KezdőlapVállalkozás ötletek19. üzleti ötlet: Legyél te az üzletemberek szállás.hu -ja

19. üzleti ötlet: Legyél te az üzletemberek szállás.hu -ja

-

Még az interneten is sok olyan lehetőség van, amit nem aknáztak ki idehaza. Amikor a családiüdülés.hu tartalommarketingjét, és egyes marketing anyagait terveztem, akkor jött ez az ötlet, ami most a 19. lesz már a sorban. Igazából, azért is írom le, mert nem lenne időm megcsinálni, így bárki meg tudja valósítani, ne vesszen kárba az ötlet. A családiüdülés.hu családbarát szállásokat közvetít, tehát elég jól behatárolja a célpiacot. Ez jó neki is és a foglalóknak is, ebből indultam ki. Na, de jöjjön is az ötlet.

19. vállalkozási ötlet: Szállásportál üzletembereknek, üzleti utazást közvetítő weboldal, belföldi és külföldi ajánlatokkal egyaránt

Az alap ötlet: A családiüdülés.hu-hoz hasonló weboldalt kell készíteni. De itt a célpiac az üzletemberek. Nálad foglaljanak, te legyél az üzletemberek szállás.hu-ja! Az is jó ebben, hogy a célpiac eleve tehetős réteg, tehát a vásárlási szándék nagyobb lesz. Már csak azt kell majd elérni, hogy sok látogató jöjjön a weboldalra. És persze további termékeket is árulhatunk majd a weboldalon. Mindjárt írom is, hogy mit. Lehet, hogy a nyaralást is rajtad keresztül fogják lefoglalni az üzletemberek, nem csak az üzleti útjaikat.
Az ötlet kulcsa: Kapcsold hozzá a 153. üzleti ötletet, ami az Online naptár üzleti, kulturális eseményekhez. A célcsoport az üzletemberek. És mikor tudsz több üzletembert kiszolgálni? Ha éppen egy esemény van. Tehát érdemes üzleti naptárt feltenni az oldalra, sőt! Csomagajánlatot adni, amiben még a rendezvényjegyet is értékesíted egyszerre. Ezt dolgozd ki mindenképpen! A lényeg, hogy legyen a weboldalon egy üzleti naptár. Még pénzt is kérhetsz később azért, ha valaki fel akar kerülni az eseményeivel az oldaladra.
További lehetőségek, bővülés
Erre az ötletre már tudsz építeni: konferenciák szervezése, lebonyolítása. Ez azért is jó, mert a célpiac eleve nálad foglal, szóval könnyű őket meggyőzni. 

Célpiac: Cégvezetők, felsőbb pozícióban ülő alkalmazottak, menedzserek, politikusok, polgármesterek. Külföldiekre is támaszkodhatsz, nekik magyar ajánlatokat mutatsz (ha több nyelven is megcsinálod az oldalt még több bevételed lehet),
“Szállítók”, partnerek: Egyrészt a hotelek, tőlük kapsz jutalékot, másrészt például üzleti ruhaboltok, luxusüzletek, (illetve pénzügyi cégek)
Konkurencia: Nincsen, kifejezetten erre nem specializálódott még senki
Megvalósítás, üzlet:
1. Kell egy weboldal, ezt 50-100 ezer forintból megvan, ha kell, tudok kontaktot :), akik ilyen weboldalakat készítenek (szóval foglalási rendszert tesznek rá…) És persze domain is kell, de könnyű találni jót.
2. Szerződj le először több hotellel, főleg üzleti hotelekkel a nagyobb városokban. Ezután érdemes a booking.com-mal is leszerződni a külföldi ajánlatok miatt.
3. Írj blogot a weboldalon belül főleg üzleti témában (tárgyalás, marketing, jog, írj a gazdagokról…), biztosan szívesen olvassák majd, és mellette megjelennek az utazási ajánlatok.
4. Lehet, hogy a nyaralást is rajtad keresztül fogják lefoglalni, így legyen olyan menüpontod is.
Profitvárakozás:
5-15%-ot ki tudsz alkudni jutalékként. Illetve, ha az oldal hozza az elvárt számokat, kiemelt ajánlatokra még a hotelek fognak fizetni neked, 100-200 ezer forintot/hó. (Nekik az a lényeg, hogy minél előrébb lássák az ő ajánlatukat a te látogatóid.)
A weboldalon továbbá öltözködéshez kapcsolódó , illetve pénzügyi cégeket érdemes megkeresni.

Szolgáltatások, amik vonzóvá tehetik a te üzleted:
Szervezz összejöveteleket, üzleti reggeliket, és ott is tudod értékesíteni a szolgáltatásod, illetve ők is további kapcsolatokra tesznek szert. Ebben a hotelek is partnerek lesznek.

További ötletekért gyere vissza a Minnerre minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed.

[adrotate banner=”5″]

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek