Indíts vállalkozást: 159. ötlet – NFC technológiára épülő vállalkozás: pl. társasjáték….

Dátum

Megosztás

Az NFC technológiát már régóta figyelem. Az érintős, mobilfizetéses megoldásokat ilyen NFC-vel oldják meg. De két mobil között is tudsz átküldeni fájlokat NFC kapcsolat esetén. Amíg az iPhone-ban korlátozva vannnak az NFC funkciók, addig az androidos mobilokkal ki lehet használni. Ezen a piacon is el lehet érni sikereket, bár az is igaz, hogy vannak olyan ötletek a lenti ötletbörzémben, amik csak önmagukban kevesek egy vállalkozáshoz.

Voltak már „világmegváltó” NFC technológiára épülő ötletek
2 éve szenved a (magyar) Liber8tech, hogy végre sikerüljön leszállítania azt a dizájn karkötőt, amin a mintát a mobilod segítségével tudod változtatni. Friss információim szerint már megkezdődtek a kiszállítások. A minta adatait NFC-n keresztül küldi át a mobil.
Bár itt nem is az NFC miatt csúsztak meg, hanem a karkötő kialakításán. Kép alatt folytatom!

Forrás: Liber8tech/Facebook
Forrás: Liber8tech/Facebook

Indíts vállalkozást: 159. ötlet – NFC technológiára épülő vállalkozás: pl. társasjáték….
Az utóbbi hónapokban folyamatosan azon gondolkodtam, hogy hol lehet hasznosítani, lehet-e üzletet építeni az NFC-re. Nem is olyan régen a laptopomat matricáztattam fel úgy, hogy az egyik sarkában NFC chipet tettünk, és mikor hozzáér a mobilod, már a Minnerre is navigál. Ezzel „menőzök” az ügyfeleknél, igaz arra használom, hogy még mélyebb benyomást keltsek bennük.

Apropó, ha a városban Minneres felmatricázott laptopot látsz, akkor bátran gyere oda, 99%-ban biztos, hogy én vagyok.
Ötletbörze:
– 
Indíts vállalkozást: 122. ötlet – CoffeeTimes: Mindenképpen hozzá kapcsolnám az ötlethez ezt is.
Éttermeknek/kávézóknak: Nagyon jó marketing eszköz lehet kávézóknak, például asztalokat kis chipekkel felmatricázni, vagy erre külön kis „dolgot” kitenni. Természetesen QR kódot is érdemes hozzá tenni, hogy a iPhone tulajdonosok is hozzáférjenek.
– Eseményeken, rendezvényeken: Nagyon látványos lehet, ha olyan kiadványokat viszünk a rendezvényre, amiben van ilyen NFC chip. Az emberek tudnak miről beszélni, sőt, még emlékezetesebb lesz számukra a rendezvény.
– Reklámanyag felturbózva: Láthatod, hogy az előző kettő ölet majdhogynem a reklámanyagokhoz kapcsolódik. Így egyértelmű, hogy ezzel a látványos NFC-s megoldás jó lehet arra is, hogy egy „újhullámú” grafikai stúdiót, nyomdát hozz létre.
Társasjáték, valamilyen applikációval összekötve. – Ez már amolyan IoT technológia is. Ez tetszik a legjobban, amikor is a vásárlóid azon kívül, hogy egy fizikai társasjátékot kapnak, még egy applikációval összekötve egyéb extrákat is kaphatnának. Természetesen ehhez le kell fejleszteni az applikációt is. De tudod, butítsd le az ötletet >>> Hogyan “indítanék be” egy applikációt, ami havonta több millió forintot hoz?
Ehhez még egy információ – Érdekes lehet közösségi finanszírozó kampányt is indítani erre: Erről itt írtam: 4 ötlet, amire te is tudsz pénzt gyűjteni közösségi finanszírozó kampányban (és nem kell techstartupnak lenned).
– További ötletek ebben a cikkben: Mire használd a cégedben, vagy annak marketingjében az NFC chipet – #ötletek

[adrotate banner=”5″]

Fotó: Flickr

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!