KezdőlapVállalkozás ötletekIndíts vállalkozást: 139. ötlet - hasznosítsd újra, divat, bútor, lakberendezés...

Indíts vállalkozást: 139. ötlet – hasznosítsd újra, divat, bútor, lakberendezés…

-

Ne gondold azt, hogy az újrahasznosítás gondolata csak az utóbbi években merült fel az emberekben. Az USA-ban (sőt Kínában is) már évtizedek óta vannak olyan cégek, akik a kidobott holmikból, tárgyakból (bármi is legyen az) ruhát, táskát, bútort, lakberendezési tárgyat készítenek (de még lehetne tovább sorolni).

freewindtaska2Az ötlet leírásában a Forbes 2016/februári száma inspirált. Ebben olyan vállalkozásokat mutattak be, akik (általában) ingyen összegyűjtik az alapanyagokat, és később ebből elkészítik a saját terméküket (adott esetben a kézműves szót is mellé biggyesztve). Nekem legjobban a Freewind megoldása tetszett, illetve az egyik mondatuk “Egy elvem van, vitorláért nem fizetek”. A cég elhasznált vitorlákból készít táskát. Látható tehát, hogy az alapanyag ezekben az esetekben gyakorlatilag ingyen van, ingyen be tudod szerezni. A cikkben 2 képet is láttok arról, hogy milyen táskákat is készítenek. Érdemes elolvasni a Forbes februári számát (49-55 oldal), mivel az ott példaként hozott cégek szinte bármiből használati tárgyat, vagy lakberendezési tárgyat készítenek, ez garantáltan inspirálni fog téged: vitorlavászon, autógumi, biciklibelső, biztonsági öv (!!!). A kép alatt folytatom!

freewindtaska
Freewind táska – újrahasznosított vitorlából készítik

139. vállalkozás ötlet: hasznosítsd újra, divat, bútor, lakberendezés…
Az ötlet elején már elég inspirációt, és információt kaptál arról, hogy miről is szól a 140. Minneres vállalkozás ötlet. Szárnyaljon a fantáziád és tényleg bármiből tudsz olyan tárgyat, ruhát… készíteni, amire vevők lesznek az emberek. Próbálj arra törekedni, hogy ingyen be tudd szerezni az “alapanyagokat”. És még azt is mondhatjuk, hogy óvod a környezetet, sőt a terméked mellé még a kézműves szót is hozzá biggyesztheted (bár nem mindig előnyös). Ezeket a termékeket majd online is könnyen tudod értékesíteni, pl Etsy.com -n, vagy Meska.hu -n. Az előbb említett portálokon kézműves termékeidet tudod árulni. Etsy.com értelemszerűen külföldi, Meska pedig magyar.

Megvalósítás, üzlet:
1. Keresd meg azokat a holmikat, anyagokat, használt dolgokat, amikből valamit tudsz csinálni (ruhát, használati tárgyat…)
2. Az első termékeket az ismerősi körben próbáld eladni, vagy vaterán, jófogáson, apróhirdetési portálokon. Itt már látni fogod, lesz-e rá vevő. Érdemes kimenni a bolhapiacra is.
3. Közben már készítheted a weboldaladat, és a termékeket feltöltheted Etsy.com -ra, vagy Meska.hu -ra.  Ezek mind kézműves termékek.
4. Indíts hozzá Facebook és Instagram oldalt, és amikor már van egy kis bevételed, költs el néhány tízezer forintot reklámra ezeken a közösségi hálókon, hidd el, meglesz az eredménye.
5. Járj bemutatókra, vásárokra, bolhapiacra… és áruld a terméked!

Profit várakozás:
Az alapanyag költséged alacsony, szinte csak a te munkaidőd az, ami igazán pénzben kifejezhető, tehát költségeid nagyon alacsonyak. A profitod annál nagyobb, mert ezeket a termékeket még drágábban is adhatod (ez terméktől függ).

Ehhez szorosan kapcsolódik az 51. üzleti ötlet:

Indíts vállalkozást 51. ötlet – Saját DIY termék

Azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

További ötletekért gyere vissza a Minnerre minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed.

[adrotate banner=”5″]

 

fotó: Flickr

 

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek