Indíts vállalkozást: 161. ötlet – automata „bolt” + további lehetőségekkel

Dátum

Megosztás

Olyan ötletről fogok írni, ami nem új keletű lesz. Sőt, képzeld, egy retro Budapest videó inspirált az ötletben, amit még pár éve láttam az indavideo-n. Milyen érdekes, hogy a’70-es, ’80-as években már volt olyan bolt, amikben csak automaták voltak elhelyezve, így non-stop, kevés személyzettel tudták működtetni a boltot (a videót még keresem).

Néhány példa, hogy ne nézz hülyének, miközben ezt az ötletet leírom:

161. vállalkozási ötlet:  automata „bolt” + további lehetőségekkel
Itthon fontos jogszabály változások történtek az ital – és ételautomatáknál, de ez nem különösebben befolyásolja majd az ötlet sikerét. Talán ez az egyik olyan leírt vállalkozás ötlet a Minneren, amihez nem elég pár százezer forint.
Már az elején tervezz, mert valójában rövid időn belül erre egy franchise-t is fel tudnál húzni, ami gyorsan megnövelné a terjeszkedési lehetőségeidet.

Előnyök:

  • nincs nagy helyigénye, és elég mobil, könnyen áthelyezhető
  • könnyen automatizálható, és az onlineosítás miatt könnyen nyomonkövethető
  • franchise-osítható
  • könnyen átalakítható éjjel-nappali bolttá
  • gondolkodhatsz külföldi hasonló megoldás behozatalán

Automata konténer kisboltokat kezdett telepíteni egy francia cég – G7
Ismerős lehet az ötlet, mert a Minneren is szerepelt már ehhez hasonló üzleti ötlet. 
A Párizs közvetlen közelében fekvő Gennevilliers kikötőjében 8 ezren dolgoznak, de élelmiszerbolt nincs az ipartelepen.  A telep így tökéletes próbaterepe a Storelift nevű francia startupnak, amely Boxy márkanév alatt automata mobil kisboltok telepítésébe kezdett. A Boxy boltok egy-egy konténerből vannak kialakítva, könnyen mozgathatók, és a kiszolgálást tekintve teljesen automaták, azaz személyzet nélkül működnek. A konténerbolt éjjel-nappal nyitva tart, telepítéséhez csak egy elektromos csatlakozás kell, fenntartási költsége pedig jóval alacsonyabb, mint egy hagyományos kisboltnak. Az üzlet mindössze 15 négyzetméteres, 270 árucikket forgalmaz, és természetesen nincs benne kassza sem. 

Már 1964-ben volt önkiszolgáló automata Magyarországon

Izgalmas erről olvasni, főleg arról is, hogy ezekből az autómatákból kenyeret, csokit, cukrot, mosószert is vehettek az emberek. Azért nem vált be végül, mert sokan megrongálták (nem volt akkor még kamera rendszer), tovább a szervizelése nehézkes volt. Most hasonlót üzemeltet az Amazon, vagy éppen egy francia cég. Tudtad, hogy van ilyen üzleti ötlet a Minneren? Indíts vállalkozást: 161. ötlet – automata “bolt” + további lehetőségekkel

 

[adrotate banner=”5″]

 

Fotó: hongkiat.com

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!