KezdőlapVállalkozás ötletekIndíts vállalkozást: 109. ötlet - közösségi újságírás, blogszolgáltatás üzemeltetés

Indíts vállalkozást: 109. ötlet – közösségi újságírás, blogszolgáltatás üzemeltetés

-

Ez az ötlet úgy volt nálam felírva, hogy meg is akartam valósítani. Leírom, mert igazából egy ötlet semmi, a megvalósítás a lényeg. És az elkövetkező 1-3 évben nem igen fogom megvalósítani ezt. Amiből kiindultam az, hogy láttam a blog.hu milyen sikeres, illetve több blogszolgáltató is el-el éldegél. Az első ami tetszik az egészben, hogy a bloggerek írják a tartalmakat. Tehát ők gyártják, neked ezzel nem kell foglalkoznod. A másik, ami szembe tűnt, hogy a konkurencia is bénázik, tehát a blog.hu, a reblog.hu, cafeblog.hu…  mintha elfelejtené mi az a média, mi az hogy showt csinálni. Ekkor láttam bent a fantáziát.

109. vállalkozás ötlet:  Blogszolgáltatás üzemeltetése
Már van olyan blogszolgáltató motor, amit fel tudsz telepíteni (webszerveredre), igaz ingyenes, de pár tízezer forintért egy webprogramozóval biztonságosra lehet csinálni. Amit felírtam ennél az ötletnél azaz, hogy a bloggereket képezni kell, miről írjanak, hogyan írjanak, honnan szerezzenek képet… Ez a legfontosabb, mivel azt akarom, hogy minőségi tartalmat adjanak, és sokan olvassák őket. A másik ötletem az, hogy segítek plusz bevételre szert tenni, ezt hogyan érthetik el… Közönség találkozókat szerveznék…
És a legfontosabb! A blog egy könnyed műfaj, baráti, közönségkapcsolat erősebb, mégis a fent említett blogszolgáltatók nagyon-nagyon bénák a közösségi hálókon. Nem csinálják a showt! Nem segítek a bloggereket! Nem is gondolnád, hogy ez mekkora piaci rés így!

Motiválni is kell a bloggereket, igaz az olvasótábor növekedése alapból növeli az önbizalmukat. Érdemes versenyt is szervezni közöttük. Az Origonak a Reblog maratonja is jó ötlet, csak az a baj, hogy az új bloggerek amint nem nyernek, tovább is állnak, bár lehet van olyan, aki megmarad, Hm ezen még gondolkozok 🙂

Célpiac: Bloggereket kell megfűznöd, illetve később a bevétel a reklámozókból fog jönni
Konkurencia: blog.hu, reblog.hu, cafeblog.hu
Megvalósítás, üzlet:
1. Keress egy jó blogmotort, beszélj egy programozóval
2. Fűzd meg az ismerőseidet, hogy kezdjenek blogolni, illetve keress diákokat
3. Készíts olyan tartalmakat, amin keresztül oktathatod a bloggereket, ezeket a tartalmakat viszont  csak ők láthassák
4. Facebook! Ne feledd használni, és ott is használd aktívan. Ne csak idézeteket, hanem a bloggerek tartalmait kreatívan használd fel. Nem is értem miért nem helyeznek erre nagy hangsúlyt a blogszolgáltatók, mivel a látogatók nagy része onnan jön. Ha nem használod, akkor extra

Profit várakozás:
A tartalmat adják a bloggerek, illetve ők olvasókat is be fognak vonzani. Amikor napi 50 ezer látogatód lesz már napi 7-10 ezer forint bevételed lesz. Ez hamar összejöhet. Viszont ez még semmi, mivel a 105. ötletben is leírt tartalommarketing cikkekre vevők a cégek, így abból havonta minimum 10-et el tudsz adni a blogok mellett simán, és az 700 ezer forint bevétel. Persze ezek csak irányszámok, ennél több is lehet, meg máshonnan is lehet bevételed.

Vágj bele még ma! De, azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

További ötletekért gyere vissza a Minnere minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed.

[adrotate banner=”5″]

 

Fotó: GotCredit/Flickr

 

 

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek