KezdőlapVállalkozás ötletekIndíts vállalkozást: 140. ötlet - Kezdjünk valamit a külföldön dolgozó magyarokkal

Indíts vállalkozást: 140. ötlet – Kezdjünk valamit a külföldön dolgozó magyarokkal

-

A 140. ötlet megírásakor használnom kellett a Minner keresőjét, mert nem voltam benne biztos, hogy ezt az ötletet nem írtam-e már le. Szerencsére, vagy sajnos még nem. Azon gondolkoztam, hogy mit is lehetne csinálni ezzel a sok külföldön dolgozó magyarral, egyes hírek szerint már közel 1 millióan mentek el itthonról. Több ötletem is van hozzá. Kezdjük is először azzal, hogy emlékszel arra a cikkemre, hogy: Már van ilyen vállalkozás, miért indítsak egy hasonlót?

Ebből következik tehát, hogy ha már van olyan cég, aki külföldre közvetít embereket, magyarokat, attól még te is indíthatsz egy ilyet, vagy azokhoz hasonló céget.

140. vállalkozás ötlet: Kezdjünk valamit a külföldön dolgozó magyarokkal

  • “A” ötlet: Az, hogy te segítesz külföldre menni, munkát találni. Fenn írtam, hogy attól, hogy más már csinálja, nem kell feladni, ugyanígy belevághatsz te is. Ezt nem is ragozom túl. Tudod ez csak ötlet, a kivitelezés rajtad múlik.
  • “B” ötlet:  Ugyanezen a vonalon elindulva még, olyan aggregátor (gyűjtő) oldalt csinálni, ami ezeket a külföldi ajánlatokat összegyűjti. Mintha valami állásportál lenne. Ez felér akár egy startup ötlettel is. Ennél is igaz: Merj belevágni, nem baj, ha már van ilyen a piacon. Nem mindig az első piacra lépők lesznek a legsikeresebbek (lásd Facebook, előtte ott volt a MySpace és így tovább….)
  • “C’ ötlet: Azok közül akik kint vannak, sokan haza is akarnak jönni. Neked nem az a cél, hogy mindenkit meggyőzz valami termékkel, szolgáltatással kapcsolatban (amit mondjuk itthon tudnak igénybe venni), hanem elég csak néhány %-ot elcsípni az összesből. Például szóba jöhet:
    • számukra befektetési aranyat értékesítesz, vagy életbiztosítást, nyugdíjbiztosítást, és így tovább.
    • A lakástakarék is jó ötlet lehet (itthon nincs már), mert sokan azért is mennek külföldre (főleg Ausztriába), hogy házat, lakást vegyenek később itthon. De Ausztriában és Németországban is van ilyen lakástakarék program (azt is értékesítheted), nézz utána!
    • De gondold tovább! Online tanfolyamokat is hirdethetsz nekik, vagy sajátot, vagy leszerződsz olyanokkal akik oktatnak, pl. webprogramozás, grafikus, de egyébként rengeteg más online képzés is van, megéri válogatni. Valószínűleg lesz 50-100 ezer forintjuk, hogy elvégezzenek ilyen tanfolyamokat. Most ötletet is adtam saját magamnak is (online tőzsde oktatás külföldön élő magyaroknak)

+ Extra infó az ötletekhez: Mivel most több üzleti ötletet is leírtam, így nem fogom egyesével kibontogatni (célpiac, konkurencia, kivitelezés szerint). Egy dolgot még tudnod kell a sikeredhez. Használd a közösségi hálót, csinálj Facebook oldalt, és csoportot (lépj be ilyen csoportokba). Hirdess Facebookon, mert tudsz a külföldön dolgozó magyarokra hirdetni.

Azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

További ötletekért gyere vissza a Minnerre minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed.

 

[adrotate banner=”5″]

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek