Indíts vállalkozást: 138. ötlet – MLM – nyugi, nem őrültem meg, kattints és olvasd el!

Az olvasóim többsége és az ismerőseim tudják, hogy az MLM iránt az érzéseim általában nem pozitívak. Mégis a jelenséggel foglalkozni kell, sőt én se vetem el, mint hatékony értékesítési rendszert. Viszont!!!! Ez az ötlet nem arról szól, hogy csatlakozz mindenféle átverős MLM-hez (pl. add bérbe a számítógéped tárhelyét – jajj ez a legnagyobb baromság -, vagy vegyél mindenféle XYCoin nevű virtuális pénzt…). Szóval, mielőtt csatlakozol egy MLM -hez, előtte olvasd el egy régebbi írásom: MLM: Átverés? Jó biznisz? – Tegyük tisztába a dolgokat

Lássuk az ötletet, és a kivitelezést!

138. ötlet: Csatlakozz egy MLM-es céghez
A vállalkozás ötletek többségénél neked kell létrehozni a produktumot (legyen az termék, vagy szolgáltatás), ez néha időigényes is lehet, és természetesen költséges is. Ezzel szemben egy jól működő (normális) MLM-nél nem kell ilyennel foglalkoznod, a termék adott, sőt még a marketing anyagokat is adják. Tény, hogy ez így nem a te saját vállalkozásod (ki vagy szolgáltatva), de jó arra, hogy elindulj valamerre, és utána a bevételből mást is csinálhatsz.

Erre a legjobb megoldás az olyan MLM cégek kiválasztása, akik valamilyen termék értékesítésével foglalkoznak. Pl. Herbalife, Forever Living Products, NuSkin, Rain, Netfone.
Tehát a lényeg, hogy ténylegesen látható legyen, hogy alattad forgalom van. Így biztosan tudhatod, hogy nem átverés, mert ne legyünk naivak, a bevételből tudnak neked ezek a cégek fizetni.

Mibe bukik bele a legtöbb újonnan csatlakozó MLM-es?
Mivel a munkád csak az értékesítés, és az új tagok felhajtása, így értelemszerűen itt akadnak el a legtöbben, vagyis nem tudnak elég embert bevonzani. Ha valaki nem elég hatékony, akkor elfogynak az ismerősök, és hamar oda jut, hogy vagy elkezd vadidegeneket megkeresni, vagy kiszáll az egészből.

Ismeretleneket felhívni? Kapcsolatokat építeni? Igen ez kell ahhoz, hogy valóban sokat keress!
Elvileg az MLM-nek van egy olyan utópisztikus tulajdonsága,  hogy csak az ismerősök beszervezésével el tudsz érni sikereket. Sajnos a valóságban ez nem így van (elméletben jól néz ki), ahhoz tényleg profi értékesítőnek kell lenned, és ez nem Amerika, ahol az MLM-nek más a megítélése. Tehát mindenképpen támaszkodnod kell a kapcsolatépítésre.

Célpiac: adott terméktől/MLM-től függ. Nincs olyan, hogy telített a piac, bármelyik MLM-ben van még keresni valód (természetesen, ami normális, ezt nem tudom elégszer hangsúlyozni).
Konkurencia: Már említettem, nehéz jó MLM értékesítőt találni, a legtöbb csak teng-leng és nem aktív, és ha megfogadod az alább tippemet, még ügyesebb is lehetsz, sőt kevesen csinálják így, mert nem értenek hozzá!
Megvalósítás, üzlet:
1. Keress egy normális MLM céget, aki mondjuk terméket értékesít. Ha úgy van, bátran írj rám, én elmondom a véleményemet, hogy érdemes-e adott céget értékesítened, vagy nem (így kiszűrheted az MLM cégeket, írj rám bátran itt, vagy a Minner Facebookján).
2. Csinálj egy személyes (vagy már brandelt) blogot vagy weboldalt. Tehát csinálj egy saját blogot. Ez azért jó, mert így tudsz majd online is hirdetni.
Blogtémák: Minden, ami az adott termék vevőinek az érdeklődési körébe beletartozik. Pl. ha családanyák a célcsoport, akkor nem kell mindig a termékről írnod, írj pl. tavaszi nagytakarítási tippekről.
3. Csinálj hozzá kapcsolódó Facebook oldalt, mert így tudsz majd olcsón embereket bevonzani.
4. Facebookon ne a szolgáltatást reklámozd, hanem a blogbejegyzésedet (5-10 forint/kattintással számolhatsz a hirdetéseidnél, tehát naponta 50-100 új főt (érdeklődőt) el tudsz érni havi 15 000 forintból). És a remarketingről még nem is írtam, amikor olyanokra reklámozol, akik már jártak a weboldaladon!
5. Készíts rövid videókat, animációs videókat (pl. Powtoon-nal).
6. Készíts webináriumot, vagyis online előadást. Bár ennek a hatékonysága szerintem alacsonyabb, mint az élőé, de megspórolsz 20-30 ezer forint terembérlési díjat.
7. Blogolj folyamatosan, így az alattad lévőket is tudod támogatni, motiválni.
8. A tárgyaláson mutogasd a blogbejegyzéseket, olvassátok át együtt… bizalmat építesz vele. Ez fontos!
9. Ha nincs tőkéd Facebook reklámra, akkor marad a telefonon, hideg hívással való megkeresés, illetve a személyes megkeresés. Hideg hívásba is bele lehet jönni. Adatbázist könnyű találni.

Profit várakozás:
Ha ügyesen csinálod, és elindulsz a fenti lista szerint, akkor minimális ráköltött összeggel (FB reklám) már komoly sikereket el tudsz érni, és havi 300-500 ezer forintot ki tudsz belőle venni 3-4 hónap után.

Azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

További ötletekért gyere vissza a Minnerre minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed.

 

[adrotate banner=”5″]

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Ipari ingatlanok, ipari telkek, pörög az ingatlan piac ezen a területen.

Úgy beindult a magyarországi e-kereskedelem, hogy elfogynak a raktáraknak való telkek – HVG
Soha nem látott mértékben nőtt a kereslet a jó helyen lévő, nagy ipari telkek iránt – írta az Mfor.hu. A jelenségnek egyértelműen a koronavírus-járvány alatti e-kereskedelem gyors felfutása az oka. A portál azt is írja, hogy a telekárak a járvány másfél éve alatt legalább 20-40 százalékkal nőttek, és ma már nemcsak a raktárakat, csarnokokat fejlesztők, hanem a végfelhasználók is a vevők között vannak.
A lap megszólaltatta VLK Cresa befektetési igazgatóját, Takács Pétert, aki azt mondta, hogy

egyre több hazai és külföldi ingatlanfejlesztő szeretne pozíciót fogni, vagyis olyan területet vásárolni, ahol aztán logisztikai központot, gyártócsarnokot, raktárt hoz létre, és bérbe adja azt.

Emlékszel mit írtam arról, hogy mi történne, hogyha az Amazon bejönne Magyarországra? Pont az ilyen telkek, logisztikai központok felértékelődéséről írtam. Nos ez most a 2020-as e-kereskedelmi boom miatt pörgött fel jobban, mintha az Amazon jött volna. Olvasd el azt a cikket is! 

MinnerInstant

Az IoT (Internet of Things) világában elég maradinak tűnhet ez a tipp, de mindenképp próbáld ki! Legyen szó egy széljegyzetről, egy meeting „jegyzőkönyvéről”, vagy akár brainstromingról, a papírra leírt jegyzetek nem csak a memorizálásban segítenek, hanem a feldolgozásban is. Míg gépi jegyzetelésnél szóról szóra követjük az elhangzottakat, papírra történő jegyzeteléskor szelektálunk, a lényeget írjuk le, az összefüggéseket (később is) jobban átlátjuk és értelmezzük. Nem beszélve arról a pozitív hatásról, hogy a memóriánkat is fitten tartja, így aki gyakran ír kézzel, akár a demencia kialakulásának esélyét is nagymértékben csökkentheti. További jegyzetelős tippeket itt olvashatsz.

MinnerInstant

Amennyiben a weboldalad már rendelkezik titkosítással, válassz egy másik küldetést a minner.hu/kuldetes oldalról!

Mit jelent ez a tanúsítvány, és miért van rá szükség?

SSL (Secure Sockets Layer): egy olyan eszköz, amely azért felel, hogy titkosított és biztonságos csatorna jöjjön létre a kliens és a szerver között. Ez akkor igazán fontos, amikor bizalmas információkat kezelsz (nevek, címek, bankkártyaadatok, stb.), de a Google keresője is előrébb sorolja a tanúsítvánnyal rendelkező weboldalakat.

Sőt már a böngészők többsége figyelmeztet rá, ha SSL nélküli oldallal találkozik, hogy NEM BIZTONSÁGOS az oldal.

Bizonyára nem örülne neki a vásárlód és te sem, ha adatvédelmi szivárgás történne, ezzel akár a bizniszed sikerét is kockáztathatod. Ezért ma már alapelvárás, hogy rendelkezz SSL tanúsítvánnyal. Ha egy weboldal titkosított, a http:// url kiegészül, így https:// lesz a tanúsítvány megszerzése után, így könnyen ellenőrizhető bárki által. Hogyan tudod megszerezni? Mindenképp a tárhelyszolgáltatódnál érdeklődj! Mivel valószínűleg nem te leszel az első ezzel a kéréssel, nagy eséllyel meg tudják oldani pár ezer Forintért. Amennyiben még nem rendelkezel weboldallal, mindenképp járj utána, hogy rögtön titkosított weboldallal indulhass és ne utólag kelljen megszerezned a tanúsítványt.

MinnerInstant

Azt a célt tűztük ki, hogy minden egyes nap adunk egy olyan rövid üzleti tippet, melynek alkalmazásával hozzájárulhatsz céged fejlődéséhez, miközben kiadásaidat csökkentheted, a bevételeidet pedig növelheted. És hogy miért érdemes naponta 1 százalékot fejlődnöd? Sok kicsi sokra megy – tartja a mondás, de az alábbi ábra is remekül szemlélteti, mekkora különbséget jelenthet, ha minden nap csak 1 százalékkal jobban, és nem pedig gyengébben teljesítesz:

Napi 1% – Forrás: jamesclear.com

0. küldetés: Teljesíts annyi küldetést, amennyit csak tudsz!

Folyamatosan készülünk új anyagokkal, garantáltan minden munkanapra jutni fog egy challange, ami csak arra vár, hogy a saját bizniszedben élesítsd! Nem probléma, ha egy adott küldetést valamilyen oknál fogva nem tudsz teljesíteni, vagy éppen kimarad. A lényeg: találj vissza erre az oldalra, vagy görgess lejjebb, keress olyan célt, amelyet teljesíteni tudsz. Ez nem csak a vállalkozásodnak lesz jövedelmező, de téged is motiválni fog. A megvalósított ötleteket, valamint ezek eredményeit dokumentáld, és küldd el nekünk az info@minner.hu email-címre. A legjobb, legötletesebb megvalósításokról ugyanis beszámolunk majd az olvasóknak, így lehet, hogy a következő esettanulmány már a Te cégedről fog szólni!

Hol fogod megtalálni?

A küldetések a Minner Instant-ban jelennek meg, az összes feladatot a minner.hu/kuldetes oldalon éred el. Hajrá!

MinnerInstant

Tavaly csődöt jelentett, több milliárdos tartozás, dühös partnerek, vevők, sőt emiatt még egy Minneres üzleti ötlet is született (lásd itt).

Hogy áll most?

  • Túl élte a csődöt
  • Csak a fele tartozást kell kifizetnie a hitelezők, partnerek felé.
  • A látogatottsága a tizedére csökkent, korábban havi 750-900 000 -szer nyitották meg a felhasználók a Bónuszbrigád oldalát, ma már csak alig havi 75 000-szer. Egy kisebb kuponos oldallá zsugorodott.
  • Szerződés kötött olyan platformokkal, mint a jegy.hu, hogy feltöltsék ajánlatokkal az oldalt.
  • A Facebookon már tiltják a kommentelési lehetőséget. Láthatóan sokan dühösek még (joggal).

A BónuszBrigád üzleti modellje alapjaiban hibás, ami egy következő hasonló esetet hozhat. Lényegében nem kezelik külön partnerek pénzét. Pedig egyébként még adózás szempontból is jobban tennék, ha letétként kezelnék.

Ugye! Érdemes elolvasni a cikket, ötletet! Piaci rés lett a hazai kuponos oldalak piacán. Te indítod a következőt? Üzleti ötlet…

MinnerInstant

Már 7 éves a Minner, és most is még egy újabb szintre került az oldal. Ebben a szegmensben a leglátogatottabb hazai oldal, így kell is villantani, diktálni a trendet. Ezt egyébként nem nagyon mondja el itthon senki a vállalkozóknak, de valóban nincs olyan, hogy a vállalkozásod kész van (Minneren írunk erről természetesen).

Folyamatosan újítani kell, akár az üzleti modellt, akár új terméket létrehozni, akár más területen. Én egy olyan média oldalt üzemeltetek, amihez hasonló még nem volt itthon, sőt ennyire nem foglalkoztak azzal, hogy például mi is legyen a menüben, hogyan is olvasnak a felhasználók, mi a rutinjuk. Nincs előttem minta, de talán ez jó is, mert nincs mi bekorlátozzon.

Sokan szokták kérdezni, hogy: “Milán, mi a lelkesedésed titka, hogy tudod már több éve ugyanazzal a lendülettel csinálni a vállalkozásodat?” – A válasz több is lehet, és nem lennék én, ha nem csak annyival intézem el a választ, hogy szeretem, amit csinálok. Főleg, mert azért vannak pillanatok, amikor… …. …
A válasz: pont az ilyen kis újítások, akkora lendületet adnak nekem, az oldalnak, és most már a munkatársaknak is, ami azonnal átvált lelkesedéssé.

Most éppen egy új menüpontot helyeztünk el az oldalra, aminek röviden ezt a nevet adtuk: Hol tartok Igen, ezzel az olvasó a vállalkozása életciklusa alapján tud a cikkeink közül szemezgetni. Új aloldalakat hoztunk létre. Majdhogynem egy újragondolt tartalomjegyzék. És, hogy a legjobb élmény legyen a Minneren lenni, mindezt megfelelő dizájnnal tálaljuk.

Az új aloldalakat elneveztük:


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek