vasárnap, január 17, 2021

Indíts vállalkozást: 125. ötlet – Óóó, hogy nem találom meg, amit venni szeretnék!

Gondoltad már magadban azt, ami a címben van? És azt, hogy elmentél több kilométerrel arrébb megvenni valamit, pedig pár utcával arrébb is megtudtad venni, csak nem tudtál a boltról, nem találtad a googleban. Hát igen az a fránya google, és az a fránya adatbázisok. Miért nincs egy rendes adatbázis a boltokról (de ugyanez igaz éttermekre, vállalkozásokra is)? 

125. ötlet: Egy profibb online adatbázis boltok, üzletek számára.
Itt van a közösség ereje, ki kell használni. Okos ötlettel olyan adatbázis lehetne összehozni, ami folyamatosan frissülne. De nézzük először is, miért nincs egy rendes adatbázis sem a boltokról?

  • a cégek, akik az adatbázist gondozzák nem frissítik rendszeresen az információkat
  • miután nem jön elég bevételük lehúzzák a rolót, és ott maradnak a fals, nem frissített információk, senkinek nem jó ez
  • néha a cégek is annyira hülyék, hogy ha ingyen adod, hogy kikerüljenek, még akkor sem ugrik mindenki

Tehát az ötlet az, hogy egy olyan portált hozz létre, ami kiküszöböli ezeket a hibákat. A profit termelő képesség a legfontosabb, ha az megvan, akkor téged fognak használni.
A közösség ereje:
Gyorsan fel tudod húzni ezt az ötletet, ha viszel bele egy kis játékot. Szervezz nyereményjátékokat (már szponzorokkal), és a felhasználók úgy gyűjthetnek pontokat, ha feltöltenek egy-egy boltot bármerre is járnak. Aki a legtöbb pontot gyűjti az nyer valamit, illetve sorsolsz is azok között, akik mondjuk minimum 20 helyet beírtak (ugyanazt nem lehet). Tehát a cégek finanszírozzák a te sikered, a weboldalad felfuttatását.

Célpiac: vállalkozások
Konkurencia: több is van, de tudod marketingben mindig lehetsz jobb, sőt a konkurenciáid több hibát is ejtenek.
Megvalósítás, üzlet:
1. WordPress és egyéb cms motorok között találsz többet is, amivel ingyen meg tudod valósítani. Csak picit kell vele dolgozni.
2. Már az elején lesz profitod, mivel a nyereményjátékokat támogatni fogja néhány cég. Egy-egy tablet és laptopért simán ringbe szállnak az emberek. Kérj pénzt a cégektől, hogy részt vesznek a nyereményjátékban.
3. Facebook!!! Mindenképpen használd. A google a barátod lesz, és hamar előrekerülsz a találati listában, amint az adatbázisod hízik.

Profit várakozás:
A kiemelt hirdetésekből, webáruház hirdetésekből havi szinten is több 100 ezer forintod lesz, sőt milliód.

Azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

További ötletekért gyere vissza a Minnere minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed.


Ha még csak tervezed a vállalkozásodat - Vállalkozás indítás minikurzus 6900 Ft-ért
Ez a rövid kis kurzus nemcsak hasznos információkkal, tippekkel lát el, hanem még motiválni is fog, hogy belevágj a vállalkozásodba. Már több mint 500-an a tanítványok között!!! Ár-érték arányban is nagyon jó döntés. Kattints ide!
Minél előbb elindítanád a vállalkozásod? Vállalkozási ötlet megvalósítási tréning
Több órányi videós tananyag. Benne üzleti modellekről, marketingről, stratégiáról, adózásról, weboldalakról és mindenről, amire szükséged lesz! 29 000 Ft Kattints ide!

 

Fotó: Cylex tudakozó

 

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Sokakkal megesik. Pedig lehetne ez másképpen is! A Minner legújabb cikkében olyan piacra lépési stratégiát is bemutat, ami neked is megmozgatja a fantáziádat. De ha nem is kattintasz tovább vigyél el információt. Szóval több Minner vállalkozó is indult már úgy el, hogy beharangozó kampányt, sőt eseményt csinált az indulásból, ők nem élték át a fenti képen szemléltetett ürességet! Ma is működik még a vállalkozásuk! Itt a cikk: Így indítunk be egy új termékkereső oldalt, vállalkozást

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek