Így szállhatsz bele 3D nyomtatás bizniszbe (ötletbörze)

Mostanában felkapott téma lett a 3D nyomtatás, sorra jönnek ki az újabb és újabb ötletek, technológiák, anyagok. Már sok használható tárgyat is ki lehet nyomtatni, és nem csak egyszerű figurákat. Ha mi is pénzt akarunk szerezni ebben az iparágban több felé is elindulhatunk. Először is a 3D nyomtató gyártása és forgalmazása. Sokszor egy közösségi finanszírozó oldalra feltéve akár már a kezdéshez szükséges pénzt is összegyűjthetjük, és eleve már vásárlóink is lesznek.

Jó üzlet a felhasználható anyagok forgalmazása, beszerzése, átalakítása. Sok cég csinálja egyszerre nyomtató gyártást és az anyagok forgalmazását is. És akkor jönnek a ráépülő szolgáltatások is, például 3D tervezők is jól kereshetnek, mivel sokszor nem elég bescannelni a tárgyat. Évente 45%-ot nő, bővül ez a piac, így érdemes beszállni. Sima egyszerű forgalmazóként is hazánkban nagyot lehet szakítani Sokan szórakoznak már otthon is a 3D nyomtatójukkal.

Olvasd el a 3D nyomtatással foglalkozó cikkjeinket.

Fotó: Blacksmith

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!