30. üzleti ötlet: A szórakoztatóiparban nagy pénz van, hát még a programtippekben. Szabadidőtipp portál ötlet

Tudod mennyien küzdenek azzal, hogy milyen programot találjanak a hétvégén, vagy például hová menjenek randira. Sőt olyan weboldalt sem találni, ahol minden hazai program fent van. Konkrét tippeket is elvétve találni, ami tényleg használható. Szóval az ötletet már sejted, szinte már adott.

Oké-oké! Tudom mire gondolsz! Akkor miújság a port.hu- val, vagy a WeLoveBudapesttel? Természetesen ezek jó oldalak, de biztos minden igényt kielégítenek? És egyébként is, ha te programot keresel, akkor csak egy oldalt nézel? Na ugye!

Figyelem! Ez az ötlet is frissítve lett 2018-ban, mert egyébként már 2015-ben íródott az első verziója.

30. vállalkozás ötlet: Program, szabadidő és randi tippek egy weboldalon, vagy applikációban

Olvasd végig a leírást, mert van bent több érdekes ötletmorzsa, ötlet is, amit tovább tudsz gondolni! Az ötlethez sok munka kell, hiszen folyamatosan frissíteni kell, de sokszor előre be tudod őket írni az eseményeket, programtippeket, hiszen 2-3 hónapra előre már sokszor megvannak az események. Sőt a látnivalók listája szintén jó. Egy portálként indítanám el először, ahol olyan cikkeket is létrehoznék az oldalon található tippeket, eseményeket felhasználva, minthogy “10 hely, ahová érdemes elvinned a barátnődet”, “5 legjobb első randi hely”, “10 program, ahol a gyerekek is jól érzik magukat”
Érdemes a túrázókra is gondolni, mert például a hazai túra oldalak nagyon elmaradottak. Persze nem csak erre, mert nem csak ez lehet program. Sőt lehet bármi igazából, például futóversenyek? Miért ne?

Applikáció vagy weboldal?
Először elég egy weboldal és akár annak a natív applikációs megoldása (valójában a weboldalt egy applikációba integrálják).

Program adatok, naptár, ajánlások
Mi lenne, ha nem csak te töltenél fel adatokat, hanem a felhasználók. Lenne egy űrlap, amit keresztül fel tudnának tölteni, sőt ezzel akár pontokat is gyűjthetnek. A pontokat pedig beválthatják utazásra, programokra…

Programajánlatok szponzorokkal együtt – újragondolt kuponos ötlet.
Csinálj úgy programtippeket, ajánlatokat, hogy egy-egy szponzort is beleépítesz a programajánlóba. Például:
– Bowlingozás +mozi,
– vagy túra a … helyre… aztán kávé a … xy.. kávézóban (sütivel),
– komplett randi csomag, ajánló
Akár csinálhatod azt is, hogy nálad “lefoglalják” a programötletet, és mellé jár egy kupon, meg hasonlók. Természetesen ezek mellett legyen sok-sok ingyenes tipp, tudod érdemes megtartani az egyensúlyt. Picit egyébként ezzel egy újragondolt kuponos oldal is lennél. 

Célpiac: Tartalomszolgáltatóként minden ember, bevételed belőlük viszont nem lesz, az főleg reklámozókból.
Konkurencia: Már sokan vannak a piacon, de lazán elfér még egy ilyen site, szerinted én hány oldalon nézem a programokat, amikor hétvégére keresek programot? (5-6 oldalon.)
Megvalósítás, üzlet:
1. Indulj el amennyire alacsony költségvetésből csak tudsz. Nem kell csilivili oldal, az indulásnál elég egy WordPress oldal. Rengeteg olyan sablon van, ami ilyenhez kapcsolódik, sőt még hozzá kapcsolva naptár modullal, térkép modullal… (event és trip témákat/sablonokat keress)
2. Keresni a programokat, nézz körül melyik oldalakról tudsz átvenni tartalmat… – Sőt nézz utána a Facebookról miként tudod leszedni a programokat (van rá néhány megoldás)
3. Az oldalon található programtippekből csinálj listákat.
4. Legyen Facebookod, Instagrammod is, de főleg Instára koncentrálj majd.
5. Miután beindult a látogatottság növekedés (ezt pl olcsón eléred Facebook reklámmal, napi 500-1000 forint), máris keresheted a reklámozókat.

Profit várakozás:
Kiemelt kategóriát csinálj, és oda (főoldal) keress meg rendezvényszervezőket azzal, hogy fizessenek a reklámért. Sőt tartalommarketing cikket is írhatsz, ami még jobb, mint egy banner. Pl. Gumicsizmában a Balaton Soundon…
Például jó szponzorok lesznek a hotelek, utazási irodák, utazáshoz kapcsolódó termékeket értékesítő cégek….
Már 1 év után (jól felhúzva), havi 500 ezer -1 millió forint között kereshetsz. És akkor még az applikációról nem is beszéltünk.

[adrotate banner=”5″]

Fotó: Free-Photos / pixabay

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

A digitális világban folyamatosan újabb trendek ütik fel a fejüket, amiket nehéz lekövetni és persze nem is mindig szükséges, de nem árt néha kísérletezgetni. Ezzel a küldetéssel nem azt mondjuk, hogy cseréld le teljesen a weboldalad dizájnját, apróbb módosításokkal is konverziónövekedést tudsz elérni. Például a Minner is 2018 óta apróbb módosításokat alkalmaz. Adunk pár támpontot, hogy milyen változtatásokat érdemes eszközölni:

 • Konverzióra optimalizált oldalak, a főoldal kivételével minden aloldalon csak egy CTA (call-to-action) lehetőség van, pl. vásárlás gomb, kosár, email-cím űrlap, kapcsolatfelvétel, stb.
 • Nagy, lapozható borítóképek (sliderek) a főoldalon.
 • Piktogramok, jelölések, tanúsítványok: segítik az információ feldolgozását, a látogató több ideig böngészik az oldalon.
 • A folyószöveg legalább 15-ös, de inkább 16-os betűméretű. A cím vagy kiemelt szöveg ennél nagyobb.
 • Színátmenetes háttér két színnel, lehetőleg a márkád színeinek kombinációjával.
 • Ha pedig a promóciós oldalad kinézetét frissítenéd, a Themeforest oldalon rengeteg sablon közül választhatsz.

Még több ehhez hasonló tippet, ötletet olvashatsz az alábbi cikkekben:

Milliárdos forgalmuk van. Mit csinálnak online?

Ideje redizájnolni a weboldalad. Akár WordPress oldalad van, akár más

MinnerInstant

Áprilisban, a Digitális Ninja hetek alatt számtalan nagyszerű szoftvert mutattunk be, amelyek segítenek új szintre emelni a digitalizációt a cégeden belül. Egyik leghasznosabb közülük a LastPass, egy online jelszószéf szoftver, amit nem csak a vállalkozásodban használhatsz, hanem magánszemélyként is. Az elfelejtett jelszó dühítő, és még hátráltat is, éves szinten akár órákat vehet el tőled az új jelszó igénylésének folyamata. Ne engedd, hogy ilyen apróságok visszafogják a hatékonyságod! Ha bizalmatlan lennél, ne adj meg érzékeny információt (pl. bankkártyaadat), de általános belépésekhez nyugodtan használhatod.

Ebben a cikkben segítünk, hogyan tudod beállítani: Az összes jelszavad egy helyen, biztonságos jelszószéfben – LastPass használata

MinnerInstant

Azt a célt tűztük ki, hogy minden egyes nap adunk egy olyan rövid üzleti tippet, melynek alkalmazásával hozzájárulhatsz céged fejlődéséhez, miközben kiadásaidat csökkentheted, a bevételeidet pedig növelheted. És hogy miért érdemes naponta 1 százalékot fejlődnöd? Sok kicsi sokra megy – tartja a mondás, de az alábbi ábra is remekül szemlélteti, mekkora különbséget jelenthet, ha minden nap csak 1 százalékkal jobban, és nem pedig gyengébben teljesítesz:

Napi 1% – Forrás: jamesclear.com

0. küldetés: Teljesíts annyi küldetést, amennyit csak tudsz!

Folyamatosan készülünk új anyagokkal, garantáltan minden munkanapra jutni fog egy challange, ami csak arra vár, hogy a saját bizniszedben élesítsd! Nem probléma, ha egy adott küldetést valamilyen oknál fogva nem tudsz teljesíteni, vagy éppen kimarad. A lényeg: találj vissza erre az oldalra, vagy görgess lejjebb, keress olyan célt, amelyet teljesíteni tudsz. Ez nem csak a vállalkozásodnak lesz jövedelmező, de téged is motiválni fog. A megvalósított ötleteket, valamint ezek eredményeit dokumentáld, és küldd el nekünk az info@minner.hu email-címre. A legjobb, legötletesebb megvalósításokról ugyanis beszámolunk majd az olvasóknak, így lehet, hogy a következő esettanulmány már a Te cégedről fog szólni!

Hol fogod megtalálni?

A küldetések a Minner Instant-ban jelennek meg, az összes feladatot a minner.hu/kuldetes oldalon éred el. Hajrá!

MinnerInstant

Tavaly csődöt jelentett, több milliárdos tartozás, dühös partnerek, vevők, sőt emiatt még egy Minneres üzleti ötlet is született (lásd itt).

Hogy áll most?

 • Túl élte a csődöt
 • Csak a fele tartozást kell kifizetnie a hitelezők, partnerek felé.
 • A látogatottsága a tizedére csökkent, korábban havi 750-900 000 -szer nyitották meg a felhasználók a Bónuszbrigád oldalát, ma már csak alig havi 75 000-szer. Egy kisebb kuponos oldallá zsugorodott.
 • Szerződés kötött olyan platformokkal, mint a jegy.hu, hogy feltöltsék ajánlatokkal az oldalt.
 • A Facebookon már tiltják a kommentelési lehetőséget. Láthatóan sokan dühösek még (joggal).

A BónuszBrigád üzleti modellje alapjaiban hibás, ami egy következő hasonló esetet hozhat. Lényegében nem kezelik külön partnerek pénzét. Pedig egyébként még adózás szempontból is jobban tennék, ha letétként kezelnék.

Ugye! Érdemes elolvasni a cikket, ötletet! Piaci rés lett a hazai kuponos oldalak piacán. Te indítod a következőt? Üzleti ötlet…

MinnerInstant

Már 7 éves a Minner, és most is még egy újabb szintre került az oldal. Ebben a szegmensben a leglátogatottabb hazai oldal, így kell is villantani, diktálni a trendet. Ezt egyébként nem nagyon mondja el itthon senki a vállalkozóknak, de valóban nincs olyan, hogy a vállalkozásod kész van (Minneren írunk erről természetesen).

Folyamatosan újítani kell, akár az üzleti modellt, akár új terméket létrehozni, akár más területen. Én egy olyan média oldalt üzemeltetek, amihez hasonló még nem volt itthon, sőt ennyire nem foglalkoztak azzal, hogy például mi is legyen a menüben, hogyan is olvasnak a felhasználók, mi a rutinjuk. Nincs előttem minta, de talán ez jó is, mert nincs mi bekorlátozzon.

Sokan szokták kérdezni, hogy: “Milán, mi a lelkesedésed titka, hogy tudod már több éve ugyanazzal a lendülettel csinálni a vállalkozásodat?” – A válasz több is lehet, és nem lennék én, ha nem csak annyival intézem el a választ, hogy szeretem, amit csinálok. Főleg, mert azért vannak pillanatok, amikor… …. …
A válasz: pont az ilyen kis újítások, akkora lendületet adnak nekem, az oldalnak, és most már a munkatársaknak is, ami azonnal átvált lelkesedéssé.

Most éppen egy új menüpontot helyeztünk el az oldalra, aminek röviden ezt a nevet adtuk: Hol tartok Igen, ezzel az olvasó a vállalkozása életciklusa alapján tud a cikkeink közül szemezgetni. Új aloldalakat hoztunk létre. Majdhogynem egy újragondolt tartalomjegyzék. És, hogy a legjobb élmény legyen a Minneren lenni, mindezt megfelelő dizájnnal tálaljuk.

Az új aloldalakat elneveztük:


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek