Így profitálj a foci EB-ből – Heineken

Hamarosan itt a labdarúgó EB, június 10 – július 10. között kerül megrendezésre Franciaországban. Amellett, hogy fogadni tudunk a focicsapatokra, azért érdemes kitérni a részvényekre is. A világ 3. legnagyobb sörfőzdéje a focit mindig is kihasználta saját maga népszerűsítésére, ezt jól is tette. A foci EB alkalmával pedig még több Heinekenes reklámot láthatunk majd, nem véletlen, hiszen kiemelten megugrik ilyenkor a sörfogyasztás.

A 2012-es EB ideje alatt 10%-ot emelkedett a Heineken árfolyama. Persze ez nem csak az EB hatása, de tudod a befektetők, spekulánsok néha olyan dolgoknak is fontosságot tulajdonítanak, ami amúgy nem is az. Ezt kell kihasználni, meglovagolni.

Most az EB-vel csak felhívtam a figyelmed a Heinekenre, ez már jó indulási alap, hogy gondolkozz részvényben is. A cég stabilan fizet osztalékot is, ami még vonzó is lehet számodra, igaz csak 2-3%-ot fizet.

A részvény 2015- óta oldalazik, így aki hosszú távon be akar fektetni, annak most jó beszállási lehetőség lehet. Tudod picit lebutítva azt szoktam mondani: “Te lennél a Heineken tulajdonosa?” . Persze, hogy lennél az egyik legnagyobb sörmárkának. Az alábbi ábrán láthatod, hogy érdemes befektetni a részvénybe, néhány év alatt is két számjegyű hozamot hozhat a befektetőknek. A cég stabil 6-10%-os bevételnövekedést is fel tud mutatni, főleg a feltörekvő piacoknak köszönhetően. Ha hosszú távon gondolkodsz benne, akkor ne feledd, a tőkédet elosztva tedd bele a pénzed a részvénybe, pl. negyedévente vásárolsz adott mennyiséget, így elosztva a kockázatot.

Heineken részvény elemzés - google/finance - Minner.hu
Heineken részvény elemzés – google/finance – Minner.hu

A tőzsde rovatot a HotForex szponzorálja:
[sam_ad id=”116″ codes=”true”]

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!