Így robban be a Facebook a hardverpiacra

A Facebook tavaly vette meg az Oculus VR-t. A virtuális szemüvegeket, hardverek gyártó céget 2 milliárd dollárért vásárolta meg Mark Zuckerberg, de függetlenségüket meg tudták tartani a közösségi hálótól. A geek réteg is beletörődött a felvásárlásba, és nem rontotta el a várakozásokat sem.

A következő nagy piaci növekedés jelenleg a VR szemüvegek piacán következik majd be.  Az alábbi ábrán is látható, hogy az elkövetkező 5 év Zuckerbergéknek is meghozza a hardverpiacon az előrelépést, és ténylegesen betörnek ebbe a szegmensbe is.  És nem utolsó sorban megtérül a befektetésük. (a kép alatt folytatódik)

Virutális valóság szemüvegek piaci növekedés - Business Insider
Virtuális valóság szemüvegek piaci növekedése – Business Insider

Az Oculus Rift azelőtt, hogy a Facebook felvásárolta egy sikeres közösségi finanszírozó kampányt bonyolított le, több mint 2 millió dollárt gyűjtöttek össze. És, ez már több mint 3 éve volt, azóta rengeteg fejlesztésen mentek keresztül a virtuális valóság szemüvegek, köszönhetően a Facebook pénzének is. Már jövő év első negyedévében értékesíteni fogják az Oculus Riftet.

Először nézzük te hogyan profitálhatsz ebből üzletileg:

  • domain bejegyzésekkel. Minden ami a virtuális valóság szemüvegekhez köthető, domain vásárlás, majd későbbi eladás is jó üzlet lehet
  • üzlet létrehozása, webshop létrehozása, már most érdemes erre domaint bejegyezni, ha nem jön az üzlet akkor is csak 2500 Ft-ot buktál…

A részvényekben is van profit, már most kell foglalkozni vele:
A Facebook az Oclulus Rift piacra dobása után nagyobb bevételre számíthat, és a befektetők is értékelni fogják. Az erre vonatkozó várakozások még a részvényben nem látszódnak, tehát még nagyobb emelkedésre számíthatunk. A 90 dollárt még mindig nem sikerült átlépnie az árfolyamnak, amikor ezt sikerült, akkor nagyobb esélye van 100 dollárt elérni. Erre egy stratégiát már leírtam a Minneren, ezzel kihozható a részvényből a maximum profitot.  A kép alatt láthatod a legutóbbi elemzést és a hozzá tartozó stratégiát.

facebook2015juni

Most kell megfogni a részvényt! Miért is? Mert még nem veszik a háziasszonyok. Szóval 85 dollár áll a részvény, az elemzők 97-100 dollár közé várják az elkövetkező 1 évben. Azt tudnod kell, hogy a 100 dollár elérése részvényeknél olyan, mint egy mágnes, ha 90 dollárhoz ér, akkor nagyobb az esélye a 100 dollárt elérni, mint visszaesni 80 dollárra. (Érted, olvasd el még egyszer, mert ezt jegyezd meg, későbbi is jól jöhet). Mi a jó stratégia?
Pl. Én így spekulálnék 300 ezer forinttal (ekkora összegért vennék Facebook részvényt, soha nem a teljes tőkével)

  • 100 ezer forintért vennék részvény a mai nyitás után, kb 85 dolláron fog nyitni, nem lehet tudni, mindegy is az ár most ebben az esetben.
  • Várnék, ha felfelé megy, örülök, és 90 dollárnál még vennék 100 ezer forintért (már profitban vagyok)
    Ha lefelé menne, akkor 80 dollár körül vennék 100 ezer forintért. (Mind a két eset a 2. pozíciót jelenti.)
  • Harmadik pozíciót (harmadik 100 ezer forintot) akkor tenném be, ha eltelik 2-3 hónap minimum. Ha addig teljesíti a részvény a 100 dollárt eleve ki is szállnék (ebben az esetben nem nyílik meg a harmadik pozíció) Ennyi. és kb 10-20%- profit lenne így rajta.Így a kockázatodat csökkented, erről szól a tőzsde. Bármelyik magyar brókercégnél tudsz vele kereskedni. Ne félj a brókerbotrányok miatt, láthatod a BEVA kártalanít, ha baj lenne, amúgy meg ellenőrizd, hogy tényleg tiéd e a részvény, hidd el ezentúl a cégek is jobban figyelnek erre. Ehhez a tartalomhoz tartozó teljes cikket itt találod.

Fotó: Mark Zuckerberg FB

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!