Munka közben jönnek a legjobb ötletek. Így van ez a mostani ötlettel is, ami annyira egyszerű, hogy azonnal beindítja a gondolataidat, sőt, fejben már neki is álltál az ötlet megvalósításának. Először is egy igazán érdekes és motiváló posztot mutatok, amit kb. 1 éve tettem ki a Minner Facebookjára. Nézd meg, és alatta folytatom.

158. vállalkozási ötlet: Online/Tech Mekk Mester
Igazából a fenti Facebook posztba beágyazott példákból láthatod is, hogy mire gondolok az ötlet kivitelezésénél. Ezeken kívül még rengeteg olyan munka van, amire felkérhetnek. Azóta már a listám is változott, mert nagyon sokszor extra munkát is bevállalok a cégek esetében. Erre jó példa a cégek remarketingjének beállítása, de legutóbb WordPress pluginokat telepítettem, miközben tárgyaltunk 😛 (zsebpénz, de hülye lennék nem megcsinálni, nekem 10 perc, és egy hosszú távú ügyfél). Azt is érdemes tudnod, hogy sok esetben nem is én végzem a kivitelezést, hanem én keresem rá a szakembert. Tudod miért fontos ez? Mert ők nem tudják belőni az árát, és így egyben segítek is nekik. Na, de akkor, hogy is nézne ki? (Zárójelben megjegyzem, félig-meddig ez a virtuális asszisztens ötlettel is egybevág egy kicsit). Két ötletre bontom.
a, Te leszel a Mekk Mester, vagyis te segítesz minden problémájukban. Előre összeállítod, milyen területeken kereshetnek meg.
Erre példák (a fenti FB poszt alapján is, lesz átfedés, sőt még árakat is láthatsz):
– videóvágás, 6 videóból kellett egyet csinálni (30 000 Ft),
– videófeliratozás 5 videó (50 000 Ft, ezt úgy vállaltam, hogy előtte google-ban néztem meg, hogy kell feliratozni, és nagyon jó munkát végeztem – multi volt a megbízó)
– egyetlenegy kép elkészítése (PS vagy online szerkesztővel, 5000 Ft),
– Prezi-s prezentáció készítése (már előre összeállított anyagokból, 15 000 Ft),
– céges freewifi beállítása (!!!!) (10 000 Ft),
– Blog.hu-s blog beüzemelése (csak feliratokat kellett beállítanom, szinte 0 webprogramozói tudás kellett hozzá, 67 000 Ft),
– Youtube csatorna beállítása, videók feltöltése…(40 000 Ft),
– Kedvencem!!! >>> Youtube videó letöltése (megbízó videóját) és feltöltése Facebookra (5000 Ft),
– Google kérdőív/űrlap készítése (10 000 Ft),
– Word, pdf, kép és ezek vegyítésének egymásba konvertálása (pl. pdf-ből jpg …. 2-3 000 Ft),
– remarketing beállítása, elmagyarázása, próbahirdetés feladása (10 000 Ft),
– biztonsági mentés,
– Facebook, Instagram beállítások,
– gif készítés (2000 Ft/gif),
– Gmail és céges levelezés szinkronizálása, beállítása (20 000 forint),
– Instagram kezelési tanácsadás (10 000 forint),
– Árajánlat átnézése (ügyfelem kapott egy cégtől árajánlatot egy weboldal elkészítésére, nekem kellett megmondanom, jó-e az ár, 10 000 forint),
– Google térkép készítése (saját térképet, üzleteket vittem fel a cég saját google térképre, 50 000 forint),
… és még sorolhatnám, szerintem te is tudsz majd továbbiakat hozzá írni a listához.

b, Kiszervezed, vagyis te csak közvetítő vagy: Írj össze még több megoldandó feladatot és keress rá kivitelezőt, vagy csinálj egy portált, ahol összehozod őket. Erre már hasonló ötletet írtam, igaz nem pont ilyen, de van átfedés:  Startup ötlet: 3. Referencia kell – portál

Miért fognak téged választani?  Ezt olvasgasd többször, és meg fogod magad győzni. Ezek érvek is lehetnek egy-egy tárgyalásnál:

  • Nem értenek hozzá, és szeretnék minél előbb megoldani a feladatot (pl. videókészítés, fájlkonvertálás, űrlapkészítés…). – Megbíznak téged!
  • Lehet, hogy meg tudnák csinálni, de miért erre fecsérelnék az időt? Kiszervezik, így foglalkozhatnak az üzletük építésével. – Megbíznak téged!
  • Szakértői munkát akarnak. – Megbíznak téged!
  • Nem is tudják, hogy ők is megtudnák oldani, megcsinálni. Nem gondolnak rá, hogy a Google segítene nekik. DE az a legvalószínűbb, hogy nem is akarnak rákeresni, hogy kell elvégezni az adott munkát (példák a fenti FB posztban). – Megbíznak téged!
  • Nincs kapacitásuk az adott feladatra már, nem akarnak felvenni erre embert, olcsóbb kiszervezni!  – Megbíznak téged!

Célpiac: elvileg vállalkozók, cégek, de magánszemélyek is egy külön ág lehet a vállalkozásodban
Megvalósítás:
1. Mindenképpen blogolj, hogy elérd, hogy adott problémára rákeresve téged találjanak meg. Tehát olyan címeket alkalmazz, amikre rákereshetnek a Google-ban az emberek:
pl. youtube videók beállítása, prezentáció készítés….
2. Itt a kapcsolati hálót is érdemes erősítened, sőt, abból lesz a legtöbb megkeresés. El kell érned, hogy mikor bármi ilyen megoldásra szükségük van, téged keressenek meg. Ne is tudd, mennyiszer ajánlanak így engem, mert a legtöbb online megoldásra rálátásom van. Bocsi a reklámért, amennyiben növelni szeretnéd kapcsolati tőkédet, akkor ajánlom az oktatásomat >>> kattints ide!
(
Titok, de az ilyen projekteknek köszönhetően is szereztem például reklámozót az oldalra, bár ezt szerintem sejtetted.)
3. Amikor valami extra feladatra kérnek meg, arról számolj be a blogodban, Facebookodon.

Ha még csak tervezed a vállalkozásodat - Vállalkozás indítás minikurzus 5900 Ft-ért
Ez a rövid kis kurzus nemcsak hasznos információkkal, tippekkel lát el, hanem még motiválni is fog, hogy belevágj a vállalkozásodba. Már több mint 190-en a tanítványok között!!! Ár-érték arányban is nagyon jó döntés. Kattints ide!
Minél előbb elindítanád a vállalkozásod? Vállalkozás építés képzés +mentorprogram
Több órányi videós tananyag. Benne üzleti modellekről, marketingről, stratégiáról, adózásról. És közben a Minner segít, hogy megvalósítsd a vállalkozásodat. Kattints ide!
Volt már olyan, hogy valaki megvalósított egy ilyen ötletet?
Naná! Csak nem írom le, mert akkor nem kezdenél bele! Mindenki máshogyan valósítja meg! Gondold tovább az ötleteket!
Hogyan kezdjek neki? Ehhez írtam egy cikket:
Így használd a Minner vállalkozás ötleteit Vagy nézd meg én hogyan valósítottam meg az egyiket (videós esettanulmány): Így valósítok meg egy vállalkozás ötletet - vlog
Szeretnéd képezni magad, hogy még jobb vállalkozó legyél?
A Minner Akadémia videós oktatása segítenek benne! www.minnerakademia.hu

 

Fotó: Tech.Co/Flickr

 

Ne csak olvasd, hallgasd is Minnert!
11 érdekes, üzleti, vállalkozásokkal kapcsolatos podcast, hanganyag vár rád! És még bővülni fog! Kattints ide!