KezdőlapVállalkozás ötletekIndíts vállalkozást: 113. ötlet - Számítógép javítás, oktatás, internet használat oktatás

Indíts vállalkozást: 113. ötlet – Számítógép javítás, oktatás, internet használat oktatás

-

Ezen az ötleten sokat töprengtem. Főleg arra vonatkozóan, hogy ténylegesen van e piaca. Elvégre vannak erre már szakemberek, és el is viszik a boltokba az emberek a gépeiket javítani. A másik pedig az, hogy elvileg kézenfekvő mindenkinek a számítógép használata. Vagy mégsem? Rájöttem badarságokat beszélek, mindig lehet új céget létrehozni azonos területen. Tudod mennyi ügyfelemnél láttam már vírust a saját gépén? Volt egy. aki megkérdezte, hogy miért van reklám a Minneren újabban, mondom de nincs is, még Google reklám sem. Erre kiderült olyan vírust kapott a gépe, ami reklámokkal szórja tele a weboldalakat (Nem csak a Minnert, hanem más weboldalakat is, persze csak nála, ő látja). Egyet jegyezz meg, mikor ezt az ötletet olvasod! Nem mindenkinek kézenfekvő a számítógép, az internet működése!

Ezután jött a következő impulzus. A hétvégén éppen egy Webfejlesztő tanfolyamon ültem, amikor az oktató meséli, hogy egy másik csoportban, ahol WordPress oktatást tartott, ott a hallgatók jó része még csak egy mappát sem tudott létrehozni, a tömörítést már ne is említsük. Mesélte, hogy első óra azzal ment, hogy alapokat tanított. Bizony, sokan még a számítógépeiket sem tudják rendesen kezelni, nem hogy az internetet. Aztán gondoltam csinálok egy gyors piackutatást. 20 magánszemélytől és 20 cégvezetőtől kérdeztem chaten és telefonon pár dolgot. A fő irány vonal az volt, hogy milyen előnyük származhat abból, ha több mindent tudnak meg a gépükről. Tudod mi jött ki? Az, hogy az okosodás mellett az időspórolás tetszett nekik. (Persze volt olyan aki arra volt kíváncsi, hol lehet több online filmet elérni…) Sőt elárulok egy titkot, sokan nem mernek bankkártyát használni a weben, nem ismerik fel mi biztonságos és mi nem.

113. vállalkozás ötlet: Számítógép javítás, oktatás, internet használat oktatás
Belém hasított a gondolat, hogy először az oktatásra lenne érdemes rámenni, és utána a számtógépeik szervizelésére. Az oktatásban is lenne pénz, akár online formában, akár offline formában. Elvégre 30 feletti korosztályban bőven találni olyan réteget, akiknek kell a segítség. Egy-egy szombati napra leszervezni ilyen oktatást. Tudtad, hogy sokan még a bankkártyájukat sem tudják online használni?
Sőt össze lehetne vonni a 18. ötlettel: Biztonsági szakértő, tanácsadó
Mekkora a célpiacod? Nem azt mondom, hogy mind a 9 millió magyart oktasd. Nem, hanem azt a kb 500.000 embert, akit ez érdekelhet.

Célpiac: sokkal több, mint gondolnád, főleg a 30 feletti lakosság
Konkurencia: többen is foglalkoznak már oktatással, de olyan nagy ötlet még egynél sem láttam, kivitelezésük pedig gyatra
Megvalósítás, üzlet:
1. Készíts egy weboldalt, blogot
2. Csinálj egy Facebook oldalt, és hívd meg ismerőseidet
3. 2 hónapra előre írj össze időpontokat, mikor lehetne oktatás, legyen online és offline oktatás is.
4. Írj olyan tartalmakat, amiből kiderülhet, miért jó számára a te szolgáltatásod. Időt takarít meg, biztonságosabban kezeli a számítógépét, a pénzügyeit, trükköket tanul….
5. Írj olyan példákról a blogodban, amiben emberektől nyúltak le pénzt, vagy a klasszikus nigériai csalásról is írhatsz…
6.. Később tovább viheted az ötletet, és IT biztonság felé elindulhatsz, vagy számítógép szervizelésbe kezdhetsz.
7. Tehát Facebookon reklámozd a tartalmaidat, majd vidd rá őket az oktatásodra, jelentkezzenek. Téma rengeteg van, így könnyű dolgod lesz.
8. Egy-egy tananyag legyen több alkalmas, így előre be tudod magad táblázni, és a hallgatóság is ki tudja választani melyik oktatásodra megy. 10-30 ezer forintot is elkérhetsz egy ilyen oktatásért. 10 fős csoportoknál ez már szép szám!

Profit várakozás:
Szervezz 10-15 fős csoportokat. Alkalmanként kérj 2-5 000 FT-ot egy-egy főtől.

Vágj bele még ma! De, azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

További ötletekért gyere vissza a Minnere minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed.

[adrotate banner=”5″]

 

fotó: Gerry Dincher/Flickr

 

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek