szombat, január 16, 2021

Ilyen egy 3D nyomtatóval készült cipő! És még gyorsabban is tudsz futni benne.

Igazából naponta lehetne írni olyan cikket, amiben leírom, hogy ezt és ezt készítették 3D nyomtatóval. Most viszont erről a cipőről írnom kell. Azért is mert picit furcsa is lehet számodra, hogy ilyet lehet nyomtatni. Egy tárgyat már csak-csak el tudsz képzelni, de egy cipőt?

A New Balance olyan futócipőt tervezett, ami még a teljesítményedet is növeli. Az élsportolók már le is csaptak rá, és többen használják is a 3D nyomtatós cipőket. Előnyük többek között az is, hogy gyorsabban elkészül egy-egy cipő, nem kell rá heteket várni, hanem akár már néhány óra alatt futni is lehet benne. Az új technológia másik előnye, hogy akár 5%-kal könnyebbek lehetnek a hagyományosan készülő cipőknél. Ami az élsportban sokat számít.

A New Balance még limitált darabszámot gyárt le, ez azért is van így, mert még a 3D printelés drága mulatság. Főleg ilyen területen.

Forrás: FastCompany

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Sokakkal megesik. Pedig lehetne ez másképpen is! A Minner legújabb cikkében olyan piacra lépési stratégiát is bemutat, ami neked is megmozgatja a fantáziádat. De ha nem is kattintasz tovább vigyél el információt. Szóval több Minner vállalkozó is indult már úgy el, hogy beharangozó kampányt, sőt eseményt csinált az indulásból, ők nem élték át a fenti képen szemléltetett ürességet! Ma is működik még a vállalkozásuk! Itt a cikk: Így indítunk be egy új termékkereső oldalt, vállalkozást

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek