péntek, január 15, 2021

Indíts vállalkozást: 158. ötlet – Online / Tech Mekk Mester – Szlogen: “Bármit megoldunk”

Munka közben jönnek a legjobb ötletek. Így van ez a mostani ötlettel is, ami annyira egyszerű, hogy azonnal beindítja a gondolataidat, sőt, fejben már neki is álltál az ötlet megvalósításának. Először is egy igazán érdekes és motiváló posztot mutatok, amit kb. 1 éve tettem ki a Minner Facebookjára. Nézd meg, és alatta folytatom.

158. vállalkozási ötlet: Online/Tech Mekk Mester
Igazából a fenti Facebook posztba beágyazott példákból láthatod is, hogy mire gondolok az ötlet kivitelezésénél. Ezeken kívül még rengeteg olyan munka van, amire felkérhetnek. Azóta már a listám is változott, mert nagyon sokszor extra munkát is bevállalok a cégek esetében. Erre jó példa a cégek remarketingjének beállítása, de legutóbb WordPress pluginokat telepítettem, miközben tárgyaltunk 😛 (zsebpénz, de hülye lennék nem megcsinálni, nekem 10 perc, és egy hosszú távú ügyfél). Azt is érdemes tudnod, hogy sok esetben nem is én végzem a kivitelezést, hanem én keresem rá a szakembert. Tudod miért fontos ez? Mert ők nem tudják belőni az árát, és így egyben segítek is nekik. Na, de akkor, hogy is nézne ki? (Zárójelben megjegyzem, félig-meddig ez a virtuális asszisztens ötlettel is egybevág egy kicsit). Két ötletre bontom.
a, Te leszel a Mekk Mester, vagyis te segítesz minden problémájukban. Előre összeállítod, milyen területeken kereshetnek meg.
Erre példák (a fenti FB poszt alapján is, lesz átfedés, sőt még árakat is láthatsz):
– videóvágás, 6 videóból kellett egyet csinálni (30 000 Ft),
– videófeliratozás 5 videó (50 000 Ft, ezt úgy vállaltam, hogy előtte google-ban néztem meg, hogy kell feliratozni, és nagyon jó munkát végeztem – multi volt a megbízó)
– egyetlenegy kép elkészítése (PS vagy online szerkesztővel, 5000 Ft),
– Prezi-s prezentáció készítése (már előre összeállított anyagokból, 15 000 Ft),
– céges freewifi beállítása (!!!!) (10 000 Ft),
– Blog.hu-s blog beüzemelése (csak feliratokat kellett beállítanom, szinte 0 webprogramozói tudás kellett hozzá, 67 000 Ft),
– Youtube csatorna beállítása, videók feltöltése…(40 000 Ft),
– Kedvencem!!! >>> Youtube videó letöltése (megbízó videóját) és feltöltése Facebookra (5000 Ft),
– Google kérdőív/űrlap készítése (10 000 Ft),
– Word, pdf, kép és ezek vegyítésének egymásba konvertálása (pl. pdf-ből jpg …. 2-3 000 Ft),
– remarketing beállítása, elmagyarázása, próbahirdetés feladása (10 000 Ft),
– biztonsági mentés,
– Facebook, Instagram beállítások,
– gif készítés (2000 Ft/gif),
– Gmail és céges levelezés szinkronizálása, beállítása (20 000 forint),
– Instagram kezelési tanácsadás (10 000 forint),
– Árajánlat átnézése (ügyfelem kapott egy cégtől árajánlatot egy weboldal elkészítésére, nekem kellett megmondanom, jó-e az ár, 10 000 forint),
– Google térkép készítése (saját térképet, üzleteket vittem fel a cég saját google térképre, 50 000 forint),
… és még sorolhatnám, szerintem te is tudsz majd továbbiakat hozzá írni a listához.

b, Kiszervezed, vagyis te csak közvetítő vagy: Írj össze még több megoldandó feladatot és keress rá kivitelezőt, vagy csinálj egy portált, ahol összehozod őket. Erre már hasonló ötletet írtam, igaz nem pont ilyen, de van átfedés:  Startup ötlet: 3. Referencia kell – portál

Miért fognak téged választani?  Ezt olvasgasd többször, és meg fogod magad győzni. Ezek érvek is lehetnek egy-egy tárgyalásnál:

  • Nem értenek hozzá, és szeretnék minél előbb megoldani a feladatot (pl. videókészítés, fájlkonvertálás, űrlapkészítés…). – Megbíznak téged!
  • Lehet, hogy meg tudnák csinálni, de miért erre fecsérelnék az időt? Kiszervezik, így foglalkozhatnak az üzletük építésével. – Megbíznak téged!
  • Szakértői munkát akarnak. – Megbíznak téged!
  • Nem is tudják, hogy ők is megtudnák oldani, megcsinálni. Nem gondolnak rá, hogy a Google segítene nekik. DE az a legvalószínűbb, hogy nem is akarnak rákeresni, hogy kell elvégezni az adott munkát (példák a fenti FB posztban). – Megbíznak téged!
  • Nincs kapacitásuk az adott feladatra már, nem akarnak felvenni erre embert, olcsóbb kiszervezni!  – Megbíznak téged!

Célpiac: elvileg vállalkozók, cégek, de magánszemélyek is egy külön ág lehet a vállalkozásodban
Megvalósítás:
1. Mindenképpen blogolj, hogy elérd, hogy adott problémára rákeresve téged találjanak meg. Tehát olyan címeket alkalmazz, amikre rákereshetnek a Google-ban az emberek:
pl. youtube videók beállítása, prezentáció készítés….
2. Itt a kapcsolati hálót is érdemes erősítened, sőt, abból lesz a legtöbb megkeresés. El kell érned, hogy mikor bármi ilyen megoldásra szükségük van, téged keressenek meg. Ne is tudd, mennyiszer ajánlanak így engem, mert a legtöbb online megoldásra rálátásom van. Bocsi a reklámért, amennyiben növelni szeretnéd kapcsolati tőkédet, akkor ajánlom az oktatásomat >>> kattints ide!
(
Titok, de az ilyen projekteknek köszönhetően is szereztem például reklámozót az oldalra, bár ezt szerintem sejtetted.)
3. Amikor valami extra feladatra kérnek meg, arról számolj be a blogodban, Facebookodon.


Ha még csak tervezed a vállalkozásodat - Vállalkozás indítás minikurzus 6900 Ft-ért
Ez a rövid kis kurzus nemcsak hasznos információkkal, tippekkel lát el, hanem még motiválni is fog, hogy belevágj a vállalkozásodba. Már több mint 500-an a tanítványok között!!! Ár-érték arányban is nagyon jó döntés. Kattints ide!
Minél előbb elindítanád a vállalkozásod? Vállalkozási ötlet megvalósítási tréning
Több órányi videós tananyag. Benne üzleti modellekről, marketingről, stratégiáról, adózásról, weboldalakról és mindenről, amire szükséged lesz! 29 000 Ft Kattints ide!

 

Fotó: Tech.Co/Flickr

 

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Január 15-én lesz 20 éve, hogy elindult az online enciklopédia. Már több mint 55 millió szócikk található rajta, havonta 22 milliárdos nézettséget tud felmutatni. A Wikipédia adományokból tartja fenn magát, nincsenek rajta reklámok, bár a márkák is jelen vannak rajta.

MinnerInstant

A napokban nagyon népszerű lett a 444.hu egyik tartalma, ami a kiégésről szó. Igazán átfogó anyag lett, csak ajánlani tudom:

Fiatal felnőttek, akiknél a kiégés az alapállapot – 444.hu

És itt vannak erről a Minner anyagai is:

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…

MinnerInstant

Alig 6 napja posztoltam arról, hogy Livermore egykori tanai szerint 30 000-ről 40 000-ig lazán el tud száguldani, mert lendületben van a bitcoin. És valóban. Érdemes elolvasni Jesse Livermore tanairól szóló könyvet, a címe: Egy spekuláns feljegyzései


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek