Indíts vállalkozást: 101. ötlet – Mi köze a farmernek az aranyásáshoz? És ezeknek egy vállalkozás ötlethez?

Ismered a farmer eredetét? Mikor és hol találták ki? A nagy amerikai aranyláz idejében a legtöbb aranyásó nem gazdagodott meg. Viszont a ráépülő szolgáltatások, termékek tulajdonosai szépen megszedték magukat. Erre jó példa a farmer kitalálója Levi Strauss, aki rengeteg kezdetleges farmert eladott az aranyásóknak. Tudod, ne aranyat áss, hanem szolgáld ki azokat akik ásnak, adj nekik további álmot. Mi az, ami most ennek felel meg? A startup sztorikra mindenki ugrik, a legtöbb fiatal szeretne ilyen céget indtani, és persze főnöknek lenni. Piócák itthon is vannak!

Nem meglepő tehát, hogy megjelentek itthon is azok, akik kiszolgálják ezt a réteget, több kevesebb sikerrel. Álomba ringatják őket, és persze adnak eszközöket, oktatást… és közben elérik azt, hogy ők legyen az elsők, akik a sikerből le tudják venni a profitot. Jó persze abban igazuk van, hogy meg is dolgoznak érte, viszont sokszor tényleg csak álmot adnak…

Megjelenik előttem, ahogy a startupok elküldik az emailjeiket a nagy újságoknak, online hírportáloknak az ő menő startupjukról. A háttérben pedig ott vannak a piócák, akik azt mondják, igen jól van, jól csináltad, csak így tovább… Az újságíróknak persze ez csak egy újabb startup…. már nem érdekes annyira. Ez persze a te malmodra hajtja a vizet, egy média megjelenés semmit sem jelent.

101. ötlet – Tanácsadó, oktató, marketing szolgáltatás startupoknak, vagy csak egyszerűen legyél a közelükben
Már a 21. ötletben említettem ehhez hasonlót. Abban a befektetőket hoztad össze a startuperekkel. Most viszont sokkal jobban rámegyek a kiszolgálásukra. Vagyis lehet az akár irodabérlés, oktatás, marketing, cégtanácsadás, könyvelés… bármi. Én azt szűrtem le, hogy sokszor még rendes üzleti tervük sincs, szóval tényleg sokrétűbb lehet a szolgáltatásod.
Jó lehet az is, ha eleve tanácsadó céget csinálsz, ami segít minden fázisban. És itt jön a lényeg, amikor pénzt szerez a startup, akkor a te kapcsolataidat fogja kihasználni, és bármire költeni kell, azt rajtad keresztül teszik. Te pedig leveszed a jutalékot mindenhonnan, és persze a tanácsadói pénzt is.
Tehát mi kell hozzá? Először is kapcsolatok, bár azt közben is kereshetsz cégeket, akikre szükségük lehet, a másik viszont minél több startuphoz közel menni. Szerinted nehéz? Dehogy is, csináld azt mint a többi konkurenciád. Szervezz meetupokat, előadásokat, beszélgess velük, nyomd be őket médiába…
Tudod, ez csak ötletmorzsa, vidd bele az egyéniséged, és segíts aranyat ásni 🙂
Figyelem! Többek között a Minneren leírt 9. startup kudarc  is rávilágított arra a problémára, hogy hiába egy jó ötlet, hiába a több tízmillió forint értékű közösségi finanszírozó kampány, ha a gyártást nem tudják megszervezni ezek a cégek. Ebben is nagy segítségre lenne szükségük. Ide főleg kínai kapcsolatok lennének jók, de érdemes lehet itthon is körülnézni.

Célpiac: induló vállalkozások, cégek, fiatalok
Konkurencia: Már több inkubátor, tanácsadócég működik, de tudod a piac nagy, elfér még egy
Megvalósítás, üzlet:
1.Döntsd el, hogy milyen szolgáltatást nyújtasz a startuppereknek.
2. Építsd ki kapcsolat rendszered, beszélj cégekkel,
3. Ahol megjelenik egy új startup ott máris jelenj meg, beszélgess vele… Nem kell letámadni, csak építsd ki felé is a kapcsolatrendszered.
4. Szervezz meetupokat, hívj meg előadókat, már működő startupokat… (tudod álmot kell adnod!)

Profit várakozás:
Attól függ mit csinálsz. Tanácsadóként azért kalkulálj óránként 10 ezer forintos fizetéssel.

Ehhez az ötlethez sokat kell tanulnod, főleg vállalkozásfejlesztés témában. Az ötletmorzsa megvan, már csak dolgoznod kell. Azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

[adrotate banner=”5″]

 

Fotó: chuck624/Flickr

 

Kipróbált módszereket mutatunk be videókon keresztül. Ha ennyi mindent kapsz ingyen a Minneren, képzeld milyen izgalmas anyagok vannak a fizetős képzésekben! Nézd meg legújabb anyagainkat a MinnerAkadémián! Kattints ide!
Avatar
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Ezen nagyot mosolyogtam, tényleg zseniális húzás! 1 eurót fektettek cégekbe egészen alacsony részesedésért cserébe, 500 startupba fektetett így be a Unicor VC kockázati tőke társaság. Viszont ezzel elérte, hogy többször is egy lapon említsék őket nagyobb tőketársaságokkal, mert ezek a média egyébként is szeret írni, főleg ha unikornisok (gigantikus startup) lettek adott cégekből. És felsorolják kik is nyertek az üzleten.

A Unicor VC-től nem lehet azt a tényt elvenni, hogy olyan vállalatokba fektet, amelyek rövid időn belül 1 milliárd euróst értékelést érnek el. A Top kockázati tőkebefektetők között említik a céget mindig. Ez megnyitotta a kaput nekik már több helyen is.

Imádom az ilyet! És most ez többszörös hatású volt, mert márkaépítést is sikerült elérniük, nem csak figyelmet kapniuk.

Gerillamarketingről itt olvashatsz, sőt podcast is egyben: Emlékszel a Minner wifis gerillamarketingjére? És a kávésra? Gerillamarketing példák [podcast]

Forrás: Haszon

MinnerInstant

Ahogy már tavaly felreppent a hír, a cég megváltoztatja a nevét. Főleg a politikai korrektség miatt. Ezt írják oldalukon:

Meghallgattunk. És tanultunk. Bár ez soha nem állt szándékunkban, megértjük, hogy a csomagoláson szereplő ember képe szolgasághoz kapcsolódó képeket idéz, és azt is, hogy az Egyesült Államokban az “Uncle” szó bizonyos időkben fekete emberekre utaló pejoratív kifejezésként élt. A nevünket Ben’s OriginalTM -ra cseréljük, és többé nem szerepeltetjük a képet a csomagolásunkon, hogy még befogadóbbá tegyük a márkánk arculatát.

Továbbiak erről a témáról A politikai korrektség akkor is érték, ha beleszól a vállalkozásunk életébe?

MinnerInstant

Most a pandémia alatt sokan csinálják, pedig nem szabályos, és nem felel meg az írásbeliség szabályának az e-mailben elküldött, majd aláírt és bescannelt szerződés. Persze keveset találkozunk ilyen bírósági üggyel, vagy nem érint minket, kisebb KKV-kat.

Megoldás lehet, ha áttérsz online, e-szerződésre, e-aláírásra. Körbejártuk és bemutattuk a témát: Így működik az online szerződés, aláírás. E-szerződéskötés útmutató

MinnerInstant

Nem rendelnék a nyár környékén! Július 1-től már vámoltatni kell a 22 euró alatti rendeléseket is. Kb. 40 millió csomag érkezik így harmadik országból melyek 3/4-e 22 euró alatti csomag. Persze pont azért is hozták be a szabályt, mert lehetséges nem is annyi a csomag értéke, mint amennyi rá van írva. Nos nincs még álláshirdetési dömping a postánál vámügyintézésre, vagy logisztikai munkásra. Pedig ennyi csomagot végigvinni, nem lesz egyszerű, főleg a vevőnek is be kell kapcsolódnia a vámeljárásba, ahogy azt nagyobb értékű rendeléseknél megszoktuk.

Erről cikk: 2021-től vége a 22 euró alatti áfamentességnek. Például a kínai rendeléseknél és még vámkezelés…

Forrás: MTI


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek