Így motiválom magam a Minner projektjeinél, így merek még nagyobb kockázatot vállalni – Minner a kulisszák mögött – 8. rész

Egy vállalkozónál a kockázatvállalási hajlandóság magasabb, mint egy alkalmazotti munkaviszonyban dolgozó esetében. Többen megkérdezték már, hogy miért tudok annyira magabiztosan belelépni egy-egy új projektbe, és hogyan érem el, hogy végig motivált is legyek. A magabiztosság azt jelenti, hogy én eleve úgy vágok bele bármilyen új projektbe (pl. most a MinnerAkademia.hu elindításába), hogy tudom, hogy sikerülni fog. Neeem! Ez még nem az az infó, amiért ez a cikk született. Vágjunk is bele!

Szokások

A felsőfokú tanulmányaim közepette arra jutottam, hogy az unalmas előadások közben könyvet olvasok. Így a suli könyvtárából szinte kiolvastam minden olyan könyvet, ami engem érdekelt. Ezek között volt egy nagyon érdekes, a címe: Mikor mondjunk nemet, és hogyan, avagy út az önbecsüléshez  (Alexander Oakwood). Később az ő gondolatait más könyvben is megtaláltam, főleg azokat, amik a szokások felvételéről szól. A könyvben azt mondta, ha új szokásokat akarunk felvenni, akkor fejben is többször érdemes végigvinni az adott dolgot. Ő egy példát hozott. Egy kutatásban a kosárra dobás sikerességét nézték. Két csoportra osztották az “alanyokat”:
– ‘A’ csoport: Naponta többször is gyakorolhatták a kosárra dobást
– ‘B’ csoport: A feladatuk az volt, hogy fejben gyakorolják a kosárra dobást, és engedték néhányszor dobni őket.
A kutatás végén az lett az eredmény, hogy a ‘B’ csoport talált be többször. Először én is furcsán néztem, gondoltam, ennyire nem lehet egyszerű. Aztán másik könyvben olvastam Muhammad Aliról, aki minden mérkőzése előtt fejben lejátszotta a meccseket, elképzelte azt is, hogy bemegy az arénába, ahogy felmegy a ringbe…, és ez is hozzájárult a sikereihez.

Napi 2 cikk – ez adja a jó alapot

Tudtad, hogy napi (hétköznap) 2 cikket írok a Minneren? És ezt már 3 éve? Egyébként többet, mert már 1745 cikk van fent a Minneren, ami átlag 2,32 cikk (hétköznapokat nézve). Nos, ezt részben az előző szakaszban leírtaknak köszönhetem. Sikerült szokássá tennem azt, hogy napi szinten új cikkeket írok, és abszolút nem megterhelő. Ez adja a megfelelő alapot arra, hogy megfelelő motivációm legyen, de van itt még valami.

Azt csinálom, mint Muhammad Ali? – A célon a szemem, gondolataim

Amikor nekikezdek egy-egy új projektnek, és a tervek készen vannak, én többször elképzelem, ahogy a vevők, ügyfelek, felhasználók végig mennek a folyamatokon, ahogy vásárolnak, ahogy nő a megbízások száma. Persze ez csak megadja a további motivációt és magabiztosságot. Valójában a célon van végig a szemem és az ahhoz vezető úton, természetesen közben a bukás tényezőit is figyelembe veszem, de azokat átfordítom, mivel gondolatban már lejátszottam. Nekem könnyebb dolgom is van, mint Muhammad Alinak, mert közben korrigálhatok…
És valójában fejben tervezek, de nemcsak tervezek, hanem már a kész projektet fejben lezongorázom (pl. a tárgyalásokat…). Ez növeli is a kockázatvállalási hajlandóságomat, mivel elképzelem a lehetséges “kimeneteleket” (kedvezőt és kedvezőtlent is…), így a motivációmat is növeli.

Ehhez szorosan kapcsolódó tartalom: 

A cikksorozat további részei:

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!