Indíts vállalkozást: 113. ötlet – Számítógép javítás, oktatás, internet használat oktatás

Ezen az ötleten sokat töprengtem. Főleg arra vonatkozóan, hogy ténylegesen van e piaca. Elvégre vannak erre már szakemberek, és el is viszik a boltokba az emberek a gépeiket javítani. A másik pedig az, hogy elvileg kézenfekvő mindenkinek a számítógép használata. Vagy mégsem? Rájöttem badarságokat beszélek, mindig lehet új céget létrehozni azonos területen. Tudod mennyi ügyfelemnél láttam már vírust a saját gépén? Volt egy. aki megkérdezte, hogy miért van reklám a Minneren újabban, mondom de nincs is, még Google reklám sem. Erre kiderült olyan vírust kapott a gépe, ami reklámokkal szórja tele a weboldalakat (Nem csak a Minnert, hanem más weboldalakat is, persze csak nála, ő látja). Egyet jegyezz meg, mikor ezt az ötletet olvasod! Nem mindenkinek kézenfekvő a számítógép, az internet működése!

Ezután jött a következő impulzus. A hétvégén éppen egy Webfejlesztő tanfolyamon ültem, amikor az oktató meséli, hogy egy másik csoportban, ahol WordPress oktatást tartott, ott a hallgatók jó része még csak egy mappát sem tudott létrehozni, a tömörítést már ne is említsük. Mesélte, hogy első óra azzal ment, hogy alapokat tanított. Bizony, sokan még a számítógépeiket sem tudják rendesen kezelni, nem hogy az internetet. Aztán gondoltam csinálok egy gyors piackutatást. 20 magánszemélytől és 20 cégvezetőtől kérdeztem chaten és telefonon pár dolgot. A fő irány vonal az volt, hogy milyen előnyük származhat abból, ha több mindent tudnak meg a gépükről. Tudod mi jött ki? Az, hogy az okosodás mellett az időspórolás tetszett nekik. (Persze volt olyan aki arra volt kíváncsi, hol lehet több online filmet elérni…) Sőt elárulok egy titkot, sokan nem mernek bankkártyát használni a weben, nem ismerik fel mi biztonságos és mi nem.

113. vállalkozás ötlet: Számítógép javítás, oktatás, internet használat oktatás
Belém hasított a gondolat, hogy először az oktatásra lenne érdemes rámenni, és utána a számtógépeik szervizelésére. Az oktatásban is lenne pénz, akár online formában, akár offline formában. Elvégre 30 feletti korosztályban bőven találni olyan réteget, akiknek kell a segítség. Egy-egy szombati napra leszervezni ilyen oktatást. Tudtad, hogy sokan még a bankkártyájukat sem tudják online használni?
Sőt össze lehetne vonni a 18. ötlettel: Biztonsági szakértő, tanácsadó
Mekkora a célpiacod? Nem azt mondom, hogy mind a 9 millió magyart oktasd. Nem, hanem azt a kb 500.000 embert, akit ez érdekelhet.

Célpiac: sokkal több, mint gondolnád, főleg a 30 feletti lakosság
Konkurencia: többen is foglalkoznak már oktatással, de olyan nagy ötlet még egynél sem láttam, kivitelezésük pedig gyatra
Megvalósítás, üzlet:
1. Készíts egy weboldalt, blogot
2. Csinálj egy Facebook oldalt, és hívd meg ismerőseidet
3. 2 hónapra előre írj össze időpontokat, mikor lehetne oktatás, legyen online és offline oktatás is.
4. Írj olyan tartalmakat, amiből kiderülhet, miért jó számára a te szolgáltatásod. Időt takarít meg, biztonságosabban kezeli a számítógépét, a pénzügyeit, trükköket tanul….
5. Írj olyan példákról a blogodban, amiben emberektől nyúltak le pénzt, vagy a klasszikus nigériai csalásról is írhatsz…
6.. Később tovább viheted az ötletet, és IT biztonság felé elindulhatsz, vagy számítógép szervizelésbe kezdhetsz.
7. Tehát Facebookon reklámozd a tartalmaidat, majd vidd rá őket az oktatásodra, jelentkezzenek. Téma rengeteg van, így könnyű dolgod lesz.
8. Egy-egy tananyag legyen több alkalmas, így előre be tudod magad táblázni, és a hallgatóság is ki tudja választani melyik oktatásodra megy. 10-30 ezer forintot is elkérhetsz egy ilyen oktatásért. 10 fős csoportoknál ez már szép szám!

Profit várakozás:
Szervezz 10-15 fős csoportokat. Alkalmanként kérj 2-5 000 FT-ot egy-egy főtől.

Vágj bele még ma! De, azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

További ötletekért gyere vissza a Minnere minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed.

[adrotate banner=”5″]

 

fotó: Gerry Dincher/Flickr

 

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Ipari ingatlanok, ipari telkek, pörög az ingatlan piac ezen a területen.

Úgy beindult a magyarországi e-kereskedelem, hogy elfogynak a raktáraknak való telkek – HVG
Soha nem látott mértékben nőtt a kereslet a jó helyen lévő, nagy ipari telkek iránt – írta az Mfor.hu. A jelenségnek egyértelműen a koronavírus-járvány alatti e-kereskedelem gyors felfutása az oka. A portál azt is írja, hogy a telekárak a járvány másfél éve alatt legalább 20-40 százalékkal nőttek, és ma már nemcsak a raktárakat, csarnokokat fejlesztők, hanem a végfelhasználók is a vevők között vannak.
A lap megszólaltatta VLK Cresa befektetési igazgatóját, Takács Pétert, aki azt mondta, hogy

egyre több hazai és külföldi ingatlanfejlesztő szeretne pozíciót fogni, vagyis olyan területet vásárolni, ahol aztán logisztikai központot, gyártócsarnokot, raktárt hoz létre, és bérbe adja azt.

Emlékszel mit írtam arról, hogy mi történne, hogyha az Amazon bejönne Magyarországra? Pont az ilyen telkek, logisztikai központok felértékelődéséről írtam. Nos ez most a 2020-as e-kereskedelmi boom miatt pörgött fel jobban, mintha az Amazon jött volna. Olvasd el azt a cikket is! 

MinnerInstant

Az IoT (Internet of Things) világában elég maradinak tűnhet ez a tipp, de mindenképp próbáld ki! Legyen szó egy széljegyzetről, egy meeting „jegyzőkönyvéről”, vagy akár brainstromingról, a papírra leírt jegyzetek nem csak a memorizálásban segítenek, hanem a feldolgozásban is. Míg gépi jegyzetelésnél szóról szóra követjük az elhangzottakat, papírra történő jegyzeteléskor szelektálunk, a lényeget írjuk le, az összefüggéseket (később is) jobban átlátjuk és értelmezzük. Nem beszélve arról a pozitív hatásról, hogy a memóriánkat is fitten tartja, így aki gyakran ír kézzel, akár a demencia kialakulásának esélyét is nagymértékben csökkentheti. További jegyzetelős tippeket itt olvashatsz.

MinnerInstant

Amennyiben a weboldalad már rendelkezik titkosítással, válassz egy másik küldetést a minner.hu/kuldetes oldalról!

Mit jelent ez a tanúsítvány, és miért van rá szükség?

SSL (Secure Sockets Layer): egy olyan eszköz, amely azért felel, hogy titkosított és biztonságos csatorna jöjjön létre a kliens és a szerver között. Ez akkor igazán fontos, amikor bizalmas információkat kezelsz (nevek, címek, bankkártyaadatok, stb.), de a Google keresője is előrébb sorolja a tanúsítvánnyal rendelkező weboldalakat.

Sőt már a böngészők többsége figyelmeztet rá, ha SSL nélküli oldallal találkozik, hogy NEM BIZTONSÁGOS az oldal.

Bizonyára nem örülne neki a vásárlód és te sem, ha adatvédelmi szivárgás történne, ezzel akár a bizniszed sikerét is kockáztathatod. Ezért ma már alapelvárás, hogy rendelkezz SSL tanúsítvánnyal. Ha egy weboldal titkosított, a http:// url kiegészül, így https:// lesz a tanúsítvány megszerzése után, így könnyen ellenőrizhető bárki által. Hogyan tudod megszerezni? Mindenképp a tárhelyszolgáltatódnál érdeklődj! Mivel valószínűleg nem te leszel az első ezzel a kéréssel, nagy eséllyel meg tudják oldani pár ezer Forintért. Amennyiben még nem rendelkezel weboldallal, mindenképp járj utána, hogy rögtön titkosított weboldallal indulhass és ne utólag kelljen megszerezned a tanúsítványt.

MinnerInstant

Azt a célt tűztük ki, hogy minden egyes nap adunk egy olyan rövid üzleti tippet, melynek alkalmazásával hozzájárulhatsz céged fejlődéséhez, miközben kiadásaidat csökkentheted, a bevételeidet pedig növelheted. És hogy miért érdemes naponta 1 százalékot fejlődnöd? Sok kicsi sokra megy – tartja a mondás, de az alábbi ábra is remekül szemlélteti, mekkora különbséget jelenthet, ha minden nap csak 1 százalékkal jobban, és nem pedig gyengébben teljesítesz:

Napi 1% – Forrás: jamesclear.com

0. küldetés: Teljesíts annyi küldetést, amennyit csak tudsz!

Folyamatosan készülünk új anyagokkal, garantáltan minden munkanapra jutni fog egy challange, ami csak arra vár, hogy a saját bizniszedben élesítsd! Nem probléma, ha egy adott küldetést valamilyen oknál fogva nem tudsz teljesíteni, vagy éppen kimarad. A lényeg: találj vissza erre az oldalra, vagy görgess lejjebb, keress olyan célt, amelyet teljesíteni tudsz. Ez nem csak a vállalkozásodnak lesz jövedelmező, de téged is motiválni fog. A megvalósított ötleteket, valamint ezek eredményeit dokumentáld, és küldd el nekünk az info@minner.hu email-címre. A legjobb, legötletesebb megvalósításokról ugyanis beszámolunk majd az olvasóknak, így lehet, hogy a következő esettanulmány már a Te cégedről fog szólni!

Hol fogod megtalálni?

A küldetések a Minner Instant-ban jelennek meg, az összes feladatot a minner.hu/kuldetes oldalon éred el. Hajrá!

MinnerInstant

Tavaly csődöt jelentett, több milliárdos tartozás, dühös partnerek, vevők, sőt emiatt még egy Minneres üzleti ötlet is született (lásd itt).

Hogy áll most?

  • Túl élte a csődöt
  • Csak a fele tartozást kell kifizetnie a hitelezők, partnerek felé.
  • A látogatottsága a tizedére csökkent, korábban havi 750-900 000 -szer nyitották meg a felhasználók a Bónuszbrigád oldalát, ma már csak alig havi 75 000-szer. Egy kisebb kuponos oldallá zsugorodott.
  • Szerződés kötött olyan platformokkal, mint a jegy.hu, hogy feltöltsék ajánlatokkal az oldalt.
  • A Facebookon már tiltják a kommentelési lehetőséget. Láthatóan sokan dühösek még (joggal).

A BónuszBrigád üzleti modellje alapjaiban hibás, ami egy következő hasonló esetet hozhat. Lényegében nem kezelik külön partnerek pénzét. Pedig egyébként még adózás szempontból is jobban tennék, ha letétként kezelnék.

Ugye! Érdemes elolvasni a cikket, ötletet! Piaci rés lett a hazai kuponos oldalak piacán. Te indítod a következőt? Üzleti ötlet…

MinnerInstant

Már 7 éves a Minner, és most is még egy újabb szintre került az oldal. Ebben a szegmensben a leglátogatottabb hazai oldal, így kell is villantani, diktálni a trendet. Ezt egyébként nem nagyon mondja el itthon senki a vállalkozóknak, de valóban nincs olyan, hogy a vállalkozásod kész van (Minneren írunk erről természetesen).

Folyamatosan újítani kell, akár az üzleti modellt, akár új terméket létrehozni, akár más területen. Én egy olyan média oldalt üzemeltetek, amihez hasonló még nem volt itthon, sőt ennyire nem foglalkoztak azzal, hogy például mi is legyen a menüben, hogyan is olvasnak a felhasználók, mi a rutinjuk. Nincs előttem minta, de talán ez jó is, mert nincs mi bekorlátozzon.

Sokan szokták kérdezni, hogy: “Milán, mi a lelkesedésed titka, hogy tudod már több éve ugyanazzal a lendülettel csinálni a vállalkozásodat?” – A válasz több is lehet, és nem lennék én, ha nem csak annyival intézem el a választ, hogy szeretem, amit csinálok. Főleg, mert azért vannak pillanatok, amikor… …. …
A válasz: pont az ilyen kis újítások, akkora lendületet adnak nekem, az oldalnak, és most már a munkatársaknak is, ami azonnal átvált lelkesedéssé.

Most éppen egy új menüpontot helyeztünk el az oldalra, aminek röviden ezt a nevet adtuk: Hol tartok Igen, ezzel az olvasó a vállalkozása életciklusa alapján tud a cikkeink közül szemezgetni. Új aloldalakat hoztunk létre. Majdhogynem egy újragondolt tartalomjegyzék. És, hogy a legjobb élmény legyen a Minneren lenni, mindezt megfelelő dizájnnal tálaljuk.

Az új aloldalakat elneveztük:


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek