Indíts vállalkozást: 126. ötlet – Mennyi a fizetésem?

Tudtad, hogy sok kisvállalkozásnál kipróbálták azt, hogy mindenki tud a másik fizetéséről? Persze az is gyakori, hogy a munkatársak elmondják egymásnak. Mégis kevés cégnél bevett szokás, hogy a bérekről mindenki tudna. Az információkból pedig sokat tanulhatnánk. Például azt, hogy nem voltunk elég jók a bértárgyalásunk közben. Nézzük is milyen ötlet jön ki ebből:

126. ötlet: Mennyi a fizetésem weboldal, mely igazából egy álláskereső portál is egyben.
A bér egy olyan dolog, ami mindenkit érint, érdekel… nem is kell magyaráznom szerintem. 
Annyit kell csak tenned, hogy egy olyan weboldalt hozol létre, ahol az emberek feltölthetik, milyen munkakörben mennyi a fizetésük, és a munkakörhöz mi tartozik hozzá, milyen képzettségük van, nyelvtudás….  Így a többiek tudhatják, hogy az áhított állás betöltéséhez mit kell tudniuk még, vagy azt, hogy ténylegesen mennyi a piaci áruk (bérük). Tudod névtelenül töltik fel a felhasználók a fizetésüket, infójukat. Fontos, hogy figyelj arra, hogy a másik oldalon (felhasználó szempontjából) könnyen értelmezhető legyen, akár legördülő menüből kiválasztható legyen a végzettség, kor, előző munkahelyek száma, leghosszabb időtartam egy munkahelyen….

Nem kell magyaráznom, de ehhez már könnyen hozzácsaphatsz egy állásközvetítő portált. Vagy fejvadászcéget. Továbbá lesznek olyan állások amelyek mellé biztosan lesz szponzorod is, ha pedig nem, akkor maradnak a Google hirdetések futtatása (Google Adsense).

Van már hasonló weblap, de könnyű lesz őket lenyomnod. A 125. ötletben leírtak szerint akár nyereményjátékkal egybekötve is tudnád a felhasználókat ösztönözni a kitöltésre. Fals infókat úgy is ki lehet szűrni.

Célpiac: munkavállalók, illetve reklámozók
Konkurencia: mennyitkeresel.hu (napi 700 lapletöltése van, nem sok), fizetesek.hu (ez már ütősebb weblap napi 2000-es látogatószámmal) Tudsz ennél jobb lenni? Naná!
Megvalósítás, üzlet:
1. WordPress, amivel ingyen meg tudod valósítani. Csak picit kell vele dolgozni.
2. Az első pár hónap elmehet azzal, hogy összejöjjön elég adat, de szerintem az ismerőseiden keresztül fel tudod majd építeni. Mindenkinek előnyös, anonim persze.
3. Facebook!!! Mindenképpen használd. A google a barátod lesz, és hamar előrekerülsz a találati listában, amint az adatbázisod hízik. A konkurenciáid kivitelezésben nem valami jók, így hamar piacvezető lehetsz.

Profit várakozás:
Álláshirdetések feladásából, reklámozókból.

Azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

További ötletekért gyere vissza a Minnere minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed.

[adrotate banner=”5″]

 

Fotó: Profession.hu

 

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!