Így vettem rá 5 céget, hogy 2 hét alatt kifizessenek több százezer forintot

Valószínűleg, amikor ez történt, még nem voltál a Minner olvasója. 2014. október közepén támadt egy ötletem. Mivel több 3D nyomtatós cikket írtam már, gondoltam valahogy erre kellene szponzort szereznem. Éppen Richard Branson Virgin sztori című könyvét olvastam. Ebben találtam egy jó kis trükköt. Ő az egyetemi újságjába úgy szerzett reklámozót, hogy két konkurenciát felhívott, és mindegyiknek azt mondta, hogy a másik már vett reklámot.
Gondoltam ez jó irány lenne, bár picit etikátlan, így inkább tovább gondoltam. Mivel bróker voltam, így tudtam, hogy rövid határidőt kell szabnom a döntésükhöz, mert így érzik a fontosságát, foglalkoznak a dologgal. Kitaláltam, hogy egyszerre fogom őket saleselni, ahogy Richard Branson is tette, de csak akkor fogom azt mondani, hogy valaki vett már reklámot, ha az igaz. Azt hangsúlyozom, hogy a többieket is megkerestem ezzel az ajánlattal. Így alakítottam át Branson stratégiáját.
 
Egy jó projekt ötletem támadt, egy héten át napi 5-10 cikket írok 3D nyomtatás témában, és 3D nyomtatás hetének hívom. Erre akartam szponzorokat szerezni. Kitűztem a dátumot, hogy 2014. november 17-től indul a 3D nyomtatás hete. Mivel egyedül voltam, így picit mögé kellett tennem pár trükkel, hogy nagynak tűnjek. Párom akkor éppen munkát váltott, így tudott segíteni. 4 hét volt még a projekt indulásáig. 1 hét alatt feltérképeztem a 3D-s cégeket + elkészítettük a kb 1,5-2 oldalas tájékoztatót. Az volt az ütemterv, hogy először felhívom a cégeket, hogy van ez a lehetőség, majd küldök egy emailt, és személyes találkozót szervezek, hogy ott prezentálhassam a projektet. Fontos volt, hogy TUDJANAK RÓLA, HOGY A MÁSIKAT IS MEGKERESTEM (vagyis a konkurenciájukat).
Az alábbi ajánlatot kapták:
– a 3D nyomtatás hete alatt kapnak 3 cikket, amiben ők szerepelnek, az ő promójuk, úgy írom meg a tartalmat
– szerepel a szponzorok között a logójuk
– nyereményjátékba felajánlhatnak tárgyat, kupont… bármit.
– egy cég 80 000 forint + áfa összeget fizetett
 
Tudnod kell, hogy akkor a Minner látogatottsága kb. 1000 fő volt naponta, és kb 800 lájk volt a Facebook oldalon. Így ilyen karcsú számokkal is bele mertem vágni. Mivel csak őket saleseltem ebben az időszakban, így tudtam, hogy minden bejövő hívásom tőlük van, így a párom vette fel, mint asszisztens, és úgy adta át a telefont nekem. Így máris könnyebb volt pozícióba kerülni. Apró trükk, de hatásos. Nagy ereje volt annak is, hogy 2 hét állt rendelkezésükre, hogy döntsenek. Még volt olyan hívás is, hogy a párom hívta fel őket, időpont egyeztetés céljából… Ezek, és a határozott fellépés meghozta gyümölcsét. 
Kilőtt a rakéta, amikor az első cég igent mondott, máris hívtam a cégeket, hogy az XY-nal már készítjük a tartalmakat, ő már szponzor. Felgyorsultak az események, és egymás után jeleztek vissza a cégek, hogy “OK, benne vagyunk. “
Innen már történelem. A Minner látogatottsága az egekbe szökött. Napi 8-10 000 látogató volt azon a héten. Több százan részt vettek a nyereményjátékban, és a lájkszám is felment 1300-ra. Volt olyan tartalom, amit több mint 20 ezren láttak azon a héten (volt miből reklámozni Fb-on). De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy mit használtam ki.

Ebből az alábbi dolgokat tanulhattad meg, később még hasznát veszed: 

  • Rövid határidőt szabtam, ezért sürgősebbnek érezték a döntést
  • Hatottam rájuk csak azzal, hogy azt mondtam, a többi 3D nyomtatós céget is megkeresem.
  • A párom segítségével elértem, hogy komolyan vegyenek, nagy cégnek tartsanak.
Ez kicsit bővebben benne is van a blogger oktatásomban, van még néhány trükk a tarsolyomban. Ide kattintva megnézheted mit kell tudni a blogger oktatásomról.
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Természetesen nem a meteorológiai hőtérképre gondolunk, hanem arra, amit a weboldaladon használhatsz a látogatóid aktivitásának elemzésére. Kiderítheted, hogy meddig görgetnek le, hová kattintanak, mely paneleken töltenek el több időt. Így lényegében folyamatosan monitorozhatod őket, és ennek segítségével javíthatod a felhasználói élményt, hogy lehetőleg minél több konverziót tudj elérni.

Az adatvédelemtől egyik félnek sem kell tartania, teljesen anonim módon történik a képernyőfelvétel, és nem terjed ki más megnyitott ablakokra. Az eszköz neve hotjar, amit úgy tudsz használni, hogy a regisztráció után beágyazod a szoftver által generált egyedi kódot a weboldaladba.

Rendkívül izgalmas lesz látni a látogatók viselkedését, és arra fog sarkallni, hogy addig fejleszd a weboldalad, amíg nem kínálod a lehető legjobb élményt számukra, hiszen ez a bizniszedet is befolyásolja.

MinnerInstant

Biztosan jártál már úgy, hogy egy érdeklődő valamilyen módon (telefonon, email-ben, Facebook üzenetben) megkeresett, és feltett milliónyi kérdést a termékeddel, szolgáltatásoddal kapcsolatban. Ha ez viszonylag sokszor megesik, akkor valószínűleg nagyobb figyelmet kell szentelned a GY.I.K.-re, azaz a „Gyakran Ismételt Kérdések”-re (angolul F.A.Q.). Alapvetően a látogatók bizalmatlanok, ezért többféle módon is meg kell győzni őket arról, hogy téged válasszanak; de nem úgy, hogy rengeteg időt vesztegetsz el azzal, hogy mindenkinek egyesével válaszolsz. Tedd fel az összes olyan kérdést, amely felmerülhet a leendő vásárlód fejében! Mit, miért, mikor, mennyiért, hogyan…? Hozz létre egy ilyen oldalt a weboldaladon belül, és töltsd fel ide az összes kérdést, a válaszaiddal együtt. Ha ezután valaki újabb kérdéssel traktál, frissítsd a listát, így elkerülve azt, hogy állandóan felesleges kérdésekkel bombázzanak. Ha pedig a kérdések inkább a terméked / szolgáltatásod specifikációra irányulnak, bővítsd ki a termékleírásokat!

MinnerInstant

A linktr.ee nevű interaktív linkfáról már írtunk a Digitális Ninja hetek alkalmával, és ha akkor nem próbáltad ki, most itt az ideje! Röviden a lényeg: ha van Instagram fiókod, korlátozott karaktert tudsz a profilodon megjeleníteni. Egy linkcsokor lehetőséget ad, hogy a látogatót bármilyen felületre navigáld anélkül, hogy kettőnél többet kelljen kattintania. Így, ha bárhol – mondjuk egy rögzített közösségi média posztban – megosztod a linkcsokrod, onnan átirányíthatod a látogatót más platformokra, de akár közvetlenül a webshopodba is, ezáltal magasabb konverziót érhetsz el.

Az ingyenes verzió is tökéletesen ellátja a feladatát; az előfizetéssel több statisztikához férhetsz hozzá, eltüntetheted a linktr.ee logót, valamint feliratkozókat gyűjthetsz.

Nézd meg a Minner linkcsokrot ide kattintva!

Ebben a cikkben részletesebben olvashatsz erről az interaktív megoldásról: Linkből menü például Instagram-on. Interaktív online linkcsokor – linktr.ee

MinnerInstant

Azt a célt tűztük ki, hogy minden egyes nap adunk egy olyan rövid üzleti tippet, melynek alkalmazásával hozzájárulhatsz céged fejlődéséhez, miközben kiadásaidat csökkentheted, a bevételeidet pedig növelheted. És hogy miért érdemes naponta 1 százalékot fejlődnöd? Sok kicsi sokra megy – tartja a mondás, de az alábbi ábra is remekül szemlélteti, mekkora különbséget jelenthet, ha minden nap csak 1 százalékkal jobban, és nem pedig gyengébben teljesítesz:

Napi 1% – Forrás: jamesclear.com

0. küldetés: Teljesíts annyi küldetést, amennyit csak tudsz!

Folyamatosan készülünk új anyagokkal, garantáltan minden munkanapra jutni fog egy challange, ami csak arra vár, hogy a saját bizniszedben élesítsd! Nem probléma, ha egy adott küldetést valamilyen oknál fogva nem tudsz teljesíteni, vagy éppen kimarad. A lényeg: találj vissza erre az oldalra, vagy görgess lejjebb, keress olyan célt, amelyet teljesíteni tudsz. Ez nem csak a vállalkozásodnak lesz jövedelmező, de téged is motiválni fog. A megvalósított ötleteket, valamint ezek eredményeit dokumentáld, és küldd el nekünk az info@minner.hu email-címre. A legjobb, legötletesebb megvalósításokról ugyanis beszámolunk majd az olvasóknak, így lehet, hogy a következő esettanulmány már a Te cégedről fog szólni!

Hol fogod megtalálni?

A küldetések a Minner Instant-ban jelennek meg, az összes feladatot a minner.hu/kuldetes oldalon éred el. Hajrá!

MinnerInstant

Tavaly csődöt jelentett, több milliárdos tartozás, dühös partnerek, vevők, sőt emiatt még egy Minneres üzleti ötlet is született (lásd itt).

Hogy áll most?

  • Túl élte a csődöt
  • Csak a fele tartozást kell kifizetnie a hitelezők, partnerek felé.
  • A látogatottsága a tizedére csökkent, korábban havi 750-900 000 -szer nyitották meg a felhasználók a Bónuszbrigád oldalát, ma már csak alig havi 75 000-szer. Egy kisebb kuponos oldallá zsugorodott.
  • Szerződés kötött olyan platformokkal, mint a jegy.hu, hogy feltöltsék ajánlatokkal az oldalt.
  • A Facebookon már tiltják a kommentelési lehetőséget. Láthatóan sokan dühösek még (joggal).

A BónuszBrigád üzleti modellje alapjaiban hibás, ami egy következő hasonló esetet hozhat. Lényegében nem kezelik külön partnerek pénzét. Pedig egyébként még adózás szempontból is jobban tennék, ha letétként kezelnék.

Ugye! Érdemes elolvasni a cikket, ötletet! Piaci rés lett a hazai kuponos oldalak piacán. Te indítod a következőt? Üzleti ötlet…

MinnerInstant

Már 7 éves a Minner, és most is még egy újabb szintre került az oldal. Ebben a szegmensben a leglátogatottabb hazai oldal, így kell is villantani, diktálni a trendet. Ezt egyébként nem nagyon mondja el itthon senki a vállalkozóknak, de valóban nincs olyan, hogy a vállalkozásod kész van (Minneren írunk erről természetesen).

Folyamatosan újítani kell, akár az üzleti modellt, akár új terméket létrehozni, akár más területen. Én egy olyan média oldalt üzemeltetek, amihez hasonló még nem volt itthon, sőt ennyire nem foglalkoztak azzal, hogy például mi is legyen a menüben, hogyan is olvasnak a felhasználók, mi a rutinjuk. Nincs előttem minta, de talán ez jó is, mert nincs mi bekorlátozzon.

Sokan szokták kérdezni, hogy: “Milán, mi a lelkesedésed titka, hogy tudod már több éve ugyanazzal a lendülettel csinálni a vállalkozásodat?” – A válasz több is lehet, és nem lennék én, ha nem csak annyival intézem el a választ, hogy szeretem, amit csinálok. Főleg, mert azért vannak pillanatok, amikor… …. …
A válasz: pont az ilyen kis újítások, akkora lendületet adnak nekem, az oldalnak, és most már a munkatársaknak is, ami azonnal átvált lelkesedéssé.

Most éppen egy új menüpontot helyeztünk el az oldalra, aminek röviden ezt a nevet adtuk: Hol tartok Igen, ezzel az olvasó a vállalkozása életciklusa alapján tud a cikkeink közül szemezgetni. Új aloldalakat hoztunk létre. Majdhogynem egy újragondolt tartalomjegyzék. És, hogy a legjobb élmény legyen a Minneren lenni, mindezt megfelelő dizájnnal tálaljuk.

Az új aloldalakat elneveztük:


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek