KezdőlapTőzsdeÍgy robban be a Facebook a hardverpiacra

Így robban be a Facebook a hardverpiacra

-

A Facebook tavaly vette meg az Oculus VR-t. A virtuális szemüvegeket, hardverek gyártó céget 2 milliárd dollárért vásárolta meg Mark Zuckerberg, de függetlenségüket meg tudták tartani a közösségi hálótól. A geek réteg is beletörődött a felvásárlásba, és nem rontotta el a várakozásokat sem.

A következő nagy piaci növekedés jelenleg a VR szemüvegek piacán következik majd be.  Az alábbi ábrán is látható, hogy az elkövetkező 5 év Zuckerbergéknek is meghozza a hardverpiacon az előrelépést, és ténylegesen betörnek ebbe a szegmensbe is.  És nem utolsó sorban megtérül a befektetésük. (a kép alatt folytatódik)

Virutális valóság szemüvegek piaci növekedés - Business Insider
Virtuális valóság szemüvegek piaci növekedése – Business Insider

Az Oculus Rift azelőtt, hogy a Facebook felvásárolta egy sikeres közösségi finanszírozó kampányt bonyolított le, több mint 2 millió dollárt gyűjtöttek össze. És, ez már több mint 3 éve volt, azóta rengeteg fejlesztésen mentek keresztül a virtuális valóság szemüvegek, köszönhetően a Facebook pénzének is. Már jövő év első negyedévében értékesíteni fogják az Oculus Riftet.

Először nézzük te hogyan profitálhatsz ebből üzletileg:

  • domain bejegyzésekkel. Minden ami a virtuális valóság szemüvegekhez köthető, domain vásárlás, majd későbbi eladás is jó üzlet lehet
  • üzlet létrehozása, webshop létrehozása, már most érdemes erre domaint bejegyezni, ha nem jön az üzlet akkor is csak 2500 Ft-ot buktál…

A részvényekben is van profit, már most kell foglalkozni vele:
A Facebook az Oclulus Rift piacra dobása után nagyobb bevételre számíthat, és a befektetők is értékelni fogják. Az erre vonatkozó várakozások még a részvényben nem látszódnak, tehát még nagyobb emelkedésre számíthatunk. A 90 dollárt még mindig nem sikerült átlépnie az árfolyamnak, amikor ezt sikerült, akkor nagyobb esélye van 100 dollárt elérni. Erre egy stratégiát már leírtam a Minneren, ezzel kihozható a részvényből a maximum profitot.  A kép alatt láthatod a legutóbbi elemzést és a hozzá tartozó stratégiát.

facebook2015juni

Most kell megfogni a részvényt! Miért is? Mert még nem veszik a háziasszonyok. Szóval 85 dollár áll a részvény, az elemzők 97-100 dollár közé várják az elkövetkező 1 évben. Azt tudnod kell, hogy a 100 dollár elérése részvényeknél olyan, mint egy mágnes, ha 90 dollárhoz ér, akkor nagyobb az esélye a 100 dollárt elérni, mint visszaesni 80 dollárra. (Érted, olvasd el még egyszer, mert ezt jegyezd meg, későbbi is jól jöhet). Mi a jó stratégia?
Pl. Én így spekulálnék 300 ezer forinttal (ekkora összegért vennék Facebook részvényt, soha nem a teljes tőkével)

  • 100 ezer forintért vennék részvény a mai nyitás után, kb 85 dolláron fog nyitni, nem lehet tudni, mindegy is az ár most ebben az esetben.
  • Várnék, ha felfelé megy, örülök, és 90 dollárnál még vennék 100 ezer forintért (már profitban vagyok)
    Ha lefelé menne, akkor 80 dollár körül vennék 100 ezer forintért. (Mind a két eset a 2. pozíciót jelenti.)
  • Harmadik pozíciót (harmadik 100 ezer forintot) akkor tenném be, ha eltelik 2-3 hónap minimum. Ha addig teljesíti a részvény a 100 dollárt eleve ki is szállnék (ebben az esetben nem nyílik meg a harmadik pozíció) Ennyi. és kb 10-20%- profit lenne így rajta.Így a kockázatodat csökkented, erről szól a tőzsde. Bármelyik magyar brókercégnél tudsz vele kereskedni. Ne félj a brókerbotrányok miatt, láthatod a BEVA kártalanít, ha baj lenne, amúgy meg ellenőrizd, hogy tényleg tiéd e a részvény, hidd el ezentúl a cégek is jobban figyelnek erre. Ehhez a tartalomhoz tartozó teljes cikket itt találod.

Fotó: Mark Zuckerberg FB

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek