Indíts vállalkozást: 146. ötlet – Esport, lanparty felturbózva

Nem is gondolnád, de millió dollárokat mozgatnak meg már az esportban. És itt nemcsak az egyes versenyek nyereményeire gondolok, hanem a játékok közvetítésében is van már pénz. Az utóbbi időben még jobban felpörgött ez a terület, mert több játékos is közvetíti a saját játékát. Ami természetesen meglepő, hogy a 14-34 év közöttiek még szeretik is nézni ezeket a “mérkőzéseket”. Mi ez, ha nem egy lehetőség?

148. vállalkozás ötlet – Esport, lanparty felturbózva
Az ötlet az, hogy ötvözhetsz két régebbi ötletet és még hozzá csapod az esportot, vagyis azt, hogy a játékosaitok pénzt nyerhetnek, vagy szponzorok által felajánlott díjakat. Tudod pókerversenyekből is vannak nagyok, de vannak helyi versenyek is. Hozd el ezt az élményt a gamereknek! Erről a két ötletről beszéltem:
Indíts vállalkozást: 28. ötlet – Új generációs játékterem
Indíts vállalkozást: 118. ötlet – Utazó, mozgó játékterem

Nézd meg az alábbi ábrát! Itt láthatod az egyes platformokon melyek a legnépszerűbb játékok.

esportinfograph

Hogyan kezdj bele?
1. Először is járd körbe a témát, nagyon-nagyon! Nézz külföldi és magyar vloggereket, videókat, twich közvetítéseket…
2. Kezdd el megtervezni a blogod, youtube csatornád.
3. Döntsd el, hogy hogyan rakod össze a céged. Lehet, hogy csak üzemeltetsz egy 28. ötletben leírt új generációs játéktermet, és időnként versenyt szervezel.
4. Ahogy már említettem a pókeres példánál, szervezz versenyeket, és garantáltan megtöltöd a játéktermed.
5. Használd fel a hazai gameplay csatornákat, azok sztárjait…
6. Szerezz szponzorokat az eseményeidhez, illetve a weboldaladhoz is majd tudsz.

További esportos ötletek:

Ha a fentiek közül egyik sem hozott lázba, akkor itt vannak még továbbiak: Esport üzleti ötletek és új állások Magyarországon. Új lehetőségeket hozott ez a terület


Ha még csak tervezed a vállalkozásodat - Vállalkozás indítás minikurzus 6900 Ft-ért
Ez a rövid kis kurzus nemcsak hasznos információkkal, tippekkel lát el, hanem még motiválni is fog, hogy belevágj a vállalkozásodba. Már több mint 462-en a tanítványok között!!! Ár-érték arányban is nagyon jó döntés. Kattints ide!
Minél előbb elindítanád a vállalkozásod? Vállalkozási ötlet megvalósítási tréning
Több órányi videós tananyag. Benne üzleti modellekről, marketingről, stratégiáról, adózásról, weboldalakról és mindenről, amire szükséged lesz! 29 000 Ft Kattints ide!

Köszi, hogy olvasol! Gyere vissza többször is! Sikeres 2020-at!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!