakult át a Minner üzleti modellje az elmúlt 3 év alatt. Sikeres és bukott projektek is voltak – Minner a kulisszák mögött cikksorozat 5. rész
 • Rendezvények: A személyes márkámat még jobban szerettem volna erősíteni, és ezt csak úgy tudtam, ha találkozok is az olvasóimmal. Így marketing, vállalkozás, brand, értékesítés témák köré elkezdtem szervezni előadásokat, találkozókat. Aztán közben jött a pókerverseny is, ami szintén sokat dobott a branden. Egyre jobb színvonalat tudok adni az eseményeknek is, ez részben köszönhető a Névjegykiraly.hu partneremnek is.
 • Gerillamarketing: A wifis gerillamarketing akcióm is nagyon sok cégvezetőnek bizonyította kreativitásomat (ők mondták), főleg, miután írt róla a HVG. Most pedig a 3millioforint.hu -s online gerilla akcióm hozta el sok cégvezető elismerő szavait, főleg, miután már 2,3 millió forintot összegyűjtöttem egy ilyen érdekes ötlettel. Olvasd el ennek az új kampánynak a részleteit, kattints ide! 
 • A Minner Facebookja és a Minner.hu: A Minner-en és a hozzá tartozó Facebook oldalon napi posztjaimmal aktivizálom a követőket, sok-sok ingyenes marketing tippet adok. A napi szinten kikerülő tartalmaim nem csak informálják, hanem motiválják és szórakoztatják is a követőket.
 • Lelkesedés: Ez az előző poszthoz tartozik. Kiderült, hogy az olvasók nem is a kreativitásomat tartják számon, hanem a lelkesedés az, ami először eszükbe jut rólam, vagy a Minner-ről, és a motiváció.

A kiemelt képen jobb oldalt én vagyok, éppen magyarázok az egyik Minner olvasói találkozón, ahol a téma a Brandépítés volt.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Természetesen nem a meteorológiai hőtérképre gondolunk, hanem arra, amit a weboldaladon használhatsz a látogatóid aktivitásának elemzésére. Kiderítheted, hogy meddig görgetnek le, hová kattintanak, mely paneleken töltenek el több időt. Így lényegében folyamatosan monitorozhatod őket, és ennek segítségével javíthatod a felhasználói élményt, hogy lehetőleg minél több konverziót tudj elérni.

Az adatvédelemtől egyik félnek sem kell tartania, teljesen anonim módon történik a képernyőfelvétel, és nem terjed ki más megnyitott ablakokra. Az eszköz neve hotjar, amit úgy tudsz használni, hogy a regisztráció után beágyazod a szoftver által generált egyedi kódot a weboldaladba.

Rendkívül izgalmas lesz látni a látogatók viselkedését, és arra fog sarkallni, hogy addig fejleszd a weboldalad, amíg nem kínálod a lehető legjobb élményt számukra, hiszen ez a bizniszedet is befolyásolja.

MinnerInstant

Biztosan jártál már úgy, hogy egy érdeklődő valamilyen módon (telefonon, email-ben, Facebook üzenetben) megkeresett, és feltett milliónyi kérdést a termékeddel, szolgáltatásoddal kapcsolatban. Ha ez viszonylag sokszor megesik, akkor valószínűleg nagyobb figyelmet kell szentelned a GY.I.K.-re, azaz a „Gyakran Ismételt Kérdések”-re (angolul F.A.Q.). Alapvetően a látogatók bizalmatlanok, ezért többféle módon is meg kell győzni őket arról, hogy téged válasszanak; de nem úgy, hogy rengeteg időt vesztegetsz el azzal, hogy mindenkinek egyesével válaszolsz. Tedd fel az összes olyan kérdést, amely felmerülhet a leendő vásárlód fejében! Mit, miért, mikor, mennyiért, hogyan…? Hozz létre egy ilyen oldalt a weboldaladon belül, és töltsd fel ide az összes kérdést, a válaszaiddal együtt. Ha ezután valaki újabb kérdéssel traktál, frissítsd a listát, így elkerülve azt, hogy állandóan felesleges kérdésekkel bombázzanak. Ha pedig a kérdések inkább a terméked / szolgáltatásod specifikációra irányulnak, bővítsd ki a termékleírásokat!

MinnerInstant

A linktr.ee nevű interaktív linkfáról már írtunk a Digitális Ninja hetek alkalmával, és ha akkor nem próbáltad ki, most itt az ideje! Röviden a lényeg: ha van Instagram fiókod, korlátozott karaktert tudsz a profilodon megjeleníteni. Egy linkcsokor lehetőséget ad, hogy a látogatót bármilyen felületre navigáld anélkül, hogy kettőnél többet kelljen kattintania. Így, ha bárhol – mondjuk egy rögzített közösségi média posztban – megosztod a linkcsokrod, onnan átirányíthatod a látogatót más platformokra, de akár közvetlenül a webshopodba is, ezáltal magasabb konverziót érhetsz el.

Az ingyenes verzió is tökéletesen ellátja a feladatát; az előfizetéssel több statisztikához férhetsz hozzá, eltüntetheted a linktr.ee logót, valamint feliratkozókat gyűjthetsz.

Nézd meg a Minner linkcsokrot ide kattintva!

Ebben a cikkben részletesebben olvashatsz erről az interaktív megoldásról: Linkből menü például Instagram-on. Interaktív online linkcsokor – linktr.ee

MinnerInstant

Azt a célt tűztük ki, hogy minden egyes nap adunk egy olyan rövid üzleti tippet, melynek alkalmazásával hozzájárulhatsz céged fejlődéséhez, miközben kiadásaidat csökkentheted, a bevételeidet pedig növelheted. És hogy miért érdemes naponta 1 százalékot fejlődnöd? Sok kicsi sokra megy – tartja a mondás, de az alábbi ábra is remekül szemlélteti, mekkora különbséget jelenthet, ha minden nap csak 1 százalékkal jobban, és nem pedig gyengébben teljesítesz:

Napi 1% – Forrás: jamesclear.com

0. küldetés: Teljesíts annyi küldetést, amennyit csak tudsz!

Folyamatosan készülünk új anyagokkal, garantáltan minden munkanapra jutni fog egy challange, ami csak arra vár, hogy a saját bizniszedben élesítsd! Nem probléma, ha egy adott küldetést valamilyen oknál fogva nem tudsz teljesíteni, vagy éppen kimarad. A lényeg: találj vissza erre az oldalra, vagy görgess lejjebb, keress olyan célt, amelyet teljesíteni tudsz. Ez nem csak a vállalkozásodnak lesz jövedelmező, de téged is motiválni fog. A megvalósított ötleteket, valamint ezek eredményeit dokumentáld, és küldd el nekünk az info@minner.hu email-címre. A legjobb, legötletesebb megvalósításokról ugyanis beszámolunk majd az olvasóknak, így lehet, hogy a következő esettanulmány már a Te cégedről fog szólni!

Hol fogod megtalálni?

A küldetések a Minner Instant-ban jelennek meg, az összes feladatot a minner.hu/kuldetes oldalon éred el. Hajrá!

MinnerInstant

Tavaly csődöt jelentett, több milliárdos tartozás, dühös partnerek, vevők, sőt emiatt még egy Minneres üzleti ötlet is született (lásd itt).

Hogy áll most?

 • Túl élte a csődöt
 • Csak a fele tartozást kell kifizetnie a hitelezők, partnerek felé.
 • A látogatottsága a tizedére csökkent, korábban havi 750-900 000 -szer nyitották meg a felhasználók a Bónuszbrigád oldalát, ma már csak alig havi 75 000-szer. Egy kisebb kuponos oldallá zsugorodott.
 • Szerződés kötött olyan platformokkal, mint a jegy.hu, hogy feltöltsék ajánlatokkal az oldalt.
 • A Facebookon már tiltják a kommentelési lehetőséget. Láthatóan sokan dühösek még (joggal).

A BónuszBrigád üzleti modellje alapjaiban hibás, ami egy következő hasonló esetet hozhat. Lényegében nem kezelik külön partnerek pénzét. Pedig egyébként még adózás szempontból is jobban tennék, ha letétként kezelnék.

Ugye! Érdemes elolvasni a cikket, ötletet! Piaci rés lett a hazai kuponos oldalak piacán. Te indítod a következőt? Üzleti ötlet…

MinnerInstant

Már 7 éves a Minner, és most is még egy újabb szintre került az oldal. Ebben a szegmensben a leglátogatottabb hazai oldal, így kell is villantani, diktálni a trendet. Ezt egyébként nem nagyon mondja el itthon senki a vállalkozóknak, de valóban nincs olyan, hogy a vállalkozásod kész van (Minneren írunk erről természetesen).

Folyamatosan újítani kell, akár az üzleti modellt, akár új terméket létrehozni, akár más területen. Én egy olyan média oldalt üzemeltetek, amihez hasonló még nem volt itthon, sőt ennyire nem foglalkoztak azzal, hogy például mi is legyen a menüben, hogyan is olvasnak a felhasználók, mi a rutinjuk. Nincs előttem minta, de talán ez jó is, mert nincs mi bekorlátozzon.

Sokan szokták kérdezni, hogy: “Milán, mi a lelkesedésed titka, hogy tudod már több éve ugyanazzal a lendülettel csinálni a vállalkozásodat?” – A válasz több is lehet, és nem lennék én, ha nem csak annyival intézem el a választ, hogy szeretem, amit csinálok. Főleg, mert azért vannak pillanatok, amikor… …. …
A válasz: pont az ilyen kis újítások, akkora lendületet adnak nekem, az oldalnak, és most már a munkatársaknak is, ami azonnal átvált lelkesedéssé.

Most éppen egy új menüpontot helyeztünk el az oldalra, aminek röviden ezt a nevet adtuk: Hol tartok Igen, ezzel az olvasó a vállalkozása életciklusa alapján tud a cikkeink közül szemezgetni. Új aloldalakat hoztunk létre. Majdhogynem egy újragondolt tartalomjegyzék. És, hogy a legjobb élmény legyen a Minneren lenni, mindezt megfelelő dizájnnal tálaljuk.

Az új aloldalakat elneveztük:


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek