A következő ötlet a 3D nyomtatáshoz lesz köthető. Szépen lassan több területre is beszivárog a 3D nyomtatás. Később majd kibontok több ötletet is, ami ehhez köthető (amit tapasztaltam a 3D nyomtatós cégekkel kapcsolatban), most először egy piaci rést mutatok be. 1-2 hónapig biztosan eltart, míg kitapasztalod a 3D nyomtató működését…de a magyar cégek, forgalmazók mind-mind segítenek ebben, sőt partnerek is lesznek benne. Nem is szükséges beruháznod először 3D printerre.

37. vállalkozás ötlet: Reklámajándék, egyedi reklámtárgyak, promóciós anyagok készítése 3D nyomtatóval

(pl. 3D nyomtatóval készült névjegykártya, ilyet én is szeretnék.)

Már eleve előnyből indulsz, mivel sok tárgy 3D terve fent van weboldalakon, pl a thingiverse.com oldalon, érdemes átnézni. Néhány hónap alatt pedig te is megtanulhatsz 3D-ben tervezni tárgyakat. Az ötlet maga tehát az, hogy cégeket keresel meg azzal, hogy prómóciós anyagaikat, reklámajándékokat 3D nyomtatóval készíttesse el. A 3D névjegykártyára fókuszálnék először, mivel gyorsan eladható terület, és akkor jöhet a többi ötlet. Érdemes PR és marketing cégeket is megkeresni és velük kooperálni. Ezt tovább nem is kell magyaráznom. (Olvasd el a 3D nyomtatás hete keretében írt cikkemet a 3D nyomtatókhoz köthető startup ötletekről)
A cikkben látható képek a jukeboxprint.com oldalról származnak, ők ezzel foglalkoznak, jó ötleteket adhatnak neked is. Nézd meg ezt a névjegykártyát is:

jukeboxprint.com
jukeboxprint.com

Kapcsolódó ötlet: Startup ötlet: 6. ötlet – 3D nyomtatás, 3Doodler/3D nyomtató toll kiegészítő + közösségi finanszírozó…

Célpiac: Vállalkozók, cégek, PR és marketing cégek
Konkurencia: Kevés 3D nyomtatós cég foglalkozik ezzel, a reklámajándék készítő cégek a fő konkurencia (de tudod ez új, azt meg szeretik az emberek)
Megvalósítás, üzlet:
1. Először nem vennék nyomtatót, hanem leszerződnék egyik hazai 3D nyomtató céggel (több is van), és hozzájuk vinném a kinyomtatandó tárgyakat, mintákat…
2. Mivel így eleve spóroltál, érdemes reklámra költeni a nyomtató árát.
3. Keresd meg a PR cégeket, csinálj pár prototípust, ötletet
4. Írj blogot
5. Vegyél egy nyomtatót.

Profit várakozás:
Mivel kis mennyiséget is ki tudsz majd nyomtatni, így a cégeknek is tetszeni fog a szolgáltatásod. Felszámolhatsz tervezési költséget…. Egy-egy kisebb projekten 10-50 ezer forint profitod lehet.

Mivel a nyomtató árán spóroltál egy partneri szerződéssel, így nem is kell tőke hozzá. Vágj bele még ma! De, azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 


Ha még csak tervezed a vállalkozásodat - Vállalkozás indítás minikurzus 5900 Ft-ért
Ez a rövid kis kurzus nemcsak hasznos információkkal, tippekkel lát el, hanem még motiválni is fog, hogy belevágj a vállalkozásodba. Már több mint 190-en a tanítványok között!!! Ár-érték arányban is nagyon jó döntés. Kattints ide!
Minél előbb elindítanád a vállalkozásod? Vállalkozás építés képzés +mentorprogram
Több órányi videós tananyag. Benne üzleti modellekről, marketingről, stratégiáról, adózásról. És közben a Minner segít, hogy megvalósítsd a vállalkozásodat. Kattints ide!

 

Fotó: www.jukeboxprint.com