Soha nem gondoltam volna, hogy fotósként rengeteg pénzt lehet keresni, pedig így van. Az interneten egyre több kép kell, főleg blogoknak, cégeknek, sőt az Instagramról nem is beszélve… A képek felhasználhatóságát nagyon jól védik jogilag, így gombamód nőnek a stock photo oldalak. Vajon érdemes még indítani egyet? A véleményem az, hogy igen, persze bele kell vinni több extrát.

35. üzleti ötlet: Fotó bróker (“B” és a “D” ötlet elég ütős)

Az “A”ötlet az, hogy egy weboldalt üzemeltetsz, ahová a fotósok fel tudják tölteni képeiket, azokat pedig meg tudják venni a cégek, bloggerek… Ebben az esetben érdemes vállalkozóktól havidíjat kérni, melyért meghatározott számú képet használhatnak fel.
A “B” ötlet az, hogy olyan weboldalt hozol létre, ahol egy képet, fotót, csak egyszer vehet meg valaki (Alapesetben a legtöbb ilyen weboldalnál többször is megvehető ugyanaz a kép). Ez, azért jó, mert így prémiumként is tekinthetnek rá a vásárlók. Bizony! Nem leszel olcsó! Nagyobb cégeknek is jó, hogy nem látják ugyanazt a képet másik cég reklámjában, weboldalán…
A “C” ötlet pedig az, hogy te vásárolod fel a képeket a fotósoktól, melyet eladsz az interneten. Ez akkor jó, ha van tőkéd, és előre fel tudod vásárolni a képeket.
A “D”  ötlet: Instagram képekből profitálhatnak a felhasználók. Ki ne szeretne olyat, hogy képeket tölt fel az Instagramjára, és azokat megveszik, melyből ő profitál. Legyél te az összekötő. Az emberek csatlakozhatnak a weboldaladhoz az Instagram fiókjukkal, a vevők (vállalkozók) keresnek a képek között, majd a vásárlásból kapnak jutalékot a felhasználók. Utóbbi kidolgoztam egy startup ötletben is: Startup ötlet: 4. Instagram képből bevétel – instastock

Célpiac: Vállalkozók, cégek
Konkurencia: Már sok konkurencia van, ezért plusz extrákkal kell kiemelkedni, pl. a “B” ötlet
Megvalósítás, üzlet:
1. A piacra nehéz betörni, szóval először én itthon próbálkozz. Majd később terjeszkedj. Jó célpiac lehet a szerb térség, sőt Görögország és környező országok (tapasztalat).
2. Szövegírókat, bloggereket keresnék meg először, és nekik felajánlanék kedvező csomagokat.
3. Nem árt persze fotósokkal is felvenni a kapcsolatot, és feltölteni pár ezer képet! (Nézd meg melyik a top letöltött képek a stock photo oldalakon, azokhoz hasonlót érdemes feltenni.
4. Egy jó magyar oldallal itthon hamar felépíthetsz 100-200 havi előfizetőt. Ami már megalapozza a sikert.
5. A “D” ötlet a legjobb mind közül, véleményem szerint az a leggyorsabban megvalósítható! Mondjuk a “B” ötlet sem rossz. Prémium fotós oldal.

Profit várakozás:
Nézz rá a Dreamstime áraira, csomagjaira. Láthatod, hogy csomagajánlatban kb. 100 forint egy kép ára, ennyit fizet a vállalkozó, ebből 30-50% a jutaléka a fotósnak. Ha a “B” ötletet valósítod meg, adhatod drágábban a képeket, én 1000-2000 Ft-ért adnám az olyan képeket, amit csak egyszer lehet felhasználni, megvenni.


Vágj bele még ma! De, azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

További ötletekért gyere vissza a Minnere minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed.


Ha még csak tervezed a vállalkozásodat - Vállalkozás indítás minikurzus 5900 Ft-ért
Ez a rövid kis kurzus nemcsak hasznos információkkal, tippekkel lát el, hanem még motiválni is fog, hogy belevágj a vállalkozásodba. Már több mint 190-en a tanítványok között!!! Ár-érték arányban is nagyon jó döntés. Kattints ide!
Minél előbb elindítanád a vállalkozásod? Vállalkozás építés képzés +mentorprogram
Több órányi videós tananyag. Benne üzleti modellekről, marketingről, stratégiáról, adózásról. És közben a Minner segít, hogy megvalósítsd a vállalkozásodat. Kattints ide!