Így meríts ötletet egy filmből. Bankot fogunk robbantani!!! – 1. rész

Egy jó ötlet bárhol születhet, legyen az akár vállalkozás ötlet, vagy tőzsdei spekuláció. Most utóbbihoz kapcsolódóan írok le egy olyan dolgot, ami garantáltan felkelti az érdeklődésedet. A Nagy dobás című filmet láttad, hallottál róla (The big short)? Még februárban láttam a filmet, és akkor írtam is róla egy ajánlást a Minneren.  Akkor nem írtam le valamit, de most úgy láttam, elérkezett az idő…

Egy bróker ismerősömmel mentünk a filmre, és az én fantáziámat egyből megmozgatta a film, vagyis elindított egy gondolatmenetet. A filmben persze lehettek felturbózott részek, amik lehetséges, hogy a valóságban nem is úgy történtek, mindenesetre adtak egy jó ötletet. Mondtam is az ismerősömnek, menjünk, üljünk be a Mekibe, beszélgessünk még erről egy-egy hamburger mellett (azért nem sört javasoltam, mert így józanul láthatjuk a dolgokat, és utána még dolgoztam).

A filmben volt egy jelenet, amiben kimentek terepre az elemzők (brókerek) és látták, hogy ténylegesen olyanok vették fel a lakáshitelt, akiknek alapesetben senki nem adna pénzt. Erről a kicsit mohó ingatlanbrókerek, ingatlan hitelezők is tehettek, akik boldog boldogtalannak adták a hiteleket. Sőt azt is látták, hogy megindultak az első kiköltöztetések. Ez már a filmben is inspirált (ez kicsit fura lehet, hogy mások kára inspirált, de most vonatkoztass el ettől), elgondolkodtatott. Feltettem a nagy kérdést az ismerősömnek: Melyik szektorban, országban, térségben, lehetne hasonló tesztet csinálni, és hol lehet nagyobb krach most, vagy 1-2 éven belül. Azonnal rá is vágta, hogy Kína.

Először jött a kicsit viccesebb ötletem, felvetésem. Akkor most menjek ki a kínai piacra? Kérdezgessem a boltosokat: “Nem akadozik a szállítmány? Hosszabb a szállítási idő? Mi most a legnagyobb problémájuk?” Természetesen ez nem ilyen egyszerű, erről lesz szó a következő részekben! Remélem várod már!

Kövesd a Minner Facebookját, hogy értesülj a következő részről! Érdekes lesz!

A cikksorozat további részei:
Így meríts ötletet egy filmből. Bankot fogunk robbantani!!! – 1. rész
Így meríts ötletet egy filmből. Bankot fogunk robbantani!!! – 2. rész: A kínai szuper befektetés
Így meríts ötletet egy filmből. Bankot fogunk robbantani!!! – 3. rész: A kínai részvények

Szeretnéd először begyakorolni a tőzsdét, a kereskedést? Akkor kattints ide, és töltsd le a belinkelt ebookot, melyből már kellő rálátásod lesz a tőzsdére!

A tőzsde rovatot a HotForex szponzorálja.

 

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!