Kezdőlap Vállalkozás ötletek Indíts vállalkozást: 146. ötlet - Esport, lanparty felturbózva

Indíts vállalkozást: 146. ötlet – Esport, lanparty felturbózva

-

Nem is gondolnád, de millió dollárokat mozgatnak meg már az esportban. És itt nemcsak az egyes versenyek nyereményeire gondolok, hanem a játékok közvetítésében is van már pénz. Az utóbbi időben még jobban felpörgött ez a terület, mert több játékos is közvetíti a saját játékát. Ami természetesen meglepő, hogy a 14-34 év közöttiek még szeretik is nézni ezeket a “mérkőzéseket”. Mi ez, ha nem egy lehetőség?

148. vállalkozás ötlet – Esport, lanparty felturbózva
Az ötlet az, hogy ötvözhetsz két régebbi ötletet és még hozzá csapod az esportot, vagyis azt, hogy a játékosaitok pénzt nyerhetnek, vagy szponzorok által felajánlott díjakat. Tudod pókerversenyekből is vannak nagyok, de vannak helyi versenyek is. Hozd el ezt az élményt a gamereknek! Erről a két ötletről beszéltem:
Indíts vállalkozást: 28. ötlet – Új generációs játékterem
Indíts vállalkozást: 118. ötlet – Utazó, mozgó játékterem

Nézd meg az alábbi ábrát! Itt láthatod az egyes platformokon melyek a legnépszerűbb játékok.

esportinfograph

Hogyan kezdj bele?
1. Először is járd körbe a témát, nagyon-nagyon! Nézz külföldi és magyar vloggereket, videókat, twich közvetítéseket…
2. Kezdd el megtervezni a blogod, youtube csatornád.
3. Döntsd el, hogy hogyan rakod össze a céged. Lehet, hogy csak üzemeltetsz egy 28. ötletben leírt új generációs játéktermet, és időnként versenyt szervezel.
4. Ahogy már említettem a pókeres példánál, szervezz versenyeket, és garantáltan megtöltöd a játéktermed.
5. Használd fel a hazai gameplay csatornákat, azok sztárjait…
6. Szerezz szponzorokat az eseményeidhez, illetve a weboldaladhoz is majd tudsz.

További esportos ötletek:

Ha a fentiek közül egyik sem hozott lázba, akkor itt vannak még továbbiak: Esport üzleti ötletek és új állások Magyarországon. Új lehetőségeket hozott ez a terület

[adrotate banner=”5″]

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek