31. üzleti ötlet: Húzz hasznot a dokumentumok tárolásából, digitalizálásából

A biztonságtechnológiaval kapcsolatos  területet most is érintjük majd. A vállalkozásoknál, intézményeknél, iskoláknál, ügyvédeknél naponta rengeteg irat, fájl keletkezik keletkezik nap mint nap. Ezek rendszerezése csak egy probléma, de annak tárolása, biztonsági másolata még égetőbb probléma a cégeknél. És akkor még az adatvédelemről nem is beszéltünk. Az új GDPR szabályozás még inkább rákényszeríti a cégeket, hogy körültekintőek legyenek az irataik kezelésével, annak biztonságával.  A felhő adattárolást (cloud) egyre több cég ismerte már fel, de még mindig kevesen viszik fel az online térbe a szerződéseket, dokumentumokat. Pedig azok sokkal könnyebben kereshetőek lennének. Ennek oka lehet a biztonság kérdése is, de ezt a problémát könnyen áthidalhatjuk

31. vállalkozás ötlet: Fontos dokumentumok online felhőben (cloud) tárolása, scannelése, biztonsági mentések kezelése

Több példát is hozok ebben az ötletben, hogy merre indulhatsz el. Vannak egyszerűbb és vannak bonyolultabb megoldások is. Vágjunk is bele!

Egy biztos a jelenlegi online megoldásoknak köszönhetően a meglévő platformokra (pl Amazon Web Services, Google Cloud…) épülő IT céget létre tudsz hozni. Ha nem vagy IT-s akkor vedd magad körül olyannal, aki igen. Majd mond neki, hogy olyan megoldást találjatok ki, ami például Amazon Web Services api gateway-ra épül. Vagyis lényegében hozzá csatlakoztok az Amazon szolgálatásaihoz, arra építetek egy IT céget.

A képlet tehát egyszerű, megkeresel ügyvédi irodákat (sok van belőlük), intézményeket, elmondod nekik miért jó ez a szolgáltatás. Nem kell minden papírjukat feltölteni, elég csak a legfontosabbakat is.  A biztonságot is kiemelheted, az lesz a fegyvered, hiszen az ügyvédi iroda szerverén elhelyezett dokumentumok eléggé könnyen feltörhetők. Ezzel szemben te ezt áthidalod, méghozzá úgy, hogy leszerződsz olyan felhő szolgáltatókkal, mondjuk mint, a  Tresorit nevű magyar startup, sokkal vonzóbb ajánlatot tudsz számukra adni.. Ők biztonságos felhő alapú szolgáltatást árulnak. A legbiztonságosabb cég. Náluk fogod tárolni a partnereid (ügyvédi irodák…) dokumentumait.

Milyen irányokba indulhatsz el?

 • Felhőszolgáltatás. Milyen jó lenne, ha egy hazai cég felhőszolgáltatását használhatnák a cégek? Sőt beállítható jogosultságokkal.
 • Digitalizálás: dokumentumok digitalizálása egy cég esetében és azok könnyű kereshetősége, biztonsági mentések megléte
 • Biztonsági mentés – Fontos szolgáltatás lenn.

a, ötlet: Szóval te scannelsz, föltöltöd a tárhelyre, adminisztrálsz, ennyi.
b, ötlet: Olyan megoldást csinálsz, amivel ők könnyedén fel tudnak tölteni anyagokat, azt biztonságban tudják tárolni. Tehát erre egy valamilyen online felületet csinál. Például api integrációval kapcsolódik a Tresorithoz és mellette adsz nekik egy megoldást a könnyen kereshetőségre.
c, ötlet: Meglovagolva a piacot te saját magad indítasz el egy felhős szolgáltatást, amiben dokumentumaikat tudják kezelni. Mondjuk Amazonon, vagy Google Cloud, vagy Microsoft Azure környezetre építesz egy felhős céget (fent volt példa az api gateway használta).

Célpiac:  Ügyvédi irodák, könyvelők, önkormányzatok, egyetemek, iskolák…
Konkurencia: Főleg informatikai cégek álltak rá erre, de még van hely a piacon, nem is kevés.
Megvalósítás, üzlet:
1. Leszerződni a Tresorittal ,vagy C ötlet fent.
2. Megkeresni az ügyvédi irodákat, intézményeket.
3. Mivel a bizalmat fel kell építened, ezért tudod mi jön? Blog írása, szakmai cikkekkel, biztonságról, felhőkről…
4. Egy egyszerű ötlet, gondold tovább:
Tresoritnál kibérelsz egy nagy tárhelyet, ügyvédi iroda átadja a papírokat, te bescanneled, feltöltöd a felhőbe. Ezért te fizetsz a Tresoritnak, de a 20-40 eurós havidíj (ennyit fizetsz a Tresoritnak), nem fog hátba vágni, még az elején sem. Te elvégzed a scannelési munkát, ez jó az ügyvédi irodának is. Persze gondold tovább, én csak ötletet morzsát adok.

Profit várakozás:
a, ötlet esetében: Napidíjat kérnék (ügyvédek is úgy dolgoznak, sőt óradíjban). Kérhetsz oldalanként is díjat, de véleményem szerint az elvégzett munka és az oldalak száma egyenes arányban van.
Egy-egy ügyvédi irodától így havi 20-50 ezer forintot is elkérhetsz. Mivel egyszerre több céggel fogsz együttműködni, nem nehéz kikalkulálni a profitot. Hajrá.
b és c ötlet esetében: kalkulálj ki egy havidíjat, amiben használhatják a te rendszeredet. Ha megoldod a későbbiekben a különböző általuk használt szoftverek integrációját akkor még többet kérhetsz érte. Kb. havi 5-25 000 forintot el lehet kérni egy cégtől.

[adrotate banner=”5″]

 

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

A digitális világban folyamatosan újabb trendek ütik fel a fejüket, amiket nehéz lekövetni és persze nem is mindig szükséges, de nem árt néha kísérletezgetni. Ezzel a küldetéssel nem azt mondjuk, hogy cseréld le teljesen a weboldalad dizájnját, apróbb módosításokkal is konverziónövekedést tudsz elérni. Például a Minner is 2018 óta apróbb módosításokat alkalmaz. Adunk pár támpontot, hogy milyen változtatásokat érdemes eszközölni:

 • Konverzióra optimalizált oldalak, a főoldal kivételével minden aloldalon csak egy CTA (call-to-action) lehetőség van, pl. vásárlás gomb, kosár, email-cím űrlap, kapcsolatfelvétel, stb.
 • Nagy, lapozható borítóképek (sliderek) a főoldalon.
 • Piktogramok, jelölések, tanúsítványok: segítik az információ feldolgozását, a látogató több ideig böngészik az oldalon.
 • A folyószöveg legalább 15-ös, de inkább 16-os betűméretű. A cím vagy kiemelt szöveg ennél nagyobb.
 • Színátmenetes háttér két színnel, lehetőleg a márkád színeinek kombinációjával.
 • Ha pedig a promóciós oldalad kinézetét frissítenéd, a Themeforest oldalon rengeteg sablon közül választhatsz.

Még több ehhez hasonló tippet, ötletet olvashatsz az alábbi cikkekben:

Milliárdos forgalmuk van. Mit csinálnak online?

Ideje redizájnolni a weboldalad. Akár WordPress oldalad van, akár más

MinnerInstant

Áprilisban, a Digitális Ninja hetek alatt számtalan nagyszerű szoftvert mutattunk be, amelyek segítenek új szintre emelni a digitalizációt a cégeden belül. Egyik leghasznosabb közülük a LastPass, egy online jelszószéf szoftver, amit nem csak a vállalkozásodban használhatsz, hanem magánszemélyként is. Az elfelejtett jelszó dühítő, és még hátráltat is, éves szinten akár órákat vehet el tőled az új jelszó igénylésének folyamata. Ne engedd, hogy ilyen apróságok visszafogják a hatékonyságod! Ha bizalmatlan lennél, ne adj meg érzékeny információt (pl. bankkártyaadat), de általános belépésekhez nyugodtan használhatod.

Ebben a cikkben segítünk, hogyan tudod beállítani: Az összes jelszavad egy helyen, biztonságos jelszószéfben – LastPass használata

MinnerInstant

Azt a célt tűztük ki, hogy minden egyes nap adunk egy olyan rövid üzleti tippet, melynek alkalmazásával hozzájárulhatsz céged fejlődéséhez, miközben kiadásaidat csökkentheted, a bevételeidet pedig növelheted. És hogy miért érdemes naponta 1 százalékot fejlődnöd? Sok kicsi sokra megy – tartja a mondás, de az alábbi ábra is remekül szemlélteti, mekkora különbséget jelenthet, ha minden nap csak 1 százalékkal jobban, és nem pedig gyengébben teljesítesz:

Napi 1% – Forrás: jamesclear.com

0. küldetés: Teljesíts annyi küldetést, amennyit csak tudsz!

Folyamatosan készülünk új anyagokkal, garantáltan minden munkanapra jutni fog egy challange, ami csak arra vár, hogy a saját bizniszedben élesítsd! Nem probléma, ha egy adott küldetést valamilyen oknál fogva nem tudsz teljesíteni, vagy éppen kimarad. A lényeg: találj vissza erre az oldalra, vagy görgess lejjebb, keress olyan célt, amelyet teljesíteni tudsz. Ez nem csak a vállalkozásodnak lesz jövedelmező, de téged is motiválni fog. A megvalósított ötleteket, valamint ezek eredményeit dokumentáld, és küldd el nekünk az info@minner.hu email-címre. A legjobb, legötletesebb megvalósításokról ugyanis beszámolunk majd az olvasóknak, így lehet, hogy a következő esettanulmány már a Te cégedről fog szólni!

Hol fogod megtalálni?

A küldetések a Minner Instant-ban jelennek meg, az összes feladatot a minner.hu/kuldetes oldalon éred el. Hajrá!

MinnerInstant

Tavaly csődöt jelentett, több milliárdos tartozás, dühös partnerek, vevők, sőt emiatt még egy Minneres üzleti ötlet is született (lásd itt).

Hogy áll most?

 • Túl élte a csődöt
 • Csak a fele tartozást kell kifizetnie a hitelezők, partnerek felé.
 • A látogatottsága a tizedére csökkent, korábban havi 750-900 000 -szer nyitották meg a felhasználók a Bónuszbrigád oldalát, ma már csak alig havi 75 000-szer. Egy kisebb kuponos oldallá zsugorodott.
 • Szerződés kötött olyan platformokkal, mint a jegy.hu, hogy feltöltsék ajánlatokkal az oldalt.
 • A Facebookon már tiltják a kommentelési lehetőséget. Láthatóan sokan dühösek még (joggal).

A BónuszBrigád üzleti modellje alapjaiban hibás, ami egy következő hasonló esetet hozhat. Lényegében nem kezelik külön partnerek pénzét. Pedig egyébként még adózás szempontból is jobban tennék, ha letétként kezelnék.

Ugye! Érdemes elolvasni a cikket, ötletet! Piaci rés lett a hazai kuponos oldalak piacán. Te indítod a következőt? Üzleti ötlet…

MinnerInstant

Már 7 éves a Minner, és most is még egy újabb szintre került az oldal. Ebben a szegmensben a leglátogatottabb hazai oldal, így kell is villantani, diktálni a trendet. Ezt egyébként nem nagyon mondja el itthon senki a vállalkozóknak, de valóban nincs olyan, hogy a vállalkozásod kész van (Minneren írunk erről természetesen).

Folyamatosan újítani kell, akár az üzleti modellt, akár új terméket létrehozni, akár más területen. Én egy olyan média oldalt üzemeltetek, amihez hasonló még nem volt itthon, sőt ennyire nem foglalkoztak azzal, hogy például mi is legyen a menüben, hogyan is olvasnak a felhasználók, mi a rutinjuk. Nincs előttem minta, de talán ez jó is, mert nincs mi bekorlátozzon.

Sokan szokták kérdezni, hogy: “Milán, mi a lelkesedésed titka, hogy tudod már több éve ugyanazzal a lendülettel csinálni a vállalkozásodat?” – A válasz több is lehet, és nem lennék én, ha nem csak annyival intézem el a választ, hogy szeretem, amit csinálok. Főleg, mert azért vannak pillanatok, amikor… …. …
A válasz: pont az ilyen kis újítások, akkora lendületet adnak nekem, az oldalnak, és most már a munkatársaknak is, ami azonnal átvált lelkesedéssé.

Most éppen egy új menüpontot helyeztünk el az oldalra, aminek röviden ezt a nevet adtuk: Hol tartok Igen, ezzel az olvasó a vállalkozása életciklusa alapján tud a cikkeink közül szemezgetni. Új aloldalakat hoztunk létre. Majdhogynem egy újragondolt tartalomjegyzék. És, hogy a legjobb élmény legyen a Minneren lenni, mindezt megfelelő dizájnnal tálaljuk.

Az új aloldalakat elneveztük:


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek