szerda, január 20, 2021

Indíts vállalkozást: 126. ötlet – Mennyi a fizetésem?

Tudtad, hogy sok kisvállalkozásnál kipróbálták azt, hogy mindenki tud a másik fizetéséről? Persze az is gyakori, hogy a munkatársak elmondják egymásnak. Mégis kevés cégnél bevett szokás, hogy a bérekről mindenki tudna. Az információkból pedig sokat tanulhatnánk. Például azt, hogy nem voltunk elég jók a bértárgyalásunk közben. Nézzük is milyen ötlet jön ki ebből:

126. ötlet: Mennyi a fizetésem weboldal, mely igazából egy álláskereső portál is egyben.
A bér egy olyan dolog, ami mindenkit érint, érdekel… nem is kell magyaráznom szerintem. 
Annyit kell csak tenned, hogy egy olyan weboldalt hozol létre, ahol az emberek feltölthetik, milyen munkakörben mennyi a fizetésük, és a munkakörhöz mi tartozik hozzá, milyen képzettségük van, nyelvtudás….  Így a többiek tudhatják, hogy az áhított állás betöltéséhez mit kell tudniuk még, vagy azt, hogy ténylegesen mennyi a piaci áruk (bérük). Tudod névtelenül töltik fel a felhasználók a fizetésüket, infójukat. Fontos, hogy figyelj arra, hogy a másik oldalon (felhasználó szempontjából) könnyen értelmezhető legyen, akár legördülő menüből kiválasztható legyen a végzettség, kor, előző munkahelyek száma, leghosszabb időtartam egy munkahelyen….

Nem kell magyaráznom, de ehhez már könnyen hozzácsaphatsz egy állásközvetítő portált. Vagy fejvadászcéget. Továbbá lesznek olyan állások amelyek mellé biztosan lesz szponzorod is, ha pedig nem, akkor maradnak a Google hirdetések futtatása (Google Adsense).

Van már hasonló weblap, de könnyű lesz őket lenyomnod. A 125. ötletben leírtak szerint akár nyereményjátékkal egybekötve is tudnád a felhasználókat ösztönözni a kitöltésre. Fals infókat úgy is ki lehet szűrni.

Célpiac: munkavállalók, illetve reklámozók
Konkurencia: mennyitkeresel.hu (napi 700 lapletöltése van, nem sok), fizetesek.hu (ez már ütősebb weblap napi 2000-es látogatószámmal) Tudsz ennél jobb lenni? Naná!
Megvalósítás, üzlet:
1. WordPress, amivel ingyen meg tudod valósítani. Csak picit kell vele dolgozni.
2. Az első pár hónap elmehet azzal, hogy összejöjjön elég adat, de szerintem az ismerőseiden keresztül fel tudod majd építeni. Mindenkinek előnyös, anonim persze.
3. Facebook!!! Mindenképpen használd. A google a barátod lesz, és hamar előrekerülsz a találati listában, amint az adatbázisod hízik. A konkurenciáid kivitelezésben nem valami jók, így hamar piacvezető lehetsz.

Profit várakozás:
Álláshirdetések feladásából, reklámozókból.

Azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

További ötletekért gyere vissza a Minnere minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed.


Ha még csak tervezed a vállalkozásodat - Vállalkozás indítás minikurzus 6900 Ft-ért
Ez a rövid kis kurzus nemcsak hasznos információkkal, tippekkel lát el, hanem még motiválni is fog, hogy belevágj a vállalkozásodba. Már több mint 500-an a tanítványok között!!! Ár-érték arányban is nagyon jó döntés. Kattints ide!
Minél előbb elindítanád a vállalkozásod? Vállalkozási ötlet megvalósítási tréning
Több órányi videós tananyag. Benne üzleti modellekről, marketingről, stratégiáról, adózásról, weboldalakról és mindenről, amire szükséged lesz! 29 000 Ft Kattints ide!

 

Fotó: Profession.hu

 

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Óriási! Természetesen közösségi finanszírozó kampányban. 12 000 ember fizette ki előre a terméket, így összesen 1,7 millió dollár bevételt generált a termék úgy, hogy még piacon sincs, majd csak a nyár elején szállítják ki. Azt tudja, amit a képen is látsz, bele tudod tenni a poharadat (ami nem lötyög ki), rágcsálnivalót, távirányítót…).

Nézd azt a terjedelmes termékoldalt! Ennyi ábra, szöveg erről a kis tárgyról (kattints ide)!

Ugye! Termékötletek közösségi finanszírozásból! Minner cikkek, amik érdekelhetnek a témában:

MinnerInstant

A legrégibb természetesen a fenti cég, de nézd csak meg mennyi hotel, pub, étterem maradt fent még ma is. Természetesen még a borok, sörök vannak a toplistán. Hmmm. Lehet hotelt kellene indítani!

Hazai cégekről nem találtam listát. A legrégebbi jelenlegi tudásom szerint az Arany Strucc Szálloda Kőszegen, ami már 1700-ban működött.

Alapítás éve – cégnév – ország – iparág
578 – Kongō Gumi – Japán – Építőipar >>> róluk cikk a Minneren: Az 1400 éven át működő vállalkozás titka és bukásának okai
705 – Nishiyama Onsen Keiunkan – Japán – Hotel
717 – Koman – Japán – Hotel
718 – Hōshi Ryokan – Japán – Hotel
771- Genda Shigyō – Japán – papírgyártó cég
803 – St. Peter Stiftskulinarium – Ausztria – Étterem. Ő van a legközelebb, egy 1200 éves étteremben ehetünk. Na?
872 –  Staffelter Hof – Németország – Bor
864 – Monnaie de Paris – Franciaország – Pénzverde
885 – Tanaka-Iga – Japán – Kegytárgy, főleg buddhista termékeket
886 – Royal Mint – Egyesült Királyság – pénzverde
900 – Sean’s Bar – Írország – Pub
953 – The Bingley Arms – Egyesült Királyság – Pub

Továbbiak a Wikipédián, én vagy 1 órát elbarangoltam cégről-cégre! >> Wikipédia

Legyen neked is 1000 évig működő céged!

Ajánlott cikkek:

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek