37. üzleti ötlet: Reklámajándék 3D nyomtatóval

Dátum

Megosztás

A következő ötlet a 3D nyomtatáshoz lesz köthető. Szépen lassan több területre is beszivárog a 3D nyomtatás. Később majd kibontok több ötletet is, ami ehhez köthető (amit tapasztaltam a 3D nyomtatós cégekkel kapcsolatban), most először egy piaci rést mutatok be. 1-2 hónapig biztosan eltart, míg kitapasztalod a 3D nyomtató működését…de a magyar cégek, forgalmazók mind-mind segítenek ebben, sőt partnerek is lesznek benne. Nem is szükséges beruháznod először 3D printerre.

37. vállalkozás ötlet: Reklámajándék, egyedi reklámtárgyak, promóciós anyagok készítése 3D nyomtatóval

(pl. 3D nyomtatóval készült névjegykártya, ilyet én is szeretnék.)

Már eleve előnyből indulsz, mivel sok tárgy 3D terve fent van weboldalakon, pl a thingiverse.com oldalon, érdemes átnézni. Néhány hónap alatt pedig te is megtanulhatsz 3D-ben tervezni tárgyakat. Az ötlet maga tehát az, hogy cégeket keresel meg azzal, hogy prómóciós anyagaikat, reklámajándékokat 3D nyomtatóval készíttesse el. A 3D névjegykártyára fókuszálnék először, mivel gyorsan eladható terület, és akkor jöhet a többi ötlet. Érdemes PR és marketing cégeket is megkeresni és velük kooperálni. Ezt tovább nem is kell magyaráznom. (Olvasd el a 3D nyomtatás hete keretében írt cikkemet a 3D nyomtatókhoz köthető startup ötletekről)
A cikkben látható képek a jukeboxprint.com oldalról származnak, ők ezzel foglalkoznak, jó ötleteket adhatnak neked is. Nézd meg ezt a névjegykártyát is:

jukeboxprint.com
jukeboxprint.com

Kapcsolódó ötlet: Startup ötlet: 6. ötlet – 3D nyomtatás, 3Doodler/3D nyomtató toll kiegészítő + közösségi finanszírozó…

Célpiac: Vállalkozók, cégek, PR és marketing cégek
Konkurencia: Kevés 3D nyomtatós cég foglalkozik ezzel, a reklámajándék készítő cégek a fő konkurencia (de tudod ez új, azt meg szeretik az emberek)
Megvalósítás, üzlet:
1. Először nem vennék nyomtatót, hanem leszerződnék egyik hazai 3D nyomtató céggel (több is van), és hozzájuk vinném a kinyomtatandó tárgyakat, mintákat…
2. Mivel így eleve spóroltál, érdemes reklámra költeni a nyomtató árát.
3. Keresd meg a PR cégeket, csinálj pár prototípust, ötletet
4. Írj blogot
5. Vegyél egy nyomtatót.

Profit várakozás:
Mivel kis mennyiséget is ki tudsz majd nyomtatni, így a cégeknek is tetszeni fog a szolgáltatásod. Felszámolhatsz tervezési költséget…. Egy-egy kisebb projekten 10-50 ezer forint profitod lehet.

Mivel a nyomtató árán spóroltál egy partneri szerződéssel, így nem is kell tőke hozzá. Vágj bele még ma! De, azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

[adrotate banner=”5″]

 

Fotó: www.jukeboxprint.com

 

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!